145 famlies participen en el programa d'Atenci Prenatal i de Primera Infncia


  11-07-2019 | Alcoi   |  Visitas:144
Actualitat

Alcoi


133 Han participat a 'entendre al beb', 5 en suport a mares i pares en dificultat i 7 en orientaci

Fa tres anys que el govern municipal va posar en marxa l'Equip d'Atenci Prenatal i Primera Infncia (APPI), un servei especialitzat d'atenci a la primera infncia i famlia. Aquest equip treballa en tres programes: 'Entendre al Beb', suport a famlies i en orientaci. Aquest programa va obtenir l'any passat esment especial de bones prctiques per part d'UNICEF. Aquest esment especial solo la tenen altres 25 programes en l'mbit nacional.

PROGRAMES
Pel que respecta als programes, 'Entendre al Beb' est dirigit a les dones gestants de la poblaci d'Alcoi i a la seua parella, que possibilita generar un espai per a les famlies, on es treballe a travs de diferents sessions prenatals i postnatals, amb la collaboraci de persones expertes en matria d'embars i criana, elements fonamentals per a conixer, comprendre i en definitiva, mostrar-se ms sensible, a les necessitats emocionals dels bebs, respondre adequadament a aquestes, i per tant, afavorir una INCLINACI ('apego') SEGURA.

Han treballat en aquest programa un total de 133 Unitats familiars. Amb tres 3 grups Prenatals de gener a juny amb 50 unitats noves familiars, i 7 Grups Postnatals de gener a juny, amb un total de 83 unitats familiars.
A ms de les sessions prenatals i postnatals, tamb han realitzat activitats obertes, tant per a les parelles assistents al programa, com per a tota la poblaci en general. Podem destacar les jornades sobre l'inici i el desenvolupament del mn emocional. Aquesta activitat es va centrar en una ponncia sobre la importncia del mn sonor durant l'embars i l'inici del mn emocional de l'individu en connexi amb la msica i les emocions amb la mare. La ponncia va ser acompanyada amb msica en directe. La ponent va ser Begoa Ibarrola msic-terapeuta i prestigiosa escriptora de contes infantils.
En suport a les famlies, prevenci Secundria han sigut ateses en intervenci 5 unitats familiars derivades de les diferents UTS de la localitat.
Finalment ressaltar que durant el 2019 han sigut ateses en Orientaci 7 unitats familiars.

La regidora de Poltiques Inclusives, Aranza de Gracia, destaca que El Pla d'Atenci Prenatal i Primera Infncia s un programa pioner a la Comunitat Valenciana. L'objectiu del projecte s aconsellar a famlies sobre com desenvolupar una correcta atenci des de l'embars. Estem molt satisfets perqu la valoraci est resultant molt positiva per part dels participants, que cada vegada s'involucren ms en el programa.
Les persones que vulguen accedir al programa poden inscriure's a travs del segent enlla:
https://www.alcoi.org/es/areas/bienestar_social/a_concejalia_serv_sociales/servicios_especializados/programa_entenderalbebe.html
L'Equip va crear una pgina de facebook on comparteixen les activitats que realitzen, articles ajuste a l'embars, la criana, lactncia, puerperi...... D'aquesta manera ofereixen informaci, difusi i divulgaci.

FONAMENTACI
El desenvolupament d'aqueixa relaci d'inclinaci comena molt prompte, en les primeres setmanes de vida del xiquet, per aix les condicions favorables per a establir aqueixa relaci sn essencials i necessries des del moment de l'embars. Les actuacions d'aquests programes se sustenten a partir dels ltims descobriments cientfics que confirmen el paper crucial que exerceixen les experincies primerenques, especialment en els dos primers anys de vida. La relaci d'inclinaci amb la famlia, comena molt prompte, per tant, el desenvolupament d'un embars positiu des de tots els mbits (emocional, psicolgic, de salut...) ser un factor predictiu de criana segura i protegida. Aquest tipus d'intervenci primerenca pot tindre un efecte preventiu en conductes d'abs i negligncia parental com, els canvis en les conductes de risc per a la salut prenatal, la cura competent i inclinaci com a prevenci de l'abs i la negligncia, canvis en el perfil de vida parental i canvis en el risc de conductes antisocials en els xiquets.

COORDINACI I COLLABORACI
Cal destacar que per a portar avant els programes ha treballat de forma coordinada amb la regidoria de Salut Pblica i Poltiques Socials, els serveis sanitaris d'Atenci a l'Embars i Primera Infncia (matrones i pediatres) i els professionals del departament de Psicologia Evolutiva de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Valncia. Tamb han collaborat professionals especialistes en diferents disciplines, entre altres les Matrones: Cap de Matrones de l'Hospital Verge dels Lliris de la ciutat i les matrones d'Atenci Primria dels Centres de Salut d'Alcoi, el departament de Ginecologia de l'Hospital Comarcal 'Verge dels Lliris' i coordinaci i treball compartit amb altres departaments de Benestar Social: UPCCA, E.E.I.I.A.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Los Moros y Cristianos de Alcoy siguen sin fecha, pendientes de la pandemia y la autorizacin de Sanidad

Conocemos la actual situacin industrial de Alcoi

Conocemos la opinin de la ciudadana sobre la situacin del COVID-19 en la Fase 0

Se recogen ms de 3.6 millones de kilogramos de vidrio de forma separada en 2019 en el mbito del Consorcio TERRA

Ple Ordinari. Lajuntament dAlcoi repartir pantalles de protecci individual i desinfectant per als comeros de la ciutat

La ciutat ser capital cultural valenciana durant tot lany 2021 desprs dels canvis que dur endavant la Conselleria de Cultura

Article d'opini de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francs: "Al costat dels nostres majors"

Conocemos las noticias ms importantes del peridico 'El Nostre Ciutat' sobre el coronavirus

Se presenta la revista de Fiestas en el patio del Museo de la Fiesta (MAF)


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.