La dinamització del català a la universitat aplega a més de 100 voluntaris lingüístics a Biar (l’Alt Vinalopó)


Comparte esta noticia en:

25-10-2018 | Biar   |  Visitas:1201

El programa d’activitats, compost per un bon nombre de tallers, xarrades, visites guiades i actuacions musicals, s’estendrà durant quatre dies.

La 18ena trobada anual de la Xarxa Vives està organitzada enguany amb la Universitat Politècnica de València.


Durant quatre dies, el municipi de Biar (l’Alt Vinalopó) acollirà a més de 100 voluntaris lingüístics de les universitats d’Alacant, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València i València. La XVIII Trobada Fòrum Vives del Voluntariat Lingüístic Universitari s’estendrà del 25 al 28 d’octubre sota el títol «Espais històrics. Espais territorials. Espais lingüístics». Enguany la Trobada anual de la Xarxa Vives ha estat organitzada amb la Universitat Politècnica de València (UPV).

L’esdeveniment comptarà amb vora 10 tallers, 2 conferències centrades en la vertebració del territori i en Enric Valor i diferents dinàmiques de grup amb jocs tradicionals. El programa d’activitats compta també amb rutes guiades a Biar, una excursió Valoriana per Planisses (Serra de Castalla) i una altra a la Serra de Fontanella i l’itinerari botànic del Reconcó, així com visites a les Valls del Vinalopó (Petrer, Elda, Monòver, Salines). La música també tindrà espai a la Trobada. La Colla de Dolçaines i Tabals La Bassa La Vila acompanyarà els participants a l’acte de benvinguda del dijous, i Carlos Cabello i el grup de folk valencià Balla2 amenitzaran les nits del divendres i dissabte.

La Casa de Cultura de Biar acollirà l’acte de benvinguda avui dijous a les 18:30 i comptarà amb la presència de Julio Sanjuán (alcalde de Biar), Rosa Puchades (vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació de la UPV), Rubén Trenzano (director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana), Carles Cortés (president de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives i vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant) i Joan Lluís Escoda (regidor de Cultura i Seu Universitària de Biar).

Les trobades de Voluntariat Lingüístic Universitari de la Xarxa Vives tenen com a objectiu la dinamització dels contactes entre els voluntaris. Es realitzen en el marc d’intercanvi i reflexió propi de les activitats Fòrum Vives, i potencien la reflexió sobre les estratègies de la comunicació i la implicació del voluntariat en l’espai històric i territorial. A més, els assistents es troben amb l’oportunitat de conèixer diferents indrets i realitats sociolingüístiques.

L’acte de cloenda tindrà lloc a l’auditori de Castalla, i correrà a càrrec de Jesús López (regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castalla), Nathalie Torres (subdirectora general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana), Sergi Linares (cap del Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la UPV) i Mar Iglesias (directora del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística de la Universitat d’Alacant).

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

...eterno debate... valenciano o catalán......

Lo más visto en Biar

Recollida d'Educands, Santa Missa i Cercavila a Biar amb motiu de Santa Cecilia

Comunicat de ´Equip de Govern sobre les obres en "Les Balconaes" on s´havia d´instal·lar el punt de càrrega de cotxes elèctrics

PP BIAR: Contestación al comunicado realizado por el equipo de gobierno del Ayuntamiento de Biar en torno a la paralización de las obras del puno de recarga eléctrica

I Encuentro de Mujeres Rurales de la Comunidad Valenciana en Biar

El Alcalde de Biar repasa la actualidad del municipio en nuestra sección "Actualidad Política"

Concentració i lectura de manifest contra la violència sexista

Biar lidera el reciclaje en la comarca

Paralitzades les obres en 'Les Balconaes' on s'havia d'instal·lar el punt de càrrega de cotxes elèctrics

IV Edició del Mercat Nadalenc de Biar


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.