FPA Beniassent du a Muro i a Cocentaina l'exposició escriptores valencianes en el temps29-05-2017   |  Visitas:394

L’exposició estarà del 29 de maig al 2 de juny a Muro i del 5 al 10 de juny a Cocentaina

A Muro, en el Matzem i a Cocentaina en l’FPA Beniassent, al llarg de dos setmanes es podrà veure una exposició itinerant, organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura, que compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i s’emmarca en les activitats programades per al Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura.

Aquesta exposició té com objectiu donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins a l’actualitat han escrit en el nostre territori, refent d’una forma senzilla els relats de vida de les dones que han conformat la nostra tradició literària. A més, l’exposició posa un especial èmfasi sobre les autores que escriuen en valencià, perquè pateixen una doble, i de vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori.

FPA Beniassent se suma així a la voluntat d’introduir la visió de gènere en els plans de promoció de la lectura, i a la necessitat d’omplir el buit que existeix en les històries de la literatura i en els currículums escolars sobre l’obra de les escriptores valencianes.

L’exposició presenta un catàleg de més de 450 escriptores valencianes documentades fins ara que han escrit en català, castellà, àrab o llatí. La compilació ha servit, entre d’altres coses, per a desterrar en part el mite que només les monges tancades escrivien.

Al llarg del País Valencià, més de 15.000 persones ja han visitat l'exposició, i ara, a Muro, coincidint amb la setmana del llibre, i amb el final del curs escolar en la formació de persones adultes a Cocentaina, tenim l’oportunitat de visitar-la.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Cocentaina crea el Fòrum per la Recuperació de la Memòria Històrica

Des de principis del 2018 s´han trobat a Cocentaina al voltant de 60 animals abandonats

El Secretari Autonòmic d’Educació vol accelerar les gestions d’unificació del CEIP Sant Joan Bosco

La Publicació anuncia l´arribada de les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina

La Festa de Cocentaina presenta oficialment als Càrrecs del 2018

La Publicació anuncia aquest dissabte l`arribada de les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina

L´Associació de Comerç de Cocentaina posa en marxa una campanya d´estiu

L’alumnat guanyador del 1r concurs 'Eduvial' gaudix del seu premi al Circuit Ricardo Tormo de Xest

La Junta de Festes de Cocentaina convida a visitar la Casa del Fester


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en