"La casa de fang", obté l'XI Premi a l'Edificació Saludable de la Càtedra Marjal Healthy de la Universitat d'Alacant06-07-2017   |  Visitas:251

"La casa de fang", de la Beuth Hochschule für Technik Berlin, obté l'XI Premi a l'Edificació Saludable de la Càtedra Marjal Healthy de la Universitat d'Alacant
Wind of changes i Home from home, de la UA i la Robert Gordon University of Aberdeen, aconsegueixen els esments honorífics i Sun Shell, l'especial del jurat

Alacant. Dijous, 6 de juliol de 2017
El projecte titulat La casa de fang, obra dels estudiants David Petsch i Anton Schmidtke, de la Beuth Hochschule für Technik Berlin, va obtenir ahir el primer premi de l’XI Edició dels Premis a l'Edificació Saludable que cada any lliura la Càtedra Marjal Healthy de la Universitat d'Alacant. La decisió del jurat, que es va fer pública durant la cerimònia de lliurament dels guardons celebrada al MUA, destaca «un treball equilibrat en les tres àrees en les quals es basa: concepte i anàlisi, validació i proposta de disseny». Entre altres aspectes, se n'ha valorat per unanimitat «l'originalitat del plantejament i la materialització de la idea», així com el disseny plantejat, en una única planta, que consideren «adequat tant a l'entorn com a la seua climatologia». El jurat, compost per Robert Demel, Andre de Ruiter, Carlos Marcos Alba, Huda Salman i Palmira Gómez, ha incidit en «l'ús d'espais flexibles i amb una adequada i rica relació entre l'interior i l'exterior. L'habitatge es resol amb una envolupant de fusta que a l’interior allotja uns murs d'argila, tipus tapial, que garanteixen un alt grau de confort», conclouen. El premi està dotat amb mil euros i un diploma acreditatiu.

Així mateix, es va considerar concedir dues mencions honorífiques dotades amb 500 € als treballs titulats Wind of changes i Home from home, realitzats per estudiants de la Universitat d'Alacant i la Robert Gordon University of Aberdeen, Escòcia. De la proposta de la Universitat d'Alacant, Wind of changes, realitzada per Agustín F. Morazzoni, Cristian Francés García i Juan Ignacio Abat, s'ha valorat «la rotunditat de la proposta, la qualitat espacial dels exteriors de l'habitatge i la vinculació a l'emplaçament, les vistes i l'entorn». Pel que fa a la de la universitat d'Aberdeen, els autors de la qual han sigut Mairi Kennedy, Grant Donaldson, Jonathan Strachan i Cameron Wood, el jurat n’ha destacat «el desenvolupament del projecte i la seua validació amb les eines informàtiques disponibles, així com la varietat d'espais de qualitat en l'exterior de l'habitatge».

Finalment, el jurat ha acordat, a més, lliurar una distinció especial al projecte Sun shell, realitzat pels estudiants Daniel Bukowski i Alon Shofman, de la Beuth Hochschule für Technik Berlin. D'aquesta proposta s'ha destacat la qualitat i «la radicalitat formal adaptada a l'anàlisi climàtica i a l'ús de la tecnologia».


Més col·laborativa i interuniversitària

El lliurament dels premis de la Càtedra Marjal de la Universitat d'Alacant va comptar amb les intervencions del vicerector de Campus i Tecnologies, Rafael Muñoz, el president de la Fundació Marjal, Francisco Gómez, la regidora d'Ocupació de l'Ajuntament d'Alacant, Sonia Tirado, i el director de la Càtedra, Antonio Galiano. Durant el transcurs de la cerimònia, Francisco Gómez va remarcar que faran un pas més en la internacionalització i l'ús de les noves tecnologies, amb l'objectiu de propiciar la creació de grups interuniversitaris. En aquest sentit, Galiano va anunciar «l'ús de plataformes de comunicació i col·laboració de l'entorn BIM –Building Information Modelling– que permetran realitzar projectes de forma col·laborativa i no presencial de manera constant».

Al llarg del curs han participat en el projecte formatiu de la Càtedra Marjal Healty un total de 32 equips de treball compostos per uns 120 estudiants de diferents nacionalitats. D’aquests, vuit van ser seleccionats com a finalistes per a poder optar a aquests premis que ja arriben a l’onzena edició.

L'acte va comptar, entre altres personalitats, amb la presència de la vicerectora de Responsabilitat Social, Igualtat i Polítiques Inclusives, María José Rodríguez, la subsecretària general, Dolores Lozano, el gerent, Rafael Pla, i el degà de l'Escola Politècnica d'Amsterdam, Gerard Kuiper. El lliurament de premis va culminar amb una espectacular i original actuació del grup Subcielo que va consistir en una performance de música i dansa que, amb el títol de Célula, es va realitzar en vertical i amb arnesos sobre les parets de l'edifici central del Cub situat al complex arquitectònic del Museu de la Universitat d'Alacant.

L'exposició amb els treballs seleccionats es podrà visitar a la Sala Cool del Cub fins a final del mes de juliol.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

César Bona participa en las VII Jornadas de Sociología de la Educación de la Universidad de Alicante

Las legumbres toman el campus de la Universidad de Alicante en el Día de la Nutrición

Nace la Cátedra Germán Bernácer con la vocación de contribuir al desarrollo económico y social del territorio

La Universidad de Alicante estrena Aula Universitaria en Castalla

La Universitat d'Alacant lliura la recaptació del concert solidari de l'OFUA a Proyecto Hombre

La Universitat d'Alacant planteja un canvi en la metodologia docent basat en la robòtica educativa

La persona i el maltractament animal protagonitzen la divuitena edició de la Mostra d'Humor Social de la UA

La UA presenta la XVII edición de los Cursos de Verano Rafael Altamira

El Aula de Teatro Contemporáneo de la UA presenta "En defensa (un concierto de despedida)"


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en