La UA comença l’any amb una vintena d’activitats culturals en la nova programació ACUA

11-01-2017   |  Visitas:291


Teatre, música, dansa i noves exposicions marquen el primer semestre de l’any amb tres activitats benèfiques incloses en VEU solidària; estrenes de producció pròpia amb tres muntatges teatrals de l’Aula de Teatre UA i un espectacle de dansa a càrrec de l’Aula de Dansa de la UA; a més de propostes culturals per a commemorar el 80è Aniversari de la defunció del poeta i dramaturg granadí Federico García Lorca

Entre les novetats destacades per al començament del 2017, la UA s’incorpora al circuit valencià CulturArts


Alacant. Dimarts, 10 de gener de 2017

La Universitat d’Alacant comença l’any amb una nova programació cultural ACUA per als mesos de gener a juny del 2017, un programa que inclou noves propostes expositives i 19 activitats de teatre, música i dansa. Aquesta nova proposta cultural de la UA, com afirma el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, està marcada en aquesta ocasió per la producció pròpia (de la mà de l’Aula de Teatre de la UA que estrenarà tres nous muntatges, i l’Aula de Dansa UA, amb el seu nou espectacle); pel vessant solidari (la programació inclou tres activitats benèfiques incloses en la marca VEU Solidària) i la commemoració del 80è Aniversari de la defunció del poeta granadí Federico García Lorca.

A més, Cortés ha anunciat que la UA acaba d’incorporar-se al Circuit Valencià CulturArts, amb la signatura del conveni d’acord corresponent, fet que ha qualificat “d’una excel·lent notícia per a tots”. Aquesta incorporació respon a l’interès de la UA per estar sempre al costat de les noves tendències artístiques i en suport de la producció pròpia, afig Cortés.

VEU Solidària

La programació ACUA començarà el pròxim 20 de gener a les 20 h al Paranimf, amb la primera de les tres activitats de VEU Solidària: el Concert de la Coral de la Universitat d’Alacant a benefici de la Fundació Noray Projecte Home Alacant, organitzat per la UA i la Fundació Manuel Peláez, i amb la participació especial de Javier Robles. El preu donatiu és de 5 euros.

El 6 de febrer, tindrà lloc la segona proposta solidària, també musical, amb un Concert a benefici de la Fundació Secretariat Gitano (Paranimf, a les 20 hores), amb una entrada donatiu de 3 euros.

La tercera i última proposta solidària per a aquest semestre serà el dissabte 27 de maig a les 18:30 h al Paranimf, amb un Recital Líric Poètic a benefici d’ADEMA (Associació d’Esclerosi Múltiple d’Alacant) a partir de textos de Federico García Lorca, de la mà de la soprano Ascensión Padilla i la veu del poeta José Luis Rico. Els acompanyaran Shlomo Rodríguez, director de la Coral UA al piano, Alissia amb les il·lustracions i Miguel Ortega, compositor de la música d’aquest recital. L’entrada donatiu té un preu de 10 euros. Aquesta activitat forma part també dels actes commemoratius del 80 aniversari de la defunció de Lorca, programats pel Vicerectorat de Cultura.

Producció pròpia

Sis propostes integren l’apartat de producció pròpia dissenyat per la UA per a aquest semestre (3 teatrals, una de dansa, actuació Coral UA i el Dia de la Ràdio). Com és habitual, l’Aula de Teatre de la UA estrenarà el mes de maig els seus tres muntatges nous, en els quals ha treballat durant tot el curs acadèmic.

El dimarts 16 de maig a les 20 h, l’Aula sota la direcció de Toni Ferri, estrenen el muntatge de teatre contemporani Besos, amb text de Carles Alberola i Roberto García. La segona estrena de l’Aula de Teatre estarà dedicada al teatre clàssic amb l’obra Comedia sin título de Federico García Lorca, el dijous 25 de maig a les 20 h, amb direcció d’Iván Jiménez, obra inclosa també en els actes dedicats a la commemoració de l’aniversari de la defunció de Lorca. El dimarts 23 de juny, serà el torn de la tercera i última estrena de l’Aula de Teatre, a càrrec de la Universitat Permanent de la UA que posarà sobre l’escenari la comèdia d’Aristófanes Pluto, dirigida per Pascual Carbonell, el dimarts 13 de juny a les 20 h.

La producció pròpia es completa amb la proposta de l’Aula de Dansa Contemporània de la UA que, amb direcció d’Inmaculada Manresa, presenta el projecte In love el dimarts 23 de maig a les 20 h. Totes les estrenes són d’assistència gratuïta amb entrada per invitació i seran al Paranimf.

Amb les mateixes condicions de les estrenes de les Aules de Teatre i Dansa, la Coral de la UA oferirà un concert el 17 de maig (20 h Paranimf), per a presentar el treball fet pels integrants d’aquesta durant tot l’any sota la direcció de Shlomo Rodríguez.

La programació ACUA també dedica, en producció pròpia, un apartat per a commemorar El Dia de la Ràdio EPS, que gràcies a la labor feta per la Ràdio de l’Escola Politècnica Superior, arriba a la seua quarta edició. (Dijous 16 de febrer. A les 19:00 h concurs de programes amb proves d’improvisació en ràdio, guiades per la companyia de teatre alacantina "Improvivencia" i a les 20:00 h concert de Pura Mandanga).

Exposicions

Una desena de noves exposicions arribaran al Museu de la Universitat d’Alacant i a la Sala Aifos del Campus.

Obri la programació la mostra de Rafael Maestro “Poema envasat al buit”. (Inauguració 19 de gener a les 19 hores. MUA-Sala Sempere), una instal·lació amb la qual l’autor ironitza sobre l’art en si mateix, per a desentranyar com la cultura actua sobre la societat i com la societat se’n defensa. L’art pot ser considerat perillós i en determinats moments cal “envasar-lo al buit” perquè no influïsca.

El 27 de gener arribarà al MUA una de les grans apostes expositives programades per a aquest semestre, de producció pròpia, amb Arcadi Blasco com a protagonista. Comissariada per José Piqueras, aquesta exposició podrà veure’s a la sala El Cub sota el títol “Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)”. La mostra pretén fer conèixer i difondre l’obra artística que el jove Blasco va aplicar o va integrar en nombrosos temples i edificis civils en col·laboració amb diversos arquitectes durant aquest període. És a dir, un Arcadi abans d’Arcadi com a autor de vidrieres, mosaics i murals ceràmics.

El mes de febrer tindrà una exposició sobre Marie Curie a la sala Aifos, i exposarà l’obra fotogràfica de José Antonio Robés a la sala Cool del MUA, amb “El vigilant de la neu”, títol d’una de les obres poètiques més emblemàtiques d’Antonio Gamoneda, premi Cervantes 2006. Robés ha creat una col·lecció fotogràfica exclusivament per al Vigilant de la neu. Tots dos autors han volgut compartir la seua obra, fusionar les creacions que, de manera individual, han fet sobre un mateix eix.

Ovidi (MUA-Sala Cool), Mulier, Mulieris (MUA- Sala Sempere) i Intèrprets de Nuremberg (Sala Aifos), seran les exposicions protagonistes del mes de març. La clàssica mostra d’Humor Social s’obrirà al públic al maig a la sala Aifos i finalitzaran el programa la mostra Photo Alacant (MUA-Sala Polivalent) i Trobades d’Art Contemporani (EAC), al juny.

Producció externa

Teatre

El dimecres 8 de febrer arriba al Paranimf Nit de Sant Joan, de la mà del grup de teatre de l’IES El Pla, una obra estrenada per la companyia Dagoll Dagom fa ara 30 anys. La cita, a les 11.30 h, està dirigida fonamentalment als Instituts d’Educació Secundària, però oberta al públic en general amb un preu d’entrada de 3 euros. En la mateixa línia de teatre oferit principalment a IES, el 28 de febrer, a les 11.30 h, Tossal Teatre representarà “Esperando a Godot” de Samuel Beckett, amb direcció de Manuel Palazón.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, el 8 de març a les 19 h, el grup de teatre Las Ladies portaran al Paranimf ¿Hasta cuándo Catilina,...? Monólogos en clave de mujer escrits i dirigits per Isabel Tomás, amb entrada per invitació. Les propostes teatrals continuen el dimecres 22 de març a les 20 hores, també al Paranimf, amb una versió de Juan Luis Mira de l’obra de Carlos Arniches El Método Gorritz. El Musical, per a commemorar el 150 aniversari del naixement de l’autor (entrada amb invitació). Abril posarà sobre l’escenari del Paranimf a la companyia catalana La Calòrica i el seu espectacle Sobre el fenomen de les feines de merda (5 d’abril a les 20 hores. Entrades a 5 euros)

Música

La proposta musical de producció externa començarà amb el xou de música swing “White on Black” que transportarà l’espectador directament a Las Vegas dels anys 50, gràcies a la veu de Javier Robles i la seua banda de jazz i ballarins. Aquest espectacle musical arribarà al Paranimf el 15 de febrer a les 20 h (entrades a 5 euros). El 22 de febrer a les 20 h serà el torn de Club 100 en vivo i Conchita com a artista convidada. L’artista acaba de publicar un nou àlbum: Incendios. (Entrades gratuïtes en Cadena 100 Alacant (Rambla Méndez Núñez, 45. Ent.) i a la Universitat d’Alacant (MUA i PIC-baixos del Paranimf).

L’apartat musical dóna cabuda a tot tipus de música i el dimecres 15 de març, la Facultat d’Educació acollirà a les 20 h el Concert de Música Barroca “Walk in the way of Faith”, amb obres de J. S. Bach i Henry Purcell, interpretades per El grupo 152 (entrada per invitació).

La següent cita estarà dedicada al rock, amb el ja tradicional concert La Historia del Rock, músics professionals en directe i projeccions pedagògiques el dimecres 3 de maig a les 11:30h al Paranimf (activitat per a IES i públic en general).

Dansa

La companyia valenciana Projecte Titotaya presenta en el Paranimf: Lluita, on aporten la particular versió que tenen d’aquest concepte en un espai escènic inspirat en el dohyo japonès. Serà el dimecres 1 de març, a les 20 h, amb preu d’entrada a 5 euros.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

El rector inaugura este martes la II Jornada Internacional sobre Denominaciones de Origen de la Universidad de Alicante

La Sede de la UA acoge la presentación de la obra "Un gaucho de Almería en el puente del Inca"

Raquel Huete directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana clausura el II Congrés Internacional de Sociologia

La Universitat d'Alacant obri el primer termini de preinscripció per als màsters oficials

Jorge Pereira assumeix la direcció de la Càtedra Pedro Zaragoza Orts d'Estudis Turístics de la UA

La Universidad de Alicante acoge el II Congreso Internacional de Sociología y Antropología del Turismo con más de 200 participantes

La Universidad de Alicante estudia los efectos del cambio climático en la Font Roja

La UA celebra el Día Mundial del Agua con una excursión por los manantiales molinos y saltos de agua en el entorno de Sella

Los Premios del Consejo Social de la Universidad de Alicante se entregarán el próximo 15 de mayo en la EUIPO

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en