Article d'opin de Toni Francs, alcalde d'Alcoi: "Un bon Pressupost que busca el consens"


  27-11-2020 | Alcoi   |  Visitas:151
Poltica

Alcoi

Un bon Pressupost que busca el consens
Lany 2020 passar a la histria com aquell en qu vam viure la crisi sanitria ms greu que es recorda, amb una pandmia per la Covid-19 que ha portat un canvi radical en la vida que coneixem fins al mes de mar. Una crisi sanitria que ha afectat greument a nivell social i econmic.

Des del primer moment, lAjuntament ha estat al costat dels que ms ho necessitaven, i shan aprovat diferents ajudes per a intentar palliar els problemes derivats de la prdua de llocs de treball, fet que ha incrementat les desigualtats.

Ara arriba el moment de mirar cap endavant i fer-ho de manera consensuada. I tenim una oportunitat en el Pressupost de 2021, un document que necessita un marc de consens per a poder afrontar la situaci que encara viurem lany que ve, ja que les previsions ms optimistes ens parlen que fins a 2022 no tornarem a la situaci dabans de la crisi. Un Pressupost que est dirigit a ajudar als que ho necessiten, aix com a mantenir la ciutat i a mirar cap al futur.

Sis sn els pilars centrals del Pressupost de 2021 en el qual estem treballant, com sn la reactivaci econmica, limpuls industrial, lescut social, la millora dinfraestructures i manteniment de la ciutat, la descarbonitzaci i lexecuci de fons europeus i accs als nous programes.

La reactivaci econmica i lescut social sn els dos punts dacci directa enfront de les conseqncies de la pandmia, amb noves ajudes Reactiva Alcoi per al comer, autnoms, pimes i micropimes, plans locals docupaci i collaboraci amb els de la Generalitat, un increment de la inversi pblica, campanyes de suport al comer local i continuarem avanant en el projecte Smart City, com tamb reforarem les poltiques dinclusi social i les ajudes demergncia, aix com el personal del Departament de Serveis Socials.

Dins de lmbit social, es treballar en la rehabilitaci dedificis i pisos buits per a destinar-los a collectius vulnerables, aix com en lincrement del parc pblic i el foment de les cooperatives dhabitatges, a la vegada que sincideix en les mesures per al refor educatiu, cultural i esportiu i en una qesti tan necessria com s el programa de solitud no desitjada.

Limpuls industrial tindr un impuls del talent hum, la modernitzaci de les rees industrials, la innovaci i digitalitzaci industrial i la millora del posicionament. I mirant cap a Europa, treballarem en el disseny de lAgenda Urbana 2030, lexecuci de lEdusi-Alcoidem i la preparaci de projectes per als Fons europeus de reconstrucci.

Tot a ser fonamental en el Pressupost de 2021, per no ser lnic, perqu es milloraran les infraestructures i el manteniment de la ciutat, aix com avanarem en el procs de descarbonitzaci. I es veur un increment de les partides de manteniment, amb reurbanitzaci despais pblics, la reforma de La Rosaleda i la millora i ampliaci despais culturals i esportius. Treballarem, igualment, per millorar la mobilitat i que cada vegada siga ms sostenible, i apostarem pels vianants i els vehicles elctrics, i per l'eficincia energtica dels edificis pblics, amb limpuls de la producci de les energies renovables.

Aquestes sn les lnies bsiques del Pressupost de 2021 i estic segur que ser un bon Pressupost, que inclou les prioritats derivades de la crisi que patim i que millora la ciutat per al seu present i futur. Del que estem vivint enguany podem aprendre moltes coses, i una daquestes s que tenim una nova realitat que no ens hagurem imaginat mai. Un Pressupost, una realitat i una ciutat que necessita dels poltics la mxima uni i el mxim consens possible, com estic convenut que aix ser.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Les nostres serres, un tresor natural, cuidem-lo!

La dona i el xiquets, que ahir van ser agredits amb arma blanca a Alcoi, es recuperen als hospitals

Alcoi torna a estar nominada en 2021 com a Millor Destinaci Turstica SICTED dEspanya

L'ajuntament organitza reunions amb el venat per tractar el tema dels abocaments incontrolats de residus cap al riu

Pont d'Igualtat estrena punt d'informaci i assessorament a Alcoi

Portalemp compta ja amb prop de 7.000 persones inscrites

Poderoses, de la veu silenciada de les dones a la reconstrucci del present

'Escola Respira', un programa d'eixides perqu l'alumnat conega l'entorn i alguns espais naturals

La Guardia Civil investiga a un camionero que multiplicaba por 5 la tasa de alcohol permitida


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.