Ximo Puig anuncia 105 milions d'euros en ajudes directes per a empreses, autnoms i treballadors en situaci d'ERTO


  31-01-2021 | Generalitat Valenciana   |  Visitas:6112 | Comentarios:1
CORONAVIRUS

Generalitat Valenciana

El president de la Generalitat ha presidit la comissi de seguiment sobre el Pla Resistir d'ajudes als sectors ms afectats per la pandmia de COVID-19.

- Les tres noves lnies d'ajuda directa seran aprovades pel Ple del Consell d'aquest divendres i de la setmana que ve.

- Les ajudes permetran cobrir les quotes de la Seguretat Social dels 180.000 treballadors pertanyents als sectors ms afectats.

- Tamb es complementar amb 300 euros l'ajuda que 26.000 autnoms valencians van rebre de l'Estat al desembre i la prestaci de la Seguretat Social de 48.000 treballadors en ERTO.

- El president ha avanat que la Generalitat efectuar la setmana que ve el pagament als ajuntaments de les ajudes Parntesi que gestiona l'Administraci local.


Valencia. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa de noves ajudes directes per a empreses, autnoms i treballadors en situaci d'ERTO, per un total de 105 milions d'euros.

El cap del Consell ha fet aquest anunci desprs de la reuni de la comissi de seguiment del Pla Resisitir de suport als sectors ms afectats per la pandmia de COVID-19, en la qual tamb han participat els consellers d'Hisenda i Model Econmic, Vicent Soler; Educaci, Cultura i Esport, Vicent Marz; Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer i Treball, Rafa Climent, i Poltica Territorial, Obres Pbliques i Mobilitat, Arcadi Espaa.

Aquestes noves ajudes sn un dels quatre apartats en qu s'articula el pla de xoc Resistir, dotat amb 380 milions d'euros. Els altres tres corresponen a nous instruments financers de l'Institut Valenci de Finances, el fons de cooperaci municipal per a la gesti de les ajudes Parntesi, aix com les ajudes per a sectors amb un perjudici sostingut durant la pandmia.

El president ha explicat que la nova lnia d'ajudes que hui s'ha detallat es desplega en tres fronts. El primer consisteix a concedir una quantia semblant a la de les quotes de la Seguretat Social dirigida tant a treballadors com als propietaris (empresaris o autnoms), pertanyents als sectors ms afectats (turisme, oci i cultura, restauraci i hostaleria).

Es destinar un total de 80 milions d'euros per a auxiliar ms de 180.000 beneficiaris, dels quals 44.000 sn autnoms, i 22.000, empreses de sectors com l'hostaleria, el turisme, l'oci i les activitats artstiques.

En concret, es concedir una quantitat fixa de 600 euros per cada un dels treballadors/autnoms fins a un lmit de 12.000 euros, amb independncia de la grandria de l'empresa.

Ajudes per a autnoms i a treballadors en ERTO

Quant al segon tipus d'ajudes, el president ha assegurat que consistir en una ajuda directa per als professionals autnoms ms afectats per les restriccions, donat l'impacte "econmic d'aquestes mesures en tants emprenedors".

Per aix, ha destacat que la Generalitat complementar l'ajuda extraordinria que van rebre de l'Estat els autnoms valencians al desembre. D'aquesta manera, destinar 8 milions d'euros per als 26.000 autnoms que van rebre la prestaci de la Seguretat Social el 31 de desembre. En concret, la Generalitat augmentar la prestaci que van rebre amb dos pagaments mensuals de 150 euros.

Finalment, la tercera de les actuacions de la lnia d'ajudes presentada hui consisteix en ajudes directes als treballadors que continuen en ERTO, per a la qual cosa es destinaran 17 milions d'euros. Aquestes ajudes tamb complementaran amb un total de 300 euros la prestaci que els treballadors perceben de la Seguretat Social, sempre que es troben en situaci d'ERTO total en el mes de gener o febrer.

D'aquesta manera, es preveu beneficiar els aproximadament 48.000 treballadors que es trobaven en ERTO durant el passat mes de desembre, als quals es podran sumar els afectats per les restriccions establides el passat 7 de gener.

Quatre blocs d'ajudes del Pla Resistir

Cal recordar que el Pla Resistir preveu quatre blocs d'ajudes amb un pressupost total de 380 milions d'euros. El primer dels blocs, amb 105 milions d'euros, s l'anunciat hui dijous, i est dirigit a empreses, autnoms i treballadors en situaci d'ERTO.

El segon dels blocs s el fons de cooperaci municipal COVID-19, per a la gesti de les ajudes Parntesi, dotat amb 160 milions d'euros, els quals 100 seran aportats per la Generalitat, i la resta, per les diputacions i els ajuntaments.

En aquest sentit, el president ha avanat que la setmana que ve la Generalitat efectuar el pagament als ajuntaments de les quantitats que corresponen a cada municipi, i que han sigut distribudes en funci del nombre d'autnoms i empreses dels sectors afectats i del nombre d'afiliacions a la Seguretat Social.

D'aquesta manera, es podr efectuar immediatament la concessi d'aquestes "ajudes d'urgncia" que consisteixen en una ajuda directa de 2.000 euros per cada autnom o microempresa dels sectors ms afectats, que s'incrementar en 200 euros addicionals per empleat a crrec seu, fins a un mxim de 10.000 euros.

El tercer bloc d'ajudes del Pla Resistir, est conformat pels nous instruments financers de l'IVF, entre els quals s'inclou la lnia Horeca, dotada amb 50 milions d'euros, consistent en prstecs bonificables amb trams no reembossables de fins al 30 %; i els prstecs participatius, amb 50 milions d'euros ms.

Sobre aquests fons, el president ha destacat que, a penes en 48 hores, han sigut registrades 350 peticions de crdit i s'han adjudicat diversos prstecs, el primer dels quals s'ha concedit a un hotel de la Marina Baixa. A ms, ha assegurat que la setmana que ve es publicaran els nous prstecs participatius.

Finalment, el quart bloc consisteix en 15 milions d'euros en ajudes especfiques per a sectors amb un perjudici sostingut durant tota la pandmia, com els artesans, els taxistes i el sector de l'oci, i sobre les quals el president ha anunciat que comenaran a gestionar-se la setmana que ve.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Ala, venga, ms dinero !!! Vamos a ver...las empresas y personas quieren trabajar...estas cantidades, que parecen estratosfricas...desaparecen enseguida, es muchas gente y empresas con las que repartir... haran mejor en invertir dichas cantidades en buscar gente capacitada en la administracin pblica que buscara SOLUCIONES, y no tiritas... y, oigan, para los exaltados... que igual me da que sean de izquierdas que de derechas...ninguno ni ninguna ha demostrado estar a la altura de las curcunstancias....

Lo más visto en Generalitat Valenciana

La Comunitat registra 178 casos nuevos de coronavirus y 352 altas

Las personas vacunadas frente al covid-19 en la Comunitat Valenciana contarn con un justificante vacunal

Proceso de vacunacin masiva y datos. Sanidad registra 86 nuevos casos de coronavirus y 201 altas en la Comunitat Valenciana

Sanidad registra 311 casos nuevos de coronavirus y 178 altas en la Comunitat Valenciana

Sanidad registra 316 altas y 43 nuevos casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Sanidad registra 185 nuevos casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Sanidad registra 212 nuevos casos de coronavirus y 122 altas en la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana ha empezado a citar va SMS a las personas de 79 y 65 aos que se comenzarn a vacunar la prxima semana

La Comunitat Valenciana ha administrado ya ms de medio milln de dosis de la vacuna contra el coronavirus


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.