"Hui parlem amb" Jos Mara Segura, responsable de l'espai natural La Sarga


  13-02-2020 | Alcoi   |  Visitas:317
Actualitat

Alcoi

La Sarga s un jaciment d'art rupestre pospaleoltic que es troba dins del terme municipal d'Alcoi, Alacant. La tutela i gesti del jaciment estan a crrec del Museu Arqueolgic Municipal Camilo Visedo Molt.

En els seus abrics estan representats tres dels horitzons artstics prehistrics de la faana oriental de la Pennsula Ibrica: Macroesquemtic, Llevant i Esquemtic.

En 1998 La Sarga va ser inclosa en la llista de Patrimoni Mundial per la UNESCO dins de l'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani de la Pennsula Ibrica. A ms, els abrics i el seu entorn de protecci estan declarats B d'Inters Cultural.La Sarga es promociona en la revista del Patrimoni Mundial de la UNESCO a escala internacional
La revista World Heritage (Patrimoni Mundial) ha dedicat una pgina de la seua ltima edici a la Sarga, amb un xicotet reportatge sobre aquest enclavament que va ser incls en 1998 en la llista de Patrimoni Mundial per la UNESCO dins de l'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani de la pennsula Ibrica. A ms, els abrics i el seu entorn de protecci estan declarats B d'Inters Cultural.

Cal assenyalar que aquesta revista s la publicaci oficial de la UNESCO del Centre del Patrimoni Mundial que presenta articles detallats sobre llocs culturals i naturals del Patrimoni Mundial. La revista trimestral es produeix en angls, francs i espanyol i s'edita tant en paper com en format digital.

La Sarga s un jaciment d'art rupestre postpaleoltic que es troba dins del terme municipal d'Alcoi. La tutela i gesti del jaciment estan a crrec del Museu Arqueolgic Municipal Camilo Visedo Molt. En els seus abrics estan representats tres dels horitzons artstics prehistrics de la faana oriental de la pennsula Ibrica: Macroesquemtic, Llevant i Esquemtic.

Ac estan els enllaos. La inserci de La Sarga s a la pgina 83:
Espanyol: https://es.calameo.com/read/00332997245690ed5bbc8
Angls: https://es.calameo.com/read/0033299721f9ed9f0eb4e
Francs: https://es.calameo.com/read/00332997280af67cdc07f

Ms informaci sobre la Sarga:

Guia de Visita: https://www.alcoi.org/export/sites/default/es/areas/cultura/museo/Sarga/descarga/TRIPTICO-LA-SARGA-2018_AR.pdf

Quadern: https://www.alcoi.org/export/sites/default/es/areas/cultura/museo/Sarga/descarga/LA-SARGA-Quadern-2018RED.pdf
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Alcoi consolida la seua capitalitat en el primer any de legislatura

Naix a Alcoi la plataforma cultural INDUSTRI.ART

Les piscines municipals obriran el 29 de juny

Ms de 3.200 escolars han participat enguany en la campanya deducaci viria de la policia local

El dilluns 29 de juny obriran les piscines municipals

El muBOma reabre maana mircoles sus puertas con amplias medidas de seguridad e higiene

Millorar el present, garantir el futur. Article d'opini de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francs

Presentaci d'AMICA i actualitat festera d'Alcoi

El PP propone reclamar al Gobierno central ms recursos para superar la crisis


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.