El temps dna la ra a LA UNI i una altra de les ajudes de Conselleria d'Agricultura per la Covid-19 nicament reparteix 24.871 euros


  13-10-2020 | Alacant   |  Visitas:94
Actualitat

Alacant

Una altra de les ajudes importants de la Conselleria d'Agricultura per a palliar les prdues originades per la Covid-19 entre les persones llauradores i ramaderess de la Comunitat Valenciana ha resultat de nou un absolut fracs, tal com ja augurava LA UNI de Llauradors, i se suma al que ja va succeir en una altra resolta el mes d'agost passat.

Hui s'ha publicat en el DOGV la resoluci de la concessi d'ajudes a les persones productores del sector primari que realitzen vendes al detall per a la creaci de canals telemtics de venda de productes agroalimentaris, del Decret 59/2020, de 8 de maig, del Consell, d'aprovaci de bases reguladores i de concessi directa de subvencions a entitats, empreses i persones en rgim autnom del sector primari que han patit prdues econmiques per la Covid-19.

El pressupost per a aquesta lnia d'ajudes era de 300.000 euros i nicament s'han destinat finalment 24.871,30 euros, s a dir, noms s'ha pogut executar el 8,29% de l'import pressupostat. Es van presentar un total de 34 persones, de les quals 17 han vist els seus expedients desestimats.

Aquesta situaci se suma a una altra resoluci d'agost per a les persones que realitzen venda directa en llotges, alhndigas o al detall, de productes agroalimentaris afectats per la Covid-19. El pressupost per a eixa lnia d'ajuda era de 2.250.000 euros i nicament es van concedir 49.500 euros, s a dir, noms es va poder executar el 2,2% del pressupost, desprs d'accedir nicament 33 persones a aquestes ajudes per les limitacions establides en la normativa.

D'un pressupost entre aquestes dues ajudes de 2.550.000 euros, noms s'han repartit 74.371 euros, la qual cosa demostra el fracs de les mateixes per a compensar les prdues per la Covid-19, ja que nicament s'ha destinat el 2,9% del pressupost.

Cal assenyalar que aquestes ajudes ja van ser criticades per LA UNI en el seu moment, entre altres motius per les dificultats d'accs a les persones fsiques al no disposar de certificat digital i la dificultat en la tramitaci de les mateixes per una srie d'exigncies burocrtiques innecessries.

L'organitzaci proposa a la Conselleria d'Agricultura una rectificaci i, per tant, la redacci d'un nou Decret perqu les persones afectades per la Covid-19 puguen accedir a aquestes ajudes i poder destinar a elles el 97,10% del pressupost restant que no s'ha consumit en aquestes lnies i, en qualsevol cas, a sectors agraris afectats per la Covid-19, tant agrcoles com ramaders.

LA UNI

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alacant

Las asociaciones del sector turstico valoran la efectividad del plan reACTIVA ALICANTE dotado con 420.000 euros en subvencione

El Ayuntamiento ampla los espacios de aparcamiento y mejora la sealizacin en el rea industrial de Las Atalayas

El Ayuntamiento suspende la Cabalgata de Reyes y la fiesta de Fin de Ao

El alcalde entrega el premio a la ONCE en la gala del Consejo Social de la UA

Alicante celebra su primer congreso tras declararse la pandemia

El Ayuntamiento acomete la reparacin de aceras, bordillos y baldosas con un plan integral para arreglar y poner a punto el mantenimiento de las calles en Alicante

Cerca de 27.000 personas opositan a una de las 2.154 plazas ofertadas por la Guardia Civil

El Ayuntamiento ilumina con los colores de la bandera de Espaa el Castillo de Santa Brbara en Alicante

Desmanteladas tres fbricas ilegales de tabaco con capacidad para producir ms de 18.000 cigarrillos por minuto


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.