El vicerector de la UA Juan Llopis anuncia la nova modalitat d'Erasmus KA107 en la presentació de les I Jornades d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina de l'IUESAL06-02-2018

Alacant. 5 de febrer de 2018
Aquest matí s’ha presentat en l’edifici de Rectorat de la Universitat d’Alacant l’Institut d’Estudis Socials d’Amèrica Llatina de la Universitat d’Alacant (IUESAL). La presentació d’aquest institut, que segons han declarat fonts acadèmiques cobrirà el buit existent, ja que a Espanya només n’hi ha tres, s’ha presentat en el marc de les I Jornades d’Estudis Socials d’Amèrica Llatina: ´Els desafiaments d’Amèrica Llatina: una visió interdisciplinària´, que han començat avui i es desenvoluparan fins al 14 de març de 2018.
A l’acte de presentació ha assistit el vicerector de Relacions Internacionals de la UA, Juan Llopis Taverner, en representació del rector. Javier Vidal Olivares, secretari de l’Institut, ha fet les vegades d’amfitrió, i ha disculpat l’absència del director, Roque Moreno Fonseret. Vidal ha assenyalat que l’organització de les Jornades ha suposat un desafiament. El secretari de l’IUESAL ha destacat la importància de la creació d’aquest Institut, ja que “l’equip de govern de la UA té un espai dedicat a Iberoamèrica, amb idea de generar sinergies”. En aquest mateix sentit, José Vicente Cabezuelo, director de Campus Iberoamericà de la UA, ha reconegut l’aposta ferma de la Institució des de fa molts anys per Iberoamèrica; aposta que s’ha reafirmat, des de fa uns dos anys, amb la creació de Campus Iberoamericà. Cabezuelo ha definit l’objectiu de l’òrgan que lidera i que és “coordinar, desenvolupar i impulsar totes les accions que en l’àmbit de l’Educació Superior es puguen desenvolupar”, i ha afegit que “és important que cerquem sinergies”, per a aconseguir el projecte d’una relació acadèmica amb Iberoamèrica.
El vicerector ha aprofitat la presentació per a informar sobre una nova modalitat de mobilitat internacional: l’Erasmus KA107, que permet la relació i el finançament amb països europeus i de Llatinoamèrica. En aquest sentit, Juan Llopis ha destacat les 110 mobilitats que hi va haver gràcies al de KA107 l’any passat. I ha esmentat la visita de dos professors de la Universitat de Costa Rica la setmana passada gràcies al KA107, ja que aquest tipus d’Erasmus permet la mobilitat de professors, alumnat i personal d’administració i serveis.
Ignacio Suárez Fernández-Coronado, comissionat de l’Espai Iberoamericà del Coneixement-SEGIB, parlava sobre què és i quines funcions fa l’organisme que representa.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universidad de Alicante y Hawkers sellan un acuerdo de colaboración

César Bona participa en las VII Jornadas de Sociología de la Educación de la Universidad de Alicante

Nace la Cátedra Germán Bernácer con la vocación de contribuir al desarrollo económico y social del territorio

El rector de la UA y el obispo de Orihuela-Alicante apuestan por una "cultura creciente de encuentros"

La Universidad de Alicante estrena Aula Universitaria en Castalla

La Universitat d'Alacant lliura la recaptació del concert solidari de l'OFUA a Proyecto Hombre

¿Sabes qué día se celebra el Día del Libro?

La Universitat d'Alacant planteja un canvi en la metodologia docent basat en la robòtica educativa

La persona i el maltractament animal protagonitzen la divuitena edició de la Mostra d'Humor Social de la UA


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en