Alcoi celebra la processó del Jesuset del Miracle29-01-2018   |  Visitas:180

Es commemora el 450 aniversari del robatori i trobada de les sagrades formes.

Aquest diumenge 28 s’ha celebrat la processó del Jesuset del Miracle. Es tracta de la festa més antiga a Alco, que recorda els esdeveniments del 29, 30 i 31 de gener 1568, quan la desaparició d'unes Sagrades Formes centrar l'atenció dels que vivien a la ciutat d’Alcoi.
El robatori de Joan Prats, la imatge del Jesuset del Miracle que canvia la seva postura per indicar-li a Maria Miralles on era enterrat el calze i l'actuació de Joan Esteve "l'Aixada", qui realitza la troballa sense danyar el sagrari.
La processó l’ha oberta el Grup de Dances Sant Jordi amb tres balls, els mateixos que estan documentats des dels inicis d’aquesta processó, tal i com ens ha contat el president de l’entitat, Ferran Mengual.

A continuació, representants de cinc gremis tradicionals d’Alcoi han obert el seguici més sacre, seguit per una rèplica del Jesuset del Miracle que fins 2013 han cuidat les monges Agustines Descalces. Després dels representants de Adoración Nocturna, la processó l’han protagonitzat els xiquets amb pètals de roser que han llançat per honrar el Corpus Christie en el carrer Mossèn Torregrossa. Per últim, les autoritats religioses, presidides pel bisbe auxiliar de València Esteban Escudero i les civils, que a més del president de la Asociación Niño Jesús del Milagro, Jorge Ponsoda, ha comptat amb la presència de regidors municipals, l’alcalde Antonio Francés, així com els exalcaldes Jorge Sedano i Josep Sanus. La desfilada l’ha tancada la Unió Musical d’Alcoi.Alcoi, Processó del Jesuset del Miracle, 28/01/18 from Intercomarcal TV on Vimeo.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Fiesta del Pasodoble y "Nit de l'Olla"

La Generalitat ajuda a finaçar dos importants projectes per a la ciutat

El Campus d'Alcoi de la UA obrirà amb 60 places de Mestre d'Infantil a la Cambra de Comerç el pròxim curs

A partir d'agost no es pagarà per aparcar als carrers d'Alcoi

Actos del Día del Alardo de las fiestas de Alcoi - Día 24 d´abril

Cumbre rotaria en Alcoy para el inicio oficial del Rotary Club Alcoy Font Roja

L’auditori Armando Blanquer acollirà el 16 de juny un show freestyle de rap

El diumenge 10 de juny tindrà lloc la tradicional cursa '10K Alcoi Via Verda'

XIII edició del Festival Intercomunitari de Música en l’ESO (FIMESO)


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en