30 Activitats per a conmemorar l'any de Joan Valls i Jordà17-01-2018   |  Visitas:225

EL 2017 S’HA CELEBRAT EL CENTENARI DEL SEU NAIXEMENT AMB LA PARTICIPACIÓ DE MOLTS COL•LECTIUS
Durant 2017 s’han dut endavant 30 activitats per commemorar el centenari del naixement de l’autor alcoià Joan Valls i Jordà. Representants culturals i polítics van aportar diferents activitats en l’any de l’autor.
Raül Llopis, regidor de cultura, comenta el següent al voltant del centenari del naixement del poeta: «Des de l’Ajuntament hem volgut que l’any de Joan Valls haja aprofitat per a donar a conéixer un autor desconegut per a molts, ja que la seua obra es troba fora dels circuits normals de difusió, però és, sens dubte, una de les més prolífiques de la literatura catalana. Valls és un poeta valencià únic que es mereix ser difós, apreciat i llegit. També, ja que Valls era també un alcoià vinculat a les arts en diferents vessants, entre elles la música, autor de sainets únics en la Nostra Festa i arxiver de l’Ajuntament d’Alcoi entre moltes altres coses, hem intentat que es conegués també aquest vessant i no només la part literària. Vull agrair a les entitats que han fet possible dur endavant totes aquestes activitats».
Els actes van començar en 2016 amb el lliurament del premi 9 d’octubre a títol pòstum. A principis de 2017 es va editar un calendari commemoratiu. Les activitats van seguir a la Capella de l’Antic Asil amb les audicions dels alumnes del Conservatori en Homenatge a Joan Valls i l’exposició: 100 vegades Joan Valls. Al mes de febrer va tindre lloc el concert «Música per als versos, versos per a la música» amb Joan Valls i La Primitiva.
Ja en març es va dur endavant un espectacle únic per a celebrar l’aniversari del poeta; «Balls enValls». També durant aquest mes es van organitzar les XXII Jornades de Sociolingüística a la nostra ciutat amb una Ruta Literària sobre Joan Valls. Així mateix, el dia del llibre es va regalar '100 anys, 100 poemes', obra que recull els versos de Joan Valls.
Els actes van seguir amb la #JOANVALSada: on els més menuts van conèixer la ciutat gràcies a aquesta activitat duta endavant per el Colegio Esclavas Sagrada Familia.
L’1 de maig es va celebrar l’aniversari de Joan Valls a la placeta del Carbó, amb els Amics de Joan Valls. Aquest mes també es va exposar un poemari del poeta il•lustrat per Miquel Mataix a la biblioteca Ricardo Senabre, i va tindre lloc una lectura de poemes al Círculo Industrial; es va organitzar el I festival de guitarra José Luis González, que va homenatjar Joan Valls, i es va inaugurar al Centre Cultural Mario Silvestre una exposició que es va poder visitar fins al mes de juliol, «Artistes i poetes. Tribut a Joan Valls».
El segon semestre es va iniciar amb la representació de «La Guapeta de Alcassares» homenatge a Joan Valls, a càrrec de «El Trabajo». La Unió Musical va interpretar «Música a Barrachina i poesia de Joan Valls».
A meitat setembre, es va presentar el llibre «Enterreu-me en batí i en sabatilles». Biografia novel•lada de Joan Valls i Jordà escrita per Ester Vizcarra i Fortuny. L’Associació de Sant Jordi va organitzar dues activitats: la representació de l’Ambaixada Cristiana traduïda al valencià per Joan Valls i la representació del sainet «La visita del Blavet».
L’últim trimestre va acumular un gran nombre d’activitats i presentacions: en primer lloc la del llibre «El borum i els gospins. El Lèxic tradicional d’Alcoi en l’obra de Joan Valls: una aproximació», també la de l'Antologia infantil de Joan Valls «Una lluerna fa de semàfor» i del mata-segells i segells Joan Valls a càrrec de l'Associació filatèlica i numismàtica d'Alcoi, la qual també va organitzar una exposició.
L’Harmònica Alcoiana va fer un concert homenatge a Joan Valls; a més, l’IES Pare Vitòria va dedicar la seua revista EINES per a fer una Monografia de Joan Valls, i la filà Magenta li va dedicar el CD de les Ambaixades d’Alcoi.
El carrer Santa Rosa acull un mural dedicat al poeta, dut endavant gràcies a l’Institut Alacantí de Cultura i l’Ajuntament.
Els actes han seguit en 2018 el 4 de gener, quan l’Ambaixador Reial va declamar un ban inèdit de Valls. Finalment s’ha presentat el primer concurs de micro-poemes Joan Valls.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Fiesta del Pasodoble y "Nit de l'Olla"

La Generalitat ajuda a finaçar dos importants projectes per a la ciutat

El Campus d'Alcoi de la UA obrirà amb 60 places de Mestre d'Infantil a la Cambra de Comerç el pròxim curs

A partir d'agost no es pagarà per aparcar als carrers d'Alcoi

Actos del Día del Alardo de las fiestas de Alcoi - Día 24 d´abril

Cumbre rotaria en Alcoy para el inicio oficial del Rotary Club Alcoy Font Roja

L’auditori Armando Blanquer acollirà el 16 de juny un show freestyle de rap

El diumenge 10 de juny tindrà lloc la tradicional cursa '10K Alcoi Via Verda'

XIII edició del Festival Intercomunitari de Música en l’ESO (FIMESO)


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en