Article d'opini de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francs: "Al costat dels nostres majors"


  08-05-2020 | Alcoi   |  Visitas:295
Societat

Alcoi


La crisi que vivim a conseqncia de la pandmia per la Covid-19 afecta a tota la societat, per no podem oblidar que hi ha uns collectius vulnerables, als qui els afecta de manera especial una situaci tan excepcional com aquesta i que ha requerit mesures estrictes per lluitar contra un virus desconegut.

Entre les persones ms vulnerables que pateixen la pandmia est la gent gran, els nostres majors, que shan enfrontat a un confinament que els ha fet canviar els seus hbits, han deixat de cuidar i jugar amb els nets i de veure a tota la famlia, no han pogut anar als centres de majors a compartir agradables estones amb els seus amics i han recuperat el balc com espai de relaci amb el venat.

LAjuntament dAlcoi ha estat i seguir estant al costat dels nostres majors i durant lestat dalarma estem portant a terme diferents actuacions enfocades a ells, els hem facilitat mesures de seguretat i exercicis fsics a travs de les xarxes socials municipals, perqu els familiars, o ells mateixos tinguen informaci puntual. Perqu han sigut molts els majors que shan sumat a les noves tecnologies, que ara tenen un paper nic per tenir a prop als qui volem i dels que hem destar separats per lluitar contra el coronavirus.

Si tenen qualsevol necessitat ens tenen al seu costat, i des que es va declarar lestat dalarma la regidoria de Poltiques Inclusives ha ats a ms de 200 persones majors de 65 anys que han necessitat ajuda per a menjar, comprar medicaments, per gestionar els seus residus i altres qestions ateses des de serveis socials. Aquestes persones han telefonat a la lnia gratuta 900 75 00 71 habilitada per lAjuntament per atendre necessitats i resoldre dubtes relacionats amb la Covid-19, facilitant-los solucions.
Per no noms estem atenent demandes, sin que des de la regidoria de Gent Gran hem posat en marxa un programa de seguiment telefnic a les persones majors de 65 anys que viuen soles, per veure com estan afrontant aquesta crisi i quines necessitats tenen, per tal de saber en qu els podem ajudar des de lAjuntament, que s ladministraci ms propera, la que posa nom i cognom als seus vens. Un equip de professionals atn aquestes telefonades, per poder valorar la situaci de cadascun dels majors de 65 anys que viuen sols a Alcoi i poder cobrir carncies i necessitats, a ms d'animar-los a seguir complint com ho han fet fins ara. Aquest Ajuntament considera una prioritat la lluita contra la soledat de les persones majors, per tal de cobrir necessitats de les alcoianes i alcoians que sn part fonamental de la nostra ciutat, ja que han fet crixer Alcoi amb la seua feina i la seua dedicaci.

Perqu la gent gran s important per a nosaltres, ara i sempre. De fet, fa un any, Alcoi va ser reconeguda com a Ciutat Amigable amb les Persones Majors, quedant integrada en una xarxa mundial que treballa per facilitar un envelliment actiu, gaudint de bona salut i seguretat, i desenvolupant accions al respecte. Ells han lluitat molt per tots nosaltres, i han de viure letapa de la jubilaci amb totes les garanties i amb les millors condicions, ara i sempre.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Jordi Silvestre, regidor de Transici Ecolgica: "Compromesos i convenuts amb la transici ecolgica i energtica"

Es presenta la Xarxa Xaloc en lObservatori Municipal de lHabitatge dAlcoi

Parlem amb Toni Francs, alcalde d'Alcoi, i amb Carol Ortiz, regidora de Festes, sobre les "no" Festes

Pres provisional per a la conductora implicada en l'atropellament del dissabte, en el qual va perdre la vida un home de 67 anys

Les pensions pbliques amb Antonio Matarredona

Ofrena al patr Sant Jordi del Sant Jordiet i de la Fil Cordn

Ya puedes consultar la Jornada de Puertas Abiertas dedicada al Campus de Alcoy de la UPV

Arranca la VII edicin del programa Activa gora

En marxa la segona fase de les obres del cunet del Polgon Santiago Pay


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.