150 persones participen en les I jornades de convivencia d'Alcoi01-02-2018   |  Visitas:152

ÉS LA PRIMERA DE LES ACCIONS PREVISTES PER AL PRESENT CURS EN L’APOSTA PER LA MEDIACIÓ EN LA RESOLUCIÓ DE CONFLICTES EN LES AULES
Per tal de fomentar la mediació en la resolució de conflictes a les aules, la regidoria d’Educació i els centres educatius de la ciutat han organitzat juntament amb la recentment creada Comissió conta l'assetjament una sèrie d’accions formatives per al professorat en matèria de mediació. La primera d’elles va tindre lloc els dies 29 i 30 de gener amb les I Jornades de Convivència d’Alcoi. També s’han planificat uns cursos de formació en mediació i convivència dirigits al professorat que, s’espera puguen organitzar-se al pròxim mes de març. A la present campanya de sensibilització seguirà per al proper curs la implementació dels programes de mediació.
Les I jornades «Compartir para vivir» es van celebrar a l’Àgora, amb una inscripció final de 150 membres de la comunitat educativa. El primer dia van comptar amb dues ponències. La primera a càrrec de Neus Ferrer, qui va parlar de la ‘La mediació en els centres escolars’, després, Javier Agustí i Mabel Villaescusa van tractar els temes del Ciberassetjament I la Ciberconvivència. Al dia següent van haver dues ponències més, Arturo Morales va parlar sobre el procés de creació dels equips de mediació i Mª Carmen Fernández de pla PREVI (Pla de Prevenció de la Violència i Promoció de la Convivència en els Centres Escolars de la Comunitat Valenciana).
També van realitzar una taula redona per parlar dels aspectes legals, que va comptar amb el fiscal cap; David Torres, l’advocada de l'Oficina de víctimes del delicte; Mónica Corbí, el Cap de la comissaria d'Alcoi: Jesús Sánchez Jiménez i l’intendent de la Policia Local: Carlos Martín.
Les jornades es van tancar amb un intercanvi d’experiències sobre programes de convivència, el que van intervindre CONVIMA, amb Pablo Ferri i representants del Pla municipal contra l'assetjament d'Ibi i els centres alcoians, IES Pare Vitòria, Andreu Sempere, C. José Arnauda, CEIP Sant Vicent i CIP FP Batoi, que va destacar en la seua presentació, ja que va ser realitzada per dos alumnes.
Cal destacar la col•laboració dels Serveis Psicopedagògics de la Generalitat Valenciana (SPES) i el Servei de Formació del Professorat (CEFIRE) d’Alacant.
El regidor d’Educació, Alberto Belda, destaca que cal «consolidar la mediació i altres tècniques que fomenten la resolució de conflictes i la cultura de la pau en les aules d’Alcoi»; per tant, a l’actual i definit calendari d’accions, s’han de sumar uns tallers d’interculturalitat, destinats a l’alumnat i professorat, i unes jornades de bones pràctiques, per tal de compartir experiències a centres d’Alcoi i de la zona.
Més enllà de fomentar intervencions aïllades, es tracta de consensuar protocols comuns que s’adapten a les característiques de l’entorn. Es vol treballar sobre aspectes tan decisius com la detecció del Bulling, Ciberbylling i altres situacions de risc; la creació d’equips mediadors en els centres; o la gestió positiva dels conflictes.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Jornada informativa del Pla de Reforma Interior d'Habitatges -RENHATA-

Els Museus de la ciutat reben més de 2.600 visitants aques cap de semana

I Milla Solidaria Col·legi Esclaves.

Esport en 3D a Alcoi

Servei d'interpretació en llenguatge de signes al Museu Explora

La 28a edició de la Mostra de Teatre comença amb un divertit muntatge protagonitzat per Javier Gurruchaga

Presentació del recull musical "Huellas y memorias"

200 Joves es troben a l'àgora en les IV Jornades Erasmus +

La Generalitat dóna llum verda a l'ampliació del Poliesportiu Francisco Laporta


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en