LA UNI denuncia que algunes cadenes de distribuci comercial ofereixen taronges en promoci per davall del cost del producte a l'eixida del magatzem


  18-03-2021 | C.Valenciana   |  Visitas:2447 | Comentarios:1
Actualitat

C.Valenciana

LA UNI de Llauradors denuncia que ha detectat en els lineals d'algunes cadenes de distribuci comercial diverses ofertes de promoci de taronges on els preus se situen suposadament per davall del cost del producte a l'eixida de magatzem, la qual cosa comporta una prctica que distorsiona el mercat i la cadena agroalimentria en exercir una pressi a la baixa per al productor.

Per aix LA UNI ha requerit a l'Agncia d'Informaci i Control Alimentaris (AICA) -organisme dependent del Ministeri d'Agricultura- al fet que inicie els controls i inspeccions requerits per a comprovar el compliment del contingut del contracte o contractes de compra-venda de ctrics d'acord amb el que s'estableix en la Llei 12/2013, de 2 d'agost, de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentria.

En les ofertes s'anuncia amb gran tipografia descomptes de fins al 31% sobre el preu inicial, amb un resultat final per al consumidor, segons cadena, d'entre 0,50 a 0,80 euros/kg. En aquest sentit, les despeses de recollecci, forfet llavat, calibrat, encerat, enmallat, encaixat, despeses administratives, marges de tota la cadena, etc. transport, etc. fa que el cost efectiu de la producci se situe, suposadament, per damunt del preu que hauria de percebre cada part de la cadena.

Per tant, segons el parer de l'organitzaci s'hauria de comprovar la traabilitat comercial d'aquestes taronges perqu es complisca amb el que s'estableix en el segent articulat de la Llei 12/2013, de 2 d'agost, de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentria: apartats c) i j) del punt 1 de l'article 9 i els articles 12 bis i 12 ter.

LA UNI assenyala que les ofertes de taronges durant les ltimes setmanes no sn un cas allat, perqu formen part de l'estratgia comercial d'algunes cadenes per a baixar els preus dels productes frescos que ja vnen anunciant des de principi d'any. De moment noms sn algunes cadenes, per no seria d'estranyar que arrossegaran a la resta, encara que les de capital valenci han anunciat ja que no entren en aquesta espiral, el que agraeix LA UNI.

El problema s que s'entra d'aquesta manera en una guerra perillosa de descomptes entre les diferents cadenes, que al final la pagaran els llauradors i ramaders amb uns preus encara si cap ms baixos.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Bueno, pnganse las pilas las adiministraciones de hacienda pblica, a ver qu pasa con esta cosas, digo yo......

Lo más visto en C.Valenciana

CSIF insta a Conselleria a aumentar el personal de refuerzo para alumnado con TEA en los centros educativos valencianos

Calculadora del Turno de Vacunacin en Espaa

(PPCV). El PPCV pide que el Gobierno incluya al sector del calzado en las ayudas por el Covid

El turismo de interior consigue importantes cifras en Semana Santa

El CECOVA recomienda a las personas vacunadas con AstraZeneca que vigilen sus sntomas y soliciten atencin sanitaria cuando aparezcan los indicios descritos como graves por los expertos

La Comunitat Valenciana supera los 3 millones de PCR desde el inicio de la pandemia

La campaa del olivar para aceite ecolgico termina con unos precios un 30% por encima del convencional

Un equipo de alumnos, preparado por Miguel ngel Salguero, gana la Liga de Debate a nivel internacional

El servei de lAgncia Impuls de la Mancomunitat torna a oferir-se de manera presencial


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.