Compromís per Muro: “EU amb el recolzament de PP i PSPV bloquegen els projectes dels Pressupostos Participatius de Muro”


  17-02-2019 | Muro d´Alcoi   |  Visitas:248
Política• La formació d’Esquerra Unida deixa damunt la taula la modificació de crèdits per poder executar els projectes triats pel poble
• Compromís tornarà a presentar aquest punt en un plenari imminent


El grup Esquerra Unida amb el recolzament de la resta de grups polítics de l’Ajuntament de Muro; PSPV i PP han votat deixar damunt la taula la modificació de crèdits per poder escometre els projectes elegits per la ciutadania dins dels Pressupostos Participatius, en el darrer plenari municipal.
D’aquesta manera, segons ha denunciat Compromís per Muro, no es podran començar les obres la instal•lació d’un parc per a patinets, skate i bmx (un pumptrack) en la immediatesa desitjada; «una demanda de la ciutadania realitzada a través dels pressupostos participatius i que havia d’aprovar-se al Plenari Municipal per poder portar-se endavant», va explicar Carol Iváñez, portaveu de Compromís i regidora d’Hisenda al consistori murer.

En aquest sentit, l’argumentació d’Esquerra Unida per votar allargar el procés ha estat «dir que la instal•lació d’un parc per a patinets incompleix un article del reglament d’esports que impedeix el pas d’aquests vehicles per la zona esportiva, encara que des de l’equip de govern ja es va estudiar la forma d'instal•lar aquest parc a la zona esportiva, dotant-la d’un accés exclusiu per al seu ús, per tal de no contravenir aquesta normativa. A banda, a una nota de premsa feta pública per EU, carreguen la culpa al Regidor de Participació Ciutadana, quan aquest ha estat treballant de valent els darrers mesos junt als tècnics implicats per a que els projectes votats pels ciutadans es porten a terme el més prompte possible. Per tant, el que demostra és que no els importa la ciutadania ni les seues necessitats, només miren els interessos partidistes i bloquejar qualsevol inversió que puga fer-se al poble des de l’equip de govern actual», va afirmar Iváñez. Cal recordar que a banda de la pista de pumptrack, el punt paralitzat inclou 3 projectes més, que van ser els guanyadors del pressupostos participatius, com són: la col•locació d’aparells de gimnàstica al aire lliure per a la pràctica de cal•listènia, l’adquisició i instal•lació de bancs per diferents llocs del poble i l'habilitació de l’aula municipal d’anglès amb projector, equip de so i reproductors de DVD i CD.

Des de Compromís per Muro es vol denunciar «el pacte encobert que hi ha per part dels tres grups en l’oposició. Amb la paralització de l’execució dels pressupostos participatius no perjudiquen a Compromís, perjudiquen a tot el poble i, per damunt de tot, incompleixen amb la ciutadania que, en aquest sentit, tenia veu en la gestió del seu poble. Al llarg de la legislatura, s’ha fomentat la participació dels veïns en la presa de decisions posant al seu servei diverses eines per a exercir els seus drets com són els pressupostos participatius. Ara, gràcies a un partit que diu anomenar-se d’esquerres com Esquerra Unida no es podran portar endavant aquests projectes en aquests moments», va subratllar la portaveu.

Amb tot, l’equip de Govern continuarà treballant per a que aquests projectes demandats per la ciutadania es puguen aprovar el més prompte possible per «poder complir amb la voluntat dels veïns i veïnes que van votar a favor d’aquests projectes. Els partits de l’oposició han prioritzat els seus interessos polítics a la voluntat de tot el poble, i això no es pot consentir. Realitzen una oposició corrosiva que afecta més al poble de Muro que al grup municipal de Compromís».


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Muro d´Alcoi

Así ha sido el alegre Carnaval Infantil de Muro

Carnestoltes de Muro

Arranquen les XV Jornades per a la Sostenibilitat 2019

Fira de la Terra i 12é Intercanvi de Semilles a Muro

Ángel Araújo imparteix a Muro un curs de fotografia de natura

VI Cursa de la Dona i de la XII Pujada a la Penya el Frare

Plantes medicinals, mengívoles i màquiques


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.