La proposta alcoiana de l’ «IVAM CADA ALCOI» continua creixent com a punt neuràlgic de la cultura a tota la Comunitat Valenciana


  06-02-2019 | Alcoi   |  Visitas:121
Actualitat

Alcoi

La proposta alcoiana de l’ «IVAM CADA ALCOI» continua creixent com a punt neuràlgic de la cultura a tota la Comunitat Valenciana i ho fa, afegint contingut i nous serveis, a una infraestructura cultural que no deixa de sorprendre a tot aquell que la visita. La nova aposta municipal és la creació d’un estudi de gravació amb tecnologia de primer nivell, un espai de gestió pública que no és habitual trobar fora de les grans capitals estatals, i que donarà molt joc al món de la música alcoiana i valenciana.
El projecte de creació d’un estudi de gravació ja està en marxa i té un pressupost de 15.000 euros. Una partida que permetrà dotar a aquest espai de tota la tecnologia necessària en l’actualitat per a poder gravar maquetes i projectes musicals amb els estàndards més alts de qualitat. Entre les tasques que estan portant-se a terme, està la col·locació del parquet i l’adequació de la «peixera» que està realitzant l’empresa contractada al llarg d’aquesta setmana. Per tant, només falta la compra i instal·lació de tots els aparells tècnics que ja s’han estudiat i valorat econòmicament per part de l’equip de la regidoria de cultura.
Està previst que l’estudi compte amb condicionament acústic; sala de gravació i control; pc optimitzat per a un estudi de gravació; sistema de gravació d'àudio, «interface» d’àudio Steinber UR824; software de producció musical Steinberg Cubase Pro; instal·lació i configuració de microfonia; sistema de monitoratge de la sala de gravació, taula de control, carro i accessoris.
Raül Llopis, regidor delegat de l’àrea, explica: «Complim amb la nostra paraula ja que posar en marxa un estudi de gravació a Alcoi era una de les propostes que portàvem al programa electoral. Aquest estudi de gravació ha sigut una demanda de fa molt temps per part del món de la música a Alcoi però, a més a més, parlem d’un projecte ambiciós. D’una banda, podem dir que tècnicament és d’altíssima qualitat i, d’altra, que aquest estudi es troba en un espai immillorable com és l’ «IVAM CADA ALCOI».
L’estudi està situat a la tercera planta de l’edifici de l’antic Monte de Piedad i, tal com explica Llopis, està obert per acollir propostes de les tres entitats que formen part de l’espai: l’Ajuntament, l’IVAM de la Generalitat Valenciana i la Fundació CAM però també està oberta a artistes o entitats d’Alcoi i de fora de la ciutat sempre que no siga per a un ús comercial. L’Ajuntament gestionarà l’espai des de l’àrea de cultura, programant les propostes que arriben- Com és lògic, a l’espai amb tecnologia d’última generació només podrà accedir personal amb els coneixements tècnics adequats o professionals contractats a l’efecte.
L’Ajuntament també vol que l’estudi de gravació siga una eina de treball més per a aquells artistes que gaudisquen d’una de les beques residència que el govern pretén posar en marxa a l’ «IVAM CADA ALCOI» d’ací a poc temps, i que permetrà que joves autors locals i de tot el territori valencià desenvolupen les seues propostes culturals des de la nostra ciutat.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Nou taller d’Autodefensa Personal Femenina en l’Eduardo Latorre

El Grup de Danses Sant Jordi crea una guia d'indumentària de l'època modernista

Tot preparat per al pas de la Volta Ciclista a Espanya per Alcoi

Alcoi rep més de 25.000 euros per a les seues biblioteques

El Campus d'Alcoi de la UPV col·laborarà amb la Setmana Modernista

Homenatge del poble d´Alcoi a la seua patrona, la Mare de Déu dels Lliris

La "Asociación Provincial de Turismo Alicante Interior" ha preparat una activitat de promoció per al cap de setmana de la Fira Modernista.

Alcoi publica les bases per a premiar al millor cartell anunciador de la CXXXV Cavalcada dels Reis d'Orient d'Alcoi per a l'any 2020.

La Setmana Modernista d'Alcoi també al Cementeri


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.