Alcoi presenta el seu model en la reuni del Comit Tcnic de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intelligents


  11-10-2019 | Alcoi   |  Visitas:266
Actualitat

Alcoi

El passat 3 d'octubre es va celebrar en el Palau de Congressos de Valncia la reuni del Comit Tcnic de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intelligents (RECI), dins del marc de la 9th Green Standards Week de Valncia. En ella, diferents ciutats entre les quals est Alcoi, van explicar la seua gesti de Smart Cities, i van tindre l'oportunitat de comptar les seues experincies dins dels Grups de Treball. D'aquesta forma, el Comit Tcnic es va convertir en un espai de convergncia entre ciutats en el qual van poder estar al corrent de les principals innovacions en matria de Smart Cities.

La trobada va comptar amb la participaci 80 persones procedents dentitats locals de tota Espanya. Tamb van assistir altres organismes i institucions com a representants del Comit Tcnico CTN 178, Universitat Politcnica de Valncia, Red.es, Asociacin Espaola de Normalizacin, Centro Regional Basilea para Amrica del Sur e ITU-Unin Internacional de Telecomunicaciones.

Recordem que, el passat 28 de maig es va aprovar en el ple municipal la sollicitud de la incorporaci d'Alcoi a la RECI (Xarxa Espanyola de Ciutats Intelligents). La RECI, es va crear amb el comproms de crear una xarxa oberta per a propiciar el progrs econmic, social i empresarial de les ciutats a travs de la innovaci i el coneixement, recolzant-se en les Tecnologies de la Informaci i la Comunicaci (TIC).

L'associaci t per objecte la generaci d'una dinmica entre ciutats amb la finalitat de disposar d'una "xarxa espanyola de ciutats intelligents". Les quals han de promoure la gesti automtica i eficient de les infraestructures i els serveis urbans, aix com la reducci de la despesa pblica i la millora de la qualitat dels serveis, aconseguint d'aquesta manera atraure l'activitat econmica i generant progrs. El seu objectiu s intercanviar experincies i treballar conjuntament per a desenvolupar un model de gesti sostenible i millorar la qualitat de vida dels ciutadans, incidint en aspectes com l'estalvi energtic, la mobilitat sostenible, l'Administraci electrnica, l'atenci a les persones o la seguretat. La innovaci i el coneixement, recolzats en les tecnologies de la informaci i la comunicaci (TIC), sn les claus sobre les quals basar el progrs de les ciutats en els prxims anys, fent ms fcil la vida de la ciutadania.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, va participar en l'exposici del Grup de Treball 1, on es van exposar exemples d'experincies i bones prctiques vinculades al govern obert, la innovaci social i el turisme intelligent, amb els exemples de les ciutats de Benidorm que va explicar la seua estratgia per a convertir-se en la primera Destinaci Turstica Intelligent certificat, Valncia que va exposar la seua estratgia de mrqueting digital i el desenvolupament del seu sistema d'informaci turstica intelligent i Alcoi, on Lorena Zamorano va explicar la seua estratgia de SmartOffice i les sinergies entre turisme intelligent i cultura que estan posant en marxa.
Alcoi basa la seua estratgia de destinaci Turstica Intelligent en nou aspectes fonamentals: la governana, l'accessibilitat, la sostenibilitat, la innovaci, la connectivitat, la intelligncia, la informaci, el mrqueting online i l'evoluci de l'activitat turstica.

Des del punt de vista de la governana, Alcoi treballa a travs dels grups de millora SICTED i la Mesa Local de Turisme, un instrument de participaci del sector privat turstic i l'administraci, sha creat un apartat per a professionals en el web on es publiquen les actes que garanteix la seua transparncia, tamb es publica una memria anual amb tot el realitzat. En aquest aspecte Zamorano va ressaltar la implicaci de tots els sectors que han treballat per trencar amb lestacionalitat del turisme que hi havia amb les festes de Moros i Cristians i la trilogia Nadalenca, aconseguint noves iniciatives com la Setmana Modernista o Alcoi Ciutat del Nadal, creant activitats per a tot un mes i no noms 3 dies.

En matria d'accessibilitat, l'estratgia d'Alcoi es basa en ser destinaci hospitalria i tica. Alcoi va subscriure el Codi tic de Turisme de la Comunitat Valenciana i va ser triat municipi pilot en la comissi per a la implementaci del codi en la Comunitat. De la mateixa manera va participar en la redacci del Pla d'Accessibilitat Turstic de la Comunitat Valenciana. Projectes de turisme inclusiu com la implantaci del bucle magntic en l'oficina de turisme; el Sistema S-Visual que permet disposar d'un intrpret de llengua de signes en temps real, la recreaci virtual del jaciment arqueolgic El Puig a les persones amb diversitat funcional. La regidora tamb va parlar dels diferents panells que hi ha en la ciutat, tant en els edificis que formen part de la ruta modernista com els museus de lExplora i Refugi, on amb codi QR poden tindre accs en 5 idiomes diferents i a ms un daquest codi dna accs a una Signoguia, una eina explicativa que combina vdeo, text i udio, aix permet a les persones amb discapacitat auditiva realitzar el recorregut d'igual manera que la resta de visitants.

La tasca realitzada des de la regidoria de turisme relacionada amb les noves
tecnologies ha sigut molt important en els ltims anys. Diferents projectes s'han posat en marxa per a caminar cap a la transformaci digital de la destinaci com el wifi gratut en l'oficina de turisme i altres zones de la ciutat; el sistema de recollida de dades a travs de la Newsletter; el sistema online d'inscripci a les visites guiades gratutes; la realitzaci d'enquestes de la destinaci a travs de tablets; el registre online de visitants i l'obtenci d'informes a temps real; el geoposicionament de tots els recursos turstics a travs de diferents softwares i aplicacions; la digitalitzaci del material turstic; la informaci 24 hores a travs del panell Multitouch; la creaci de diferents apps (cementeri, via verda, Blabup de tots els recursos de la ciutat); els diferents sistemes d'audioguies i la incorporaci de codis QR en la senyalstica de la ciutat i en els fullets turstics amb la finalitat de redirigir i augmentar el trnsit a la web turstica del municipi.

D'altra banda, tamb ha rebut diferents reconeixements. En 2016, Alcoi va ser mereixedora del Premi al Millor Grup de Millora SICTED d'Espanya pel projecte "Adaptaci de la destinaci a les noves tecnologies i en 2018 va ser Primer Finalista al Millor Grup de Millora SICTED d'Espanya per la "Creaci d'una agenda online anual d'esdeveniments, TicketAlcoi.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Los Moros y Cristianos de Alcoy siguen sin fecha, pendientes de la pandemia y la autorizacin de Sanidad

Conocemos la actual situacin industrial de Alcoi

En marxa les obres del CEIP Romeral i CEIP Sant Vicent dins del Pla Edificant

Conocemos la opinin de la ciudadana sobre la situacin del COVID-19 en la Fase 0

Article d'opini de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francs: El paper essencial de les treballadores i treballadors

Actualidad con la informacin del peridico El Nostre

Se recogen ms de 3.6 millones de kilogramos de vidrio de forma separada en 2019 en el mbito del Consorcio TERRA

Ple Ordinari. Lajuntament dAlcoi repartir pantalles de protecci individual i desinfectant per als comeros de la ciutat

Larxiu i les biblioteques municipals obriran progressivament a partir del dilluns 4 de maig


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.