Alcoi continua guanyant habitants i se situa en la xifra ms alta dels ltims cinc anys


  04-12-2020 | Alcoi   |  Visitas:212
Actualitat

Alcoi

Alcoi continua guanyant habitants. Les recents dades de l'Institut Nacional d'Estadstica (INE) situen la poblaci d'aquesta ciutat en els 59.354 habitants, la qual cosa suposa la xifra ms alta dels ltims cinc anys i consolida la tendncia que es mant d'algun temps a aquesta part, que passa perqu la ciutat resulta atractiva per a viure en ella i atrau nous habitants.
L'ltima xifra aportada per l'INE, que es refereix a 1 de gener de 2020, recull un creixement en 360 persones en un any, fins a situar-se en els 59.354 ciutadans, enfront dels 58.994 residents que es comptabilitzaven a 1 de gener de 2019. No obstant aix, l'augment s major si tenim en compte el creixement vegetatiu, ja que ha resultat negatiu en 133 persones, la qual cosa implica que en total la nostra ciutat ha atret 493 persones en l'ltim any.
Cal tindre en compte que el creixement vegetatiu s negatiu des de fa ja una dcada, que implica ms defuncions que naixements al llarg de tots aquests anys. En 2019 van ser empadronats a Alcoi un total de 408 nounats, mentre que van morir 541 persones que estaven empadronades en aquesta ciutat, la qual cosa suposa un creixement vegetatiu negatiu en 133 persones. Aquesta situaci no s exclusiva de la nostra ciutat, sin que es tracta d'un problema prcticament general de la societat actual.
La baixa natalitat ha estat darrere dels descensos que es van donar en el padr de 2017 i 2018, ja que el creixement vegetatiu va ser negatiu per damunt de la prdua global d'habitants en cadascun d'eixos anys.
A ms de la poblaci oficial, que s la que registra l'INE, i l'ltima actualitzaci del qual situa el padr d'Alcoi en els 59.354 habitants, s'estima que a la ciutat hi ha una poblaci flotant d'unes 2.000 persones, que sn aquelles que resideixen, b de manera temporal com poden ser els estudiants o permanent, per no es troben empadronades.
L'alcalde, Toni Francs, valora de manera positiva les ltimes dades de l'INE respecte al padr, ja que estem guanyant habitants, un fet que s molt important per a la ciutat. Amb les ltimes xifres a la m es confirma una realitat que sha repetit en els ltims anys, com s que la nostra ciutat resulta atractiva per a viure i que facilita oportunitats d'ocupaci, per la qual cosa atrau nous habitants. Afig que hem estat treballant en accions perqu Alcoi siga una ciutat atractiva, que atraga nous residents, i d'acord amb les dades dels ltims anys s'est aconseguint. En qualsevol cas, continuarem insistint en noves accions i projectes que ens permeten continuar creixent.
L'alcalde s conscient del problema de la baixa natalitat i del repte que suposa canviar aquesta tendncia que es dna de forma prcticament general en tota la societat actual, per la qual cosa remarca la importncia de les poltiques de suport als alcoians i alcoianes perqu decidisquen tindre fills i fixen en aquesta ciutat el seu projecte de vida.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El Nadal Alcoi es consolida com un referent

La ITE en 2020 se cierra con la apertura de 482 nuevos expedientes

L'Ajuntament determina mesures per a frenar l'avan de la Covid 19 a Alcoi

Un total de 25 empreses es distingeixen amb el segell Sicted

Actualitat Covid-19

El ayuntamiento de Alcoy tramitar las ayudas Parntesis del Consell

Es donen a conixer els actes de la Trilogia dels Reis d'Orient

Alcoi ser tancat perimetralment

Suspeses les activitats per Sant Antoni


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.