La dinamització del català a la universitat aplega a més de 100 voluntaris lingüístics a Biar (l’Alt Vinalopó)


  25-10-2018 | Biar   |  Visitas:1361 | Comentarios:1
Actualitat

Biar

El programa d’activitats, compost per un bon nombre de tallers, xarrades, visites guiades i actuacions musicals, s’estendrà durant quatre dies.

La 18ena trobada anual de la Xarxa Vives està organitzada enguany amb la Universitat Politècnica de València.


Durant quatre dies, el municipi de Biar (l’Alt Vinalopó) acollirà a més de 100 voluntaris lingüístics de les universitats d’Alacant, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València i València. La XVIII Trobada Fòrum Vives del Voluntariat Lingüístic Universitari s’estendrà del 25 al 28 d’octubre sota el títol «Espais històrics. Espais territorials. Espais lingüístics». Enguany la Trobada anual de la Xarxa Vives ha estat organitzada amb la Universitat Politècnica de València (UPV).

L’esdeveniment comptarà amb vora 10 tallers, 2 conferències centrades en la vertebració del territori i en Enric Valor i diferents dinàmiques de grup amb jocs tradicionals. El programa d’activitats compta també amb rutes guiades a Biar, una excursió Valoriana per Planisses (Serra de Castalla) i una altra a la Serra de Fontanella i l’itinerari botànic del Reconcó, així com visites a les Valls del Vinalopó (Petrer, Elda, Monòver, Salines). La música també tindrà espai a la Trobada. La Colla de Dolçaines i Tabals La Bassa La Vila acompanyarà els participants a l’acte de benvinguda del dijous, i Carlos Cabello i el grup de folk valencià Balla2 amenitzaran les nits del divendres i dissabte.

La Casa de Cultura de Biar acollirà l’acte de benvinguda avui dijous a les 18:30 i comptarà amb la presència de Julio Sanjuán (alcalde de Biar), Rosa Puchades (vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació de la UPV), Rubén Trenzano (director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana), Carles Cortés (president de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives i vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant) i Joan Lluís Escoda (regidor de Cultura i Seu Universitària de Biar).

Les trobades de Voluntariat Lingüístic Universitari de la Xarxa Vives tenen com a objectiu la dinamització dels contactes entre els voluntaris. Es realitzen en el marc d’intercanvi i reflexió propi de les activitats Fòrum Vives, i potencien la reflexió sobre les estratègies de la comunicació i la implicació del voluntariat en l’espai històric i territorial. A més, els assistents es troben amb l’oportunitat de conèixer diferents indrets i realitats sociolingüístiques.

L’acte de cloenda tindrà lloc a l’auditori de Castalla, i correrà a càrrec de Jesús López (regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castalla), Nathalie Torres (subdirectora general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana), Sergi Linares (cap del Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la UPV) i Mar Iglesias (directora del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística de la Universitat d’Alacant).

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

...eterno debate... valenciano o catalán......

Lo más visto en Biar

Las Fiestas de la comarca se quedan sin pólvora

Festes de Biar: Dia 11 de Maig de 2019: Mogudes, Guerrilla, Medició i Espies

Día de Sant Vicent, anuncio oficial de las Fiestas en Biar

Biar se queda sin pólvora en sus Fiestas de Moros y Cristianos

Pregó a càrrec de Pepe Maestre i Presentació del Cartell i Revista de Festes 2019

Rés de l´Àngelus, Interpretació de Pasdobles i gran Entrada de Moros i Cristians 2019

Les Festes de Moros i Cristians de Biar arriben al seu final. Actes dia 13 de Maig

Pujada al Santuari i Baixada de la imatge de la Mare de Déu de Gràcia

CD Biarense jugarà la Fase d’Ascens de la Lliga d'Iniciació al Rendiment Cadet Femení de voleibol


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.