LA UNI de Llauradors demana ms implicaci financera de les Administracions en les mesures COVID19 per al sector del vi


  22-05-2020 | Alacant   |  Visitas:78
Actualitat

Alacant

LA UNI de Llauradors ha demanat una major implicaci de l'Administraci i un augment de l'ajuda a la verema en verd en les allegacions que ha presentat al Ministeri d'Agricultura dins de les mesures proposades per al sector del vi molt perjudicat tamb per la crisi del COVID-19.

LA UNI, qui a principis d'abril ja va sollicitar al MAPA la posada en marxa de la verema en verd aix com la destillaci excepcional per a vi, ha insistit en la necessitat d'ampliar aquestes ajudes ats que s l'nica mesura que va especficament als viticultors.

L'organitzaci considera positiu que, finalment, aquestes mesures es vagen a posar en marxa, no obstant aix considera que el seu pressupost s curt en destinar nicament fons que no vagen a consumir-se del Programa de Suport Vitivnicola (PASVE) en altres actuacions i no envia al sector el missatge rotund que necessita d'implicaci de les administracions a salvar aquesta situaci.

No es tracta noms de no perdre diners del PASVE com en altres anys aclareixen des de l'organitzaci, en allusi als 71,4 milions d'euros de Brusselles que no s'haurien gastat en les tres passades campanyes sin d'implicar-se amb fons addicionals com ha fet, per exemple, Frana.

L'organitzaci atorga prioritat entre les mesures proposades pel Ministeri destillaci de crisi, emmagatzematge privat i verema en verd- a aquesta ltima, ja que considera que per a traure producci del mercat t ms sentit la verema en verd que elaborar vi per a desprs destinar-ho a la crema.

Per aix allega que l'ajuda s'incremente fins als mxims que permet Brusselles, el 60% dels costos d'eliminaci i la prdua d'ingressos, i que no es pose lmit pressupostari fins a conixer les necessitats.

Destillaci de crisi, emmagatzematge i reestructuraci

L'equivalent sollicita per a la destillaci de crisi, per a la qual demana, a ms, un canvi en el sistema de manera que siguen els productors que entreguen el vi els beneficiaris de l'ajuda, i no les destilleries.

Respecte d'emmagatzematge privat ha sollicitat en el seu document que es pot realitzar tamb amb vi envasat o embotellat, no sols a granel, sempre que es donen les condicions per a garantir la inviolabilitat de l'emmagatzematge.

Igualment reclama en les allegacions que tamb a les mesures de reestructuraci i reconversi de vinya i inversions en el sector se'ls apliquen els percentatges mxims de finanament comunitari que Brusselles ha establit durant la crisi.

Finalment. l'organitzaci rebutja la norma de comercialitzaci que obligaria a destinar a vinagre o alcohol industrial o energtic la producci de parcelles amb rendiments superiors als 18.000 kg. per hectrea per a ram #negre i els 20.000 kg., per a blanques. Aquesta proposta ara est totalment fora de context assenyalen. No s'aclareix res sobre com s'aplicaria, ni hi ha estudis previs si sobre el seu impacte o els efectes que tindr sobre el mercat el sacrifici al qual se sotmetria a aquests viticultors, productors, en molts casos, amb vinyes en espatlera i regadiu als quals se'ls hauria donat suport amb fons pblics de reestructuraci i millora per a fer ms competitives les seues explotacions.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alacant

Urbanismo confecciona un plan que permitir incrementar el espacio pblico y el distanciamiento social en las calles de Alicante

Arte y solidaridad frente al COVID-19: 40 das 40 valientes

La Mesa de Contratacin preadjudica las obras de reurbanizacin de Padre Espl por cerca de 2,5 millones de euros

El Ayuntamiento apoya la reapertura de la hostelera y la restauracin permitiendo la ampliacin provisional de terrazas

La Concejala de Cultura homenajea a las vctimas del bombardeo del Mercado Central en formato online

Los bomberos del SPEIS y la Polica Local intervienen de madrugada en una fuerte explosin en un bajo y en un incendio en un tico en Alicante

Las Escuelas Infantiles del Ayuntamiento empiezan maana el periodo de matriculacin para el curso 2020 2021

La FSMCV estima una ms que posible prdida de entre el 30% y el 40% del alumnado para el curso escolar 2020-2021

Ante el coronavirus cada gesto cuenta, colabora con la emergencia


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.