Alcoi crear una Agncia d'Innovaci per a fomentar la indstria d'alt valor afegit


  13-10-2020 | Alcoi   |  Visitas:98
Actualitat

Alcoi


Dins del pla industrial 'ImpulsaAlcoi' i amb un pressupost de 70.000 euros.

L'Agncia d'Innovaci d'Alcoi s un dels projectes que el Pla Industrial 'ImpulsaAlcoi' proposa per a reforar i incrementar el pes de lactivitat industrial al nostre territori fent d'Alcoi una ciutat industrial adaptada al segle XXI, entenent aquesta indstria com un sector intensiu en coneixement, orientat a productes d'alt valor afegit, amb m d'obra qualificada, formaci professional i universitria adaptada a les necessitats de les empreses i capacitat d'adaptaci als canvis del mercat.

'ImpulsaAlcoi' s, ara mateix, un document obert a les aportacions tant dels actors econmics, socials, poltics com als ciutadans, en lnia amb el Pla Estratègic de Ciutat 2019-2025, els Objectius de Desenvolupament Sostenible i de lAgenda Urbana 2030 d'Alcoi.
L'Agncia de la Innovaci arrancaria en l'espai gora per a situar-se en el Parc Tecnolgic de Rodes de manera definitiva. Amb un pressupost de 70.000 euros, estaria cofinanada per l'Ajuntament, per sempre buscant la collaboraci d'entitats autonmiques com lAgncia Valenciana de la Innovaci (AVI) i Labora.

La nova Agència dInnovació de la ciutat t com a objectiu sensibilitzar, aproximar i difondre la cultura de la innovaci al nostre entorn i promoure ls de la innovaci com a font generadora de riquesa social i econmica. Una innovaci oberta, amb participaci ciutadana, collaborativa, social i rendible socialment i econmicament.

Una agncia que parteix d'una realitat innovadora ja existent, formada per una srie dentitats, part del mapa de la innovaci valenciana: la Universitat Politcnica de València i la Universitat dAlacant, les dues amb el seu Campus dAlcoi; lInstitut Tecnolgic AITEX; EASD Alcoi; gora; CEEI Alcoi; i Districte Digital, juntament amb les agrupacions empresarials i la Cmara de Comercio de Alcoy. El nou rgan fomentar la dinamització daquestes entitats en pro que les empreses siguen capaces dincorporar els resultats investigadors a la generaci de bns de consum innovadors, personalitzats i de major valor afegit. Entre les seues funcions tamb estar la d'assessorar en la cerca dajudes i subvencions i fomentar la collaboraci i les aliances empresarials per a realitzar projectes innovadors.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francs, destaca la importncia de coordinar la innovaci i convertir la investigaci en productes que milloren la vida de les persones: "Som una ciutat industrial i emprenedora compromesa amb el seu futur, capa de generar oportunitats d'ocupaci i riquesa per a les alcoianes i els alcoians sense oblidar la sostenibilitat, i sent molt conscients de la importncia que tenen la tecnologia, la cincia i la innovaci per tindre una indstria d'alt valor afegit. Una indstria que ha demostrat en aquesta crisi sanitria que s capa de reconvertir-se, reinvertar-se, crixer i crear ocupaci. Una indstria que amb una agnciapot seguir impulsant la seua capacitat d'innovaci, tindre ms ajudes, crear aliances i projectes internacionals i convertir la investigaci en bns i serveis reals adaptats al mercat".

Francs afegeix: "Per l'Agncia de la Innovaci d'Alcoi no parteix de zero, som molt conscients que en Alcoi ja existeix tot un univers innovador format per representants del mn cientfic i acadèmic (amb les dues universitats que tenen campus a Alcoi, amb AITEX; Districte Digital, l'Escola d'Art i Disseny; l'gora i CEEI Alcoi) que poden i deuen treballar amb el mn empresarial i industrial. Coordinar les seues capacitats, crear sinergies i impulsar nous projectes sn el nostre objectiu, sempre pensant en la nostra indstria com un sector competitiu, de futur, capa de fer crixer aquesta gran ciutat".

El pla industrial 'ImpulsaAlcoi' t 28 accions concretes, dins de les quals es troba l'Agncia de la Innovaci, englobades en sis grans eixos d'acci: posicionament i promoci; oferta formativa; potenciaci de l'impuls industrial; descarbonatitzaci i modernitzaci de les rees industrials i innovaci i digitalitzaci. El pla obert a aportacions es pot consultar en http://impulsalcoi.org.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Hablamos con Orfeo Soler: artista, pintor, escultor y dibujante

Alicante Interior muestra su hoja de ruta basada en el touring, el oleoturismo y las rutas a caballo

Fira del Llibre en Valenci 2020

La Guardia Civil investiga en Alcoy a un hombre por un presunto delito contra la flora, fauna y animales domsticos

Francisco Valor Llorens, Director del Pasodoble "Petrel", nuevo director de la Banda Primitiva de ALcoi

Un IVAM CADA multicolor va acollir la presentaci del cartell de l'Orgull Alcoi 2021

El Crculo Industrial incorpora a su programacin cultural el cinefrum Lumire Club

Visitem la nova seu de l'Economato de Critas Alcoi

Parlem amb Quique Ruiz, portaveu del Partido Popular en Alcoi


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.