Article d'opini de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francs: "Al costat dels nostres majors"


  08-05-2020 | Alcoi   |  Visitas:170
Societat

Alcoi


La crisi que vivim a conseqncia de la pandmia per la Covid-19 afecta a tota la societat, per no podem oblidar que hi ha uns collectius vulnerables, als qui els afecta de manera especial una situaci tan excepcional com aquesta i que ha requerit mesures estrictes per lluitar contra un virus desconegut.

Entre les persones ms vulnerables que pateixen la pandmia est la gent gran, els nostres majors, que shan enfrontat a un confinament que els ha fet canviar els seus hbits, han deixat de cuidar i jugar amb els nets i de veure a tota la famlia, no han pogut anar als centres de majors a compartir agradables estones amb els seus amics i han recuperat el balc com espai de relaci amb el venat.

LAjuntament dAlcoi ha estat i seguir estant al costat dels nostres majors i durant lestat dalarma estem portant a terme diferents actuacions enfocades a ells, els hem facilitat mesures de seguretat i exercicis fsics a travs de les xarxes socials municipals, perqu els familiars, o ells mateixos tinguen informaci puntual. Perqu han sigut molts els majors que shan sumat a les noves tecnologies, que ara tenen un paper nic per tenir a prop als qui volem i dels que hem destar separats per lluitar contra el coronavirus.

Si tenen qualsevol necessitat ens tenen al seu costat, i des que es va declarar lestat dalarma la regidoria de Poltiques Inclusives ha ats a ms de 200 persones majors de 65 anys que han necessitat ajuda per a menjar, comprar medicaments, per gestionar els seus residus i altres qestions ateses des de serveis socials. Aquestes persones han telefonat a la lnia gratuta 900 75 00 71 habilitada per lAjuntament per atendre necessitats i resoldre dubtes relacionats amb la Covid-19, facilitant-los solucions.
Per no noms estem atenent demandes, sin que des de la regidoria de Gent Gran hem posat en marxa un programa de seguiment telefnic a les persones majors de 65 anys que viuen soles, per veure com estan afrontant aquesta crisi i quines necessitats tenen, per tal de saber en qu els podem ajudar des de lAjuntament, que s ladministraci ms propera, la que posa nom i cognom als seus vens. Un equip de professionals atn aquestes telefonades, per poder valorar la situaci de cadascun dels majors de 65 anys que viuen sols a Alcoi i poder cobrir carncies i necessitats, a ms d'animar-los a seguir complint com ho han fet fins ara. Aquest Ajuntament considera una prioritat la lluita contra la soledat de les persones majors, per tal de cobrir necessitats de les alcoianes i alcoians que sn part fonamental de la nostra ciutat, ja que han fet crixer Alcoi amb la seua feina i la seua dedicaci.

Perqu la gent gran s important per a nosaltres, ara i sempre. De fet, fa un any, Alcoi va ser reconeguda com a Ciutat Amigable amb les Persones Majors, quedant integrada en una xarxa mundial que treballa per facilitar un envelliment actiu, gaudint de bona salut i seguretat, i desenvolupant accions al respecte. Ells han lluitat molt per tots nosaltres, i han de viure letapa de la jubilaci amb totes les garanties i amb les millors condicions, ara i sempre.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Reunin sin acuerdo para la vuelta de la gestin pblica de la residencia DomusVi

El CD Alcoyano pasa a la final tras un partido muy competido contra el CF Intercity (0-0)

La biblioteca Tirisiti penja el cartell de complet en totes les activitats del mes de juliol

La Polica Nacional realiza un dispositivo en la ciudad de Alcoy para velar por la Seguridad Ciudadana

Inventari complet del llegat de Camilo Sesto a Alcoi

Els animadors de Joventut promocionen les activitats de la regidoria entre els joves

Commemoraci de la festivitat de la Verge dels Lliris

Les piscines municipals comptabilitzen un total de 15.858 usuaris durant el mes de juliol

Nova rea de descans amb tecnologia smart en la via per a ciclistes i vianants d'Alcoi


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.