Alcoi participa en la primera Cimera d'Alcaldes de l'Intelligent Cities Challenge (ICC)


  14-10-2020 | Alcoi   |  Visitas:83
Actualitat

Alcoi


La nostra ciutat és una de les 100 ciutats de la Unió que participaran en aquest desafiament de la Comissió Europea.

El Desafiament de les 100 Ciutats Intel•ligents (ICC), impulsat per la Comissió Europea, és una oportunitat única perquè els municipis de la Unió Europea participants, entre les quals es troba Alcoi, s'unisquen a una comunitat de ciutats que aprofiten les tecnologies avançades per a fer front a la crisi pandèmica i reconstruir les seues economies. El seu objectiu principal és, per tant, generar noves oportunitats en aquests territoris subministrant per part de la Comissió els recursos econòmics que permeten una transició justa per a tots.

La Cimera d'Alcaldes de l'Intelligent Cities Challenge (ICC), que se celebrarà aquesta vesprada en format online per la crisi sanitària de la Covid-19, pretén construir un fort lideratge polític en tota Europa. La Comissió Europea cerca a través d'aquesta reunió inspirar i fer costat als alcaldes de les ciutats del ICC perquè dirigisquen la seua economia i la seua societat, aprofitant les tecnologies avançades, cap a la senda del creixement digital sostenible i la resistència social.

Els objectius específics del taller són, d'una banda, l'esbós de polítiques en el context de la recuperació post Covid així com la importància d'entendre que hi ha que actuar ja. Per una altra part, es tracta de crear una comunitat de polítics amb idees afins que desitgen posar en pràctica tecnologies avançades i desenvolupar un creixement sostenible que beneficie a la societat, la indústria i les pimes. En la reunió també s'informarà a les ciutats participants de com se'ls donarà suport des d'Europa perquè actuen com a catalitzadors de la transició de la indústria, la societat així com de la creació d'una societat inclusiva i sostenible.

Toni Francés, alcalde d'Alcoi, recorda que "ser presents en aquest repte europeu ens permet conéixer de primera mà els plans i les ajudes europees per als pròxims anys a més de posicionar-nos per a optar a elles, tindre a experts de la Comissió Europea assessorant-nos en la implementació dels projectes digitals estratègics per a la ciutat, accedir a cursos de formació especialitzats i la participació en esdeveniments d'alt nivell com aquesta primera cimera d'alcaldes que celebrem hui, on coneixerem a altres ciutats amb les quals compartir experiències d'èxit".

Les ciutats de la ICC rebran orientació personalitzada d'alta qualitat; accés a xarxes d'assessorament i xarxes de parelles de ciutats europees i internacionals i eines de desenvolupament de capacitats i suport d'experts per a l'adopció de tecnologies avançades. El challenge suposarà dos anys de treball i la seua clau radica en crear correlacions i experiències que servisquen d'exemple i que siguen aplicables en diferents ciutats. Aquest programa es basa en l'èxit de l'anterior programa, Digital Cities Challenge, que va ajudar a 41 ciutats de la UE, entre les quals ja es trobava Alcoi, a desenvolupar una visió estratègica i un full de ruta per a la transformació digital.

Més informació en https://www.intelligentcitieschallenge.eu

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Hablamos con Orfeo Soler: artista, pintor, escultor y dibujante

Alicante Interior muestra su hoja de ruta basada en el touring, el oleoturismo y las rutas a caballo

Fira del Llibre en Valencià 2020

La Guardia Civil investiga en Alcoy a un hombre por un presunto delito contra la flora, fauna y animales domésticos

Francisco Valor Llorens, Director del Pasodoble "Petrel", nuevo director de la Banda Primitiva de ALcoi

Un IVAM CADA multicolor va acollir la presentació del cartell de l'Orgull Alcoi 2021

El Círculo Industrial incorpora a su programación cultural el cinefórum Lumière Club

Visitem la nova seu de l'Economato de Càritas Alcoi

Parlem amb Quique Ruiz, portaveu del Partido Popular en Alcoi


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.