Alcoi ultima la sollicitud per a convertir a Cotes Baixes en rea industrial avanada


  30-07-2020 | Alcoi   |  Visitas:89
Actualitat

Alcoi


Es pretn que siga un exemple perqu la resta d'rees industrials alcoianes tamb completen el procs

El Polgon Industrial Cotes Baixes, convertit en Entitat de Gesti i Modernitzaci (EGM), grcies a la iniciativa de FEDAC i la collaboraci de la Cmara de Comercio de Alcoy, est ultimant amb l'Ajuntament d'Alcoi el conveni de collaboraci, document imprescindible per a poder sollicitar a la Generalitat Valenciana la declaraci d'rea industrial avanada. Est previst que el conveni passe, per a la seua aprovaci, pel ple municipal en els prxims mesos i desprs tamb s'aprove per l'EGM Cotes Baixes, tots dos sn requisits previs a la sollicitud a la Generalitat de la declaraci d'rea industrial avanada.

Un altre dels requisits per a demanar l'rea industrial avanada s la realitzaci d'un diagnstic previ que analitze el compliment dels requisits que indica la llei 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, de gesti, modernitzaci i promoci de les rees industrials de la Comunitat Valenciana. Un estudi realitzat per part de l'Ajuntament d'Alcoi que va detectar les necessitats que tenien els polgons alcoians, necessitats que s'han anat solucionant i millorant a travs de les diferents obres realitzades als ltims anys, tant amb fons propis com amb subvencions de l'IVACE i que han suposat una inversi global de ms de 4.300.000 euros en les rees industrials de la ciutat.

Aquesta iniciativa de demanar la declaraci de Cotes Baixes com a rea industrial avanada suposaria que el polgon alcoi fora una de les primeres rees d'aquest tipus en la Comunitat Valenciana. Altres avantatges sn la possibilitat d'ajudes pbliques i bonificacions fiscals, millores en les infraestructures que poden arribar des de diferents administracions o una major visibilitat d'aquestes zones per atraure noves empreses.

L'alcalde, Toni Francs, destaca l'intens treball realitzat a les rees industrials i la importncia de la seua modernitzaci: "Comptar amb unes rees industrials modernes i atractives s imprescindible per a seguir sent una ciutat industrial important. Les inversions realitzades als ltims anys amb ms de 4.300.000 euros, i que han arribat a totes les rees industrials de la ciutat en situen en un bon lloc de partida per a poder demanar que Cotes Baixes siga rea industrial avanada, i el seu exemple es seguisca per part de la resta d'rees industrials de la ciutat". Francs tamb ha destacat "l'incansable treball per part de FEDAC, la Cmara de Comercio i els empresaris i empresries alcoianes per a impulsar aquesta iniciativa, un fet que ens posicionar per a ser una de les primeres ciutats valencianes que tinga una rea industrial avanada, fent d'Alcoi un referent industrial en la Comunitat Valenciana".

Per la seua part, el president de FEDAC, Natxo Gmez, sha mostrat molt satisfet per lestat tan avanat daquest procs que va a beneficiar a totes les empreses dAlcoi, perqu la idea s que la resta drees industrials inicien i concreten aquest procs. Hem treballat molt dur de la m de la Cmara de Comercio i lAjuntament per tindre tot enllestit i ser dels primers en aconseguir aquesta catalogaci. No pel fet de ser primers sin per no quedar darrere.

Gmez ha agrat lAssociaci que gestiona el polgon de Cotes Baixes i el seu president, Ramn Juan, el seu incansable i efectiu treball per a treballar per les seues empreses perqu tinguen ms serveis i comoditats. Un polgon que pot ser convertir-se en un pol datracci per a noves empreses.

L'avantatge amb qu partia Cotes Baixes respecte a altres rees industrials alcoianes era que ja estava constituda des dels anys 80 pel que ser el primer polgon de la ciutat en demanar la distinci com a rea industrial avanada, no obstant aix, la intenci tant de FEDAC, Cmara de Comercio de Alcoy com de l'Ajuntament s que aquesta primera declaraci siga un exemple a seguir per la resta de polgons industrials, amb la intenci que totes les rees industrials puguen comptar amb aquesta distinci, situant la ciutat com un referent industrial en la Comunitat Valenciana.

La llei autonmica d'rees industrials aprovada en juny de 2018 pretn millorar la gesti, dels polgons a travs de figures jurdiques, i facilitar la modernitzaci i la promoci de les rees industrials. La intenci s que aquestes zones compten amb les infraestructures i serveis necessaris aix com fomentar la implicaci municipal i la collaboraci pblica-privada. Les rees industrials es classifiquen en aquesta nova llei atenent a les seues dotacions i als serveis que ofereixen en: bsica, consolidada, avanada, enclavament tecnolgic, reconeixement com a municipi industrial estratgic o municipi logstic estratgic.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

La Polica Nacional realiza un dispositivo en la ciudad de Alcoy para velar por la Seguridad Ciudadana

Reunin sin acuerdo para la vuelta de la gestin pblica de la residencia DomusVi

El CD Alcoyano pasa a la final tras un partido muy competido contra el CF Intercity (0-0)

La biblioteca Tirisiti penja el cartell de complet en totes les activitats del mes de juliol

Inventari complet del llegat de Camilo Sesto a Alcoi

Commemoraci de la festivitat de la Verge dels Lliris

Els animadors de Joventut promocionen les activitats de la regidoria entre els joves

Alcoi adjudica la collocaci de punts de WIFI gratuta en llocs pblics

Les piscines municipals comptabilitzen un total de 15.858 usuaris durant el mes de juliol


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.