Un 54% d'escoles han triat el nivell avançat, un 30% el nivell intermedi i un 16% el nivell bàsic de plurilingüisme
   AGOST   ALGUEñA   ALACANT   ASPE   BANYERES   BENEIXAMA   BIAR   CAMP DE MIRRA   CANYADA
   CASTALLA   CAUDETE   ELDA   IBI   MONFORTE DEL CID   MONòVER   NOVELDA   DIPUTACIó D'ALACANT   ONIL
   PETRER   PINOSO   SALINAS   SAX   TIBI   VILLENA   YECLA   UA
 Clientes  Contacto    Noticias  Fotografías  Chat  Publicidad  Televisión por Internet
 Correo  Aviso Legal  Encuestas  Agendas Culturales  Página inicial  Envía tus fotos  Empleo  Compra-Venta
Búscador de Noticias

 Buscador Empresas

Texto a buscar
ÚLTIMOS COMENTARIOS
*Villena está en la Comunidad Valenciana por azares...
*hola la foto de la fila Emir´s no es correcto, ya ...
*Olé !!!...
*No he escuchado el manifiesto, pero me gustaría sa...
*Un espléndido programa, interesante y bien llevado...
*Con todos mis respetos y, entendiendo que todas la...
*Mi mas cordial enhorabuena al Sr. Sarrió, que esté...
*hola, no sé cómo reservar entradas porque cuando ...
*Saludos desde la distancia a la familia Rico Martí...
*que se la descuenten a los políticos de su sueldo...
*Si le pone una tasa a iberdrola, esta la repercuti...
*curiosamente, no hay ninguna mujer en la fotografí...
*¿es una broma?...
*Maravillosa iniciativa....
*curioso el video....
*que ricos...
*Sinceramente, soy valencianoparlante, he nacido en...
*Ole, ole y ole por la portavoz del Partido Popular...
*Con el arbitro en contra dice. Vaya "Periodistas" ...
*alenciano, casellano, ¡se comen ustedes letras! de...
*marquesado?... se debe pleitesía a alguien?......
*¡NO INSISTAN EN VILLENA NO SE HABLA ALENCIANO.- TE...
*SEPAIS QUE EN VILLENA SE HABLA CASELLANO.- CON ESE...
*Muchísimas gracias por dar cobertura a momentos en...
*¿cerca de 1000 usos al día de media?, qué barbarid...
*No entiendo nada de lo que dice el anterior coment...
*Hola, el video parece que se corta; ¿podrían poner...
*Jusepe se podria haber aprendido bien el Papel...y...
*Jusepe se podria haber aprendido bien el Papel......
*Este año haremos en Cañada las embajadas deVillena...
*Precioso el cartel, muy bonito....
*SR. ALCALDE, LA DEUDA DE LA PLAZA DE TOROS SE ESTA...
*Estuve subiendo a la cumbre de Bolón en esta fecha...
*Menudo zasca Jesusito!! se os ve el plumero y much...
*A estas tonterías os dedicáis los Verdes?, más val...
Buscar videoteca

Compra-Venta-Alquiler
Generalitat Valenciana

Un 54% d'escoles han triat el nivell avançat, un 30% el nivell intermedi i un 16% el nivell bàsic de plurilingüisme

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ja compta amb les dades facilitades pels centres educatius d'Infantil i Primària que establiran un dels tres nivells del Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic a les aules experimentals de 2 anys i a 2n cicle d'Infantil (3, 4 i 5 anys) el pròxim curs. Els centres educatius han proposat quin nivell volen prendre com a punt de partida, en una decisió avalada per 2/3 del Consell Escolar.

Del total d'escoles sostingudes amb fons públics, es tenen les dades del 90% de centres. D'aquest percentatge, 675 centres educatius han triat el nivell avançat I o II (54%), 375 centres el nivell intermedi I o II ( 30%) i 203 el nivell bàsic I o II (16%).

Per comarques, a les d'Alacant 164 centres han triat el nivell avançat, és a dir, un 40%. Pel que fa al nivell intermedi, ha estat escollit per 132 centres educatius, el 32%. El nivell bàsic es correspon a 119 centres, un 28% del total.

A les comarques de Castelló, 137 centres han triat el nivell avançat, un 83% del total. 17 escoles han optat pel nivell intermedi, un 10% del total i 11 centres s'han decantat pel nivell bàsic, un 7% del total.

A les comarques de València, 374 centres educatius han triat el nivell avançat, és a dir, un 55%. 226 escoles han optat per l'intermedi, un 34%. Finalment, 73 escoles han optat pel nivell bàsic, un 11% del total.

El conseller Vicent Marzà ha comentat que 'estem ben contents pel fet que gràcies a l'esforç de totes i de tots caminem cap a un ensenyament més plurilingüe que mai, que genera oportunitats per a totes i tots. Pas a pas deixem enrere un sistema de peatges i privilegis per emprendre un de drets i oportunitats. Els centres han optat entre mantindre els mateixos programes que ara o avançar i, lliurement, han decidit majoritàriament fer passes endavant'.

Així mateix,el responsable d'Educació ha volgut remarcar que 'les comunitats educatives, mitjançant els seus consells escolars, han decidit el nivell plurilingüe que s'adapta millor al seu context sociolingüístic. El nou programa de plurilingüisme real garanteix a l'alumnat més anglés i un domini efectiu del valencià i del castellà. Volem agrair la implicació de les famílies i del professorat per contribuir a fer realitat el nou model centrat en garantir una educació en llengües òptima per als nostres xiquets i xiquetes, sempre acompanyada per una bona formació del professorat'.

El model està basat en l'aprenentatge integrat de llengües (AICLE), la metodologia més avançada i reconeguda internacionalment, que ja l'apliquen països com Finlàndia o Canadà.


El Programa Plurilingüe Dinàmic amb 3 nivells

El model s'estructura en tres nivells: Bàsic (I i II), Intermedi (I i II) i Avançat (I i II).
Les diferències entre nivells són la distribució d'hores vehiculars en les tres llengües en assignatures no lingüístiques i altres elements de reforç de competència oral. És a dir, quantes hores es fan en anglés, en valencià i en castellà donada la situació sociolingüística de cada entorn educatiu.

Els diferents nivells responen a la necessitat d'adaptar els programes lingüístics a les característiques del propi centre com a punt de partida.

Formació del professorat

La Conselleria va donar a conéixer fa uns dies les primeres mesures del Pla de xoc de formació del professorat que està dissenyant per acompanyar els docents en l'aplicació del Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic.

Aquest primer paquet de mesures se centra, fonamentalment, en la formació en llengües mitjançant les escoles oficials d'idiomes per al pròxim curs. En aquest sentit, des d'Educació s'han reservat places a les EOI en diferents modalitats de cursos formatius. El professorat podrà iniciar les inscripcions a les EOI al final de març mitjançant els centres de formació, innovació i recursos educatius (CEFIRE). D'aquesta manera, s'han reservat 5.260 places de formació en anglés i 1.540 en valencià. Les modalitats són de cursos presencials, cursos en línia mitjançant aules virtuals i cursos d'habilitats orals.

A més, es comptarà amb 1.500 places de formació a la carta en anglés i en valencià amb necessitats específiques segons els centres educatius. Durant el mes de març començaran a testejar-se les necessitats, centre a centre, per dissenyar formació específica per part de professorat de les EOI i de personal dels CEFIRE. Es tractarà de formació lingüística específica segons necessitats i cursos d'actualització de competències lingüístiques per a professorat que ja compta amb titulacions en llengües.

Per a aquesta primera fase de formació, tindrà prioritat de formació el professorat d'Infantil, ja que el decret de plurilingüisme s'implantarà en aquesta etapa educativa el pròxim curs 2017-2018. També serà preferent la formació de professorat d'aquells centres que opten a aplicar el PEPD més enllà de l'etapa d'Infantil.

Així mateix, s'amplien les places per a obtindre la capacitació lingüística en llengües que es realitzen als CEFIRE per al pròxim curs, fins a les 3.000, un miler més que en l'actualitat.

El Pla de xoc de formació del professorat en llengües compta amb més mesures que s'estan ultimant i que Educació anirà anunciant a mesura que es facen efectives.

La nova àrea de Competència Comunicativa Oral en anglés

El model compta amb sessions orals de lliure configuració mitjançant una àrea anomenada Competència Comunicativa Oral, que s'impartirà en qualsevol de les dues llengües oficials i en anglés, segons el nivell.

L'objectiu d'aquesta àrea serà augmentar la comprensió i l'expressió d'idees sobre els temes més propers; dotar d'eines comunicatives per desenvolupar-se amb èxit en la majoria de situacions quotidianes i descriure experiències i desitjos, així com expressar l'opinió mitjançant eines com per exemple: els projectes interetapa, suports audiovisuals o musicals, jocs d'enginy i dramatitzacions.

Calendari d'aplicació, àmbit social i formació per a adults

El calendari d'aplicació comença el curs 2017-2018 i culminarà en la seua implantació al Batxillerat, en 2023. A més de l'educació obligatòria, aquest decret té en compte també els ensenyaments de Formació Professional i Formació d'Adults, que fins ara no s'incorporaven a la normativa de plurilingüisme.

El nou model plurilingue està dissenyat des d'una perspectiva no només educativa, sinó també social. Així, també estableix els mecanismes de col·laboració la futura corporació de ràdio i televisió públiques, per exemple, als quals se'ls demana l'emissió de materials en anglés, a més del valencià vehicular, per reforçar socialment el plurilingüisme.

El Conseller Marzà parla sobre el Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic, València 17/03/2017 from Intercomarcal TV on Vimeo.

COMPARTE ESTA NOTICIA         
::::: Opine sobre esta noticia haciendo clic aquí


Haga clic sobre las imágenes para ampliarlas ...
OPINIONES SOBRE ESTA NOTICIA
[]
Sinceramente, soy valencianoparlante, he nacido en una población valencianoparlante (permítaseme expresarme también en español...) y, con todos los respetos, debería dedicarse 1 hora al valenciano, como lengua cultural y punto pelota. Estamos en el año 2017 y, con una hora de clase en valenciano es más que suficiente para que que no se pierda nuestra cultura y perviva el idioma... pero veo una absoluta y soberana estupidez que a niños a los que se va a formar para un mundo globalizado donde primará el inglés (les guste o no...) lleguen a los estudios superiores habiendo recibido clases de matemáticas, física, química, etc... en valenciano. Con todo, una simple y humilde opinión.
- - 2017-03-19 - 03:25:47

DATOS NOTICIA
Fecha:2017-03-17
Visitas:623
Comentarios:1
intercomarcal.com
ENCUESTA INTERCOMARCAL TV
Encuesta...
¿ Jornada escolar contínua o partida ?

Contínua.

Partida.

Ver resultados
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD
EMPLEO
ENVÍA TUS FOTOGRAFÍAS
AGENDA CULTURAL
FELICITACIONES
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD
PÁGINA DE INICIO
VÍDEOS SERVICIOS INFORMATIVOS
NOTICIAS DELFIN
MOROS Y CRISTIANOS EN LA COMARCA
MOROS Y CRISTIANOS ELDA 2006
LICENCIA TELEVISIÓN DIGITAL PARA TV INTERCOMARCAL
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD
PUBLICIDAD
525.000.000 PAGINAS SERVIDAS EN LOS ULIMOS 12 MESES:::AVISO LEGAL