Un sistema d'intelligncia artificial guiar als alumnes en el procs de matriculaci en la Universitat d'Alacant


  10-07-2019 | UA   |  Visitas:336 | Comentarios:1
Actualitat

UA


La UA estrena Aitana, un xatbot desenvolupat per investigadors i estudiants de la Universitat d'Alacant capa de copsar les cerques dels usuaris i oferir respostes personalitzadesAlacant. Dimecres, 10 de juliol de 2019

El Siri particular de la Universitat d'Alacant, eixa s Aitana, la nova eina que han desenvolupat des de l'Escola Politcnica Superior i el Grup de Processament i Sistemes d'Informaci a petici del Vicerectorat de Campus i Tecnologia i a la qual els estudiants ja poden accedir a travs de Telegram per a guiar-los en el procs de matrcula sense cues ni esperes, capa de realitzar anlisi del llenguatge i comprendre les cerques dels usuaris mentre hi interactua.

Ara mateix les funcionalitats que abasta Aitana se centren a ajudar amb el procs de matriculaci, informar de la documentaci necessria, sobre les notes de tall o les beques, expliquen Sergio Conejero i Vctor Beln, de l'Associaci Multitec, que han participat en el desenvolupament del xatbot que ja es troba accessible en Telegram.

La idea d'engegar aquest sistema d'atenci automatitzada sorgeix en el Vicerectorat de Campus i Tecnologia a partir del canvi d'usos que identifiquem en els joves avui dia entenem que la informaci es fa necessria en qualsevol moment i en qualsevol lloc i aix s el que aconseguim amb Aitana. La idea era que frem capaos de proporcionar tota la informaci relacionada amb el procs de matrcula i gesti acadmica en qualsevol moment, explica el seu responsable, Rafael Muoz.

Des del vicerectorat es va contactar amb l'Escola Politcnica Superior on desenvolupen diferents lnies de recerca a travs de grups que treballen en intelligncia artificial, deep learning o adquisici de coneixement de forma automtica amb el propsit de veure la possibilitat de crear un bot aplicat al procs de matrcula que ajuds als nostres estudiants amb els dubtes que els puguen aparixer en aquest procs.

Un projecte que ha passat de ser una idea a una realitat en qesti de tres mesos de la m del grup de recerca de Processament de Llenguatge Natural i Sistemes d'Informaci i estudiants de tercer d'Enginyeria Multimdia i d'Enginyeria Biomdica, els qui han participat en la creaci d'Aitana.

Ha sigut un procs d'aprenentatge molt gratificant, molt ms que qualsevol classe. Hem pogut aplicar el coneixement a un projecte real i aix tofereix una dimensi del teu treball superior al que es pot aprendre en una aula, expliquen Sergio i Vctor.

El director de l'Escola Politcnica Superior, Andrs Montoyo, un altre dels implicats en el naixement d'Aitana, destaca la contribuci dels estudiants en aquest projecte, la nostra idea sempre s la d'incentivar la creativitat i el treball dels alumnes i quan vam rebre la petici del vicerectorat de seguida vam veure clar que era una oportunitat perqu els estudiants formaren part activa del projecte. Per aix ens vam posar en contacte amb l'associaci Multitec de l'Escola perqu assumiren la tasca del seu desenvolupament i el resultat ha sigut tot un xit.

Montoyo explica com es va engegar aquesta iniciativa, des del vicerectorat van contactar amb nosaltres i desprs de definir el projecte vam veure qui podia desenvolupar-ho i es va decidir que fora el grup de processament del llenguatge natural del departament de Llenguatges i Sistemes Informtics, que est especialitzat en el tractament textual, mineria de textos i en l'aplicabilitat d'eixa intelligncia artificial, de manera que van ser els qui van assumir el repte de convertir aquest projecte en realitat sota la direcci de Yoan Gutirrez.

Aitana ha superat en un temps rcord totes les fases que li han perms estar disponible ja per als estudiants. En tres mesos el grup de treball liderat per Gutirrez ha aconseguit posar-ho en funcionament. El primer que vam fer va ser una anlisi exhaustiva de tots els sistemes que oferien desenvolupament de bots per a triar el ms adequats donats els requeriments del projecte, explica. El segent pas va ser triar un equip de desenvolupament que es va formar per quatre estudiants de l'EPSA i que al mateix temps es van dividir, sota la direcci d'Isabel Moreno, en un equip especialitzat en desenvolupament tecnolgic i un altre en la gesti del projecte i el contingut.

El director de l'Escola Politcnica Superior destaca que aquest xatbot naix dun entorn universitari d'investigadors de la UA i a ms amb desenvolupadors estudiants de tercer de grau d'Enginyeria Multimdia i Enginyeria Biomdica.

Abans del seu llanament Aitana ha superat diferents filtres com el del Servei d'Informaci de la UA que ha supervisat que el xatbot oferira el contingut que nhavien proporcionat i posteriorment, dues avaluacions amb estudiants que han perms polir detalls que no havem identificat, afirma Yoan Gutirrez.

L'assistent virtual o xatbot s capa d'interactuar amb els usuaris tant en valenci com en castell, tan sols cal indicar-li en el moment diniciar la conversa l'idioma triat. De moment s capa de resoldre dubtes i respondre preguntes relacionades amb el procs de matrcula, per Rafael Muoz assegura que Aitana anir a ms i la idea s que puga utilitzar-se en qualsevol procs administratiu de la Universitat dAlacant i tamb estar disponible en noves plataformes com Instagram, Messenger o Twitter, a ms d'en el web.

L'equip que ha fet realitat aquest projecte el formen Yoan Gutirrez com a director del grup i Isabel Moreno com a codirectora i els estudiants, Sergio Conejero, Vctor Beln, Mateo Limas i Nuria Salazar. En el desenvolupament han participat tamb el Servei d'Informaci a l'Alumnat i el Servei de Gesti Acadmica, els quals han facilitat el coneixement que ha utilitzat el motor d'aprenentatge per a aprendre a respondre a les preguntes que li realitzen els usuaris.Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Pues...mal vamos si los futuros universitarios necesitan de inteligencia artificial en el proceso de matriculacin......

Lo más visto en UA

La Universidad de Alicante pone en marcha una campaa de crowdfunding dirigida al alumnado afectado por la crisis del COVID-19

Diez proyectos de investigacin centrados en COVID-19, financiados por la Universidad de Alicante, ya estn en marcha

La Universidad de Alicante acaba con nota su primera semana de desescalada

Vctor Cerezo, desenvolupador professional de videojocs, valora dem el potencial de mercat dels UAGames i far una xarrada sobre la seua experincia professional

La Universidad de Alicante disea una estrategia para la incorporacin gradual de sus trabajadores a las instalaciones universitarias

El Consejo Social aprueba por unanimidad de liquidacin del presupuesto y las cuentas de la Universidad de Alicante

La Universitat dAlacant organitza sessions formatives sobre protecci davant la COVID-19

La universidad de Alicante desarrolla un completo plan de adecuacin de los espacios e instalaciones para la reincorporacin presencial

Un doctorand de la UA dissenya un sistema robtic assistencial per a la terpia de la parla i el llenguatge


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.