Alcoi presenta un programa pioner per a la prevenció de drogodependències en les festes


  23-04-2019 | Alcoi   |  Visitas:204
Actualitat

Alcoi

El 41,4% de la joventut valenciana s'inicia en el consum recreatiu d'alcohol durant les festes populars

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de l'Ajuntament d'Alcoi (UPCCA), amb la col•laboració de la Generalitat Valenciana, l'ONG Controla Club i l'Associació de Sant Jordi, ha posat en marxa, per primera vegada, una iniciativa dirigida a previndre els consums abusius d'alcohol durant les festes de Moros i Cristians.

La campanya sota el títol «Si et passes, t’ho perds» pretén promoure el debat social sobre la problemàtica de les drogodependències durant les festes populars i sobre la necessitat de previndre en aquests espais els factors de risc associats, com són els consums abusius d'alcohol, els primers consums d'alcohol de menors, l'experimentació amb drogues il•legals o els perills provocats pel binomi alcohol i conducció.

La campanya que es realitzarà els dies 3 i 5 de maig constarà d'unes accions informatives en les quals, mediadores i mediadors de l'ONG Controla Club, distribuiran informació i resoldran dubtes sobre els efectes del consum abusiu d'alcohol i altres drogues. Els estands informatius se situaran en la Plaça de Dins (Passeig Sant Agustí) i la Plaça Emili Sala (Correus) i estaran en funcionament des de les 22h fins a les 2 de la matinada. D'altra banda, s'han distribuït, per diversos establiments de l'entorn fester cartelleria amb consells dirigits a informar sobre els riscos del consum abusiu d'alcohol i altres drogues.

El principal objectiu d'aquesta iniciativa és informar sobre l'especificitat dels consums d'alcohol i altres drogues que es produeixen durant les festes de Moros i Cristians amb l'objectiu d'augmentar entre la població la baixa percepció que es produeix en festes dels riscos i perills que comporten aquests consums.

Les dades de l'últim estudi de l'ONG Controla Club en espais d'oci durant 2018 a la Comunitat Valenciana posen de manifest la idoneïtat de dur a terme aquestes campanyes de conscienciació, tenint en compte l'increment exponencial dels consums abusius d'alcohol que es produeixen durant aquestes celebracions festives o el paper protagonista d'aquests espais per als primers consums recreatius d'alcohol per part dels més joves, que representen un 41,4% dels casos.

Cal tindre en compte, en aquest sentit, que durant les festes populars disminueix considerablement la percepció dels riscos derivats del consum recreatiu d'alcohol o altres drogues, tant per part dels propis joves com també per part dels adults, donant lloc a un context en el qual es produeixen els inicis en el consum d'alcohol per part dels més joves així com el consum experimental de substàncies il•legals que no se solen consumir durant la resta de l'any.

De fet, a tenor dels resultats dels estudis de Controla Club, quan es pregunta als festers i festeres pels aspectes que més valoren a l'hora de posar en marxa campanyes de conscienciació durant les festes populars, els temes més importants són la conscienciació sobre el consum d'alcohol per part de menors d'edat (amb un 9,7 en una escala d'1 a 10) i la conscienciació sobre el consum recreatiu de drogues il•legals (amb un 9,6 en una escala d'1 a 10) el que indica l'alt nivell de penetració de campanyes com «Si et passes, t’ho perds» en aquests entorns d'oci.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El Campus d'Alcoi de la UPV col·laborarà amb la Setmana Modernista

La Setmana Modernista d'Alcoi també al Cementeri

Lorena Zamorano: "Una vegada més, els alcoians hem de pagar la nefasta gestió del PP"

Homenatge del poble d´Alcoi a la seua patrona, la Mare de Déu dels Lliris

Alcoi publica les bases per a premiar al millor cartell anunciador de la CXXXV Cavalcada dels Reis d'Orient d'Alcoi per a l'any 2020.

La "Asociación Provincial de Turismo Alicante Interior" ha preparat una activitat de promoció per al cap de setmana de la Fira Modernista.

Vora un miler de persones gaudeixen de la setena edició del Rural FilmFest en la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

Més de 25.000 persones fan ús de les piscines municipals durant el mes de juliol Durant aquesta temporada han fet ús de les instal•lacions un total de 35.291 usuaris

L'ajuntament finalitza una nova instal•lació fotovoltaica en un edifici municipal


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.