Article d'opini de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francs: El paper essencial de les treballadores i treballadors


  01-05-2020 | Alcoi   |  Visitas:204
Societat

Alcoi


Vivim un 1 de Maig molt atpic. Les mobilitzacions en els carrers i actes pblics al voltant del Dia Internacional del Treball donen pas a les accions que, des de casa, podem fer grcies als mitjans de comunicaci i les xarxes socials, que es converteixen en altaveus de les nostres reivindicacions. Perqu la crisi de la COVID-19 ens ha trastocat totes i cadascuna de les nostres vides i els nostres hbits, per a la vegada que seguim lluitant contra aquest terrible virus, hem de continuar reivindicant all que s necessari i just.

La pandmia que vivim ha provocat una gravssima crisi sanitria, que ens ha colpejat durament i ens ha arrancat a familiars i amics. Una crisi sanitria contra la qual seguim batallant, i que porta conseqncies econmiques i socials. El teixit productiu, comercial i hostaler es veu afectat, el que suposa greus repercussions en els llocs de treball i conseqentment en les condicions de vida de les treballadores i els treballadors.

Les primeres repercussions econmiques i socials ja ens han deixat unes xifres a Alcoi que ens parlen de qu en el primer mes de confinament shi han realitzat ms de 2.500 intervencions per part de la regidoria de Poltiques Inclusives en diferents programes i acciones. Per no vull parlar noms de xifres, sin de la realitat que hi ha al darrere daquestes, com per exemple eixos 347 menors i 630 adults que hi han necessitat ajuda per menjar en aquestes primeres setmanes de lestat dalarma. Per ells i per tots els que tenen problemes lluitem cada dia des de lAjuntament dAlcoi, per en l1 de Maig deixem constncia de la necessitat de qu tots treballem units perqu ning es quede pel cam, per sumar esforos de totes les parts per tal de garantir que els ciutadans i ciutadanes tinguen un present i un futur amb un treball i una vida digna, sense desigualtats ni discriminacions.

En aquest Dia Internacional del Treball tamb tinc paraules per a aquells que hi han hagut de tancar els seus negocis, el seu mitj de vida, durant lestat dalarma i per als que han perdut el seu lloc de feina. Des de lAjuntament hem preparat ja unes primeres mesures econmiques, tributries i socials, que vindran acompanyades de noves accions per palliar els afectes que aquests collectius han patit. I ser molt bsic que tots estem units i treballem units per fer front a una situaci i a unes repercussions que ning podem imaginar.

I, per descomptat, aquest 1 de Maig mostre el meu agrament a tots aquells treballadors i treballadores que en aquesta crisi provocada per la COVID-19 estan en primera lnia, garantint la nostra salut, seguretat i les necessitats i serveis bsics perqu la nostra ciutat funcione malgrat estar en una situaci tan desconeguda com s viure en un estat dalarma. Si la seua feina ja era important, en aquests temps tan complicats sha convertit en essencial. Com tamb cal agrair als qui teletreballant han complit amb la seua tasca i a ms han evitat, des del confinament, una major propagaci del virus, respectant les mesures dictades per les autoritats sanitries.

La societat no avanaria sense les treballadores i treballadors i hem de lluitar ms que mai tots de la m per garantir-los unes condicions justes i igualitries.
Lalcalde dAlcoi, Toni Francs.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Reunin sin acuerdo para la vuelta de la gestin pblica de la residencia DomusVi

El CD Alcoyano pasa a la final tras un partido muy competido contra el CF Intercity (0-0)

La biblioteca Tirisiti penja el cartell de complet en totes les activitats del mes de juliol

La Polica Nacional realiza un dispositivo en la ciudad de Alcoy para velar por la Seguridad Ciudadana

Inventari complet del llegat de Camilo Sesto a Alcoi

Els animadors de Joventut promocionen les activitats de la regidoria entre els joves

Commemoraci de la festivitat de la Verge dels Lliris

Les piscines municipals comptabilitzen un total de 15.858 usuaris durant el mes de juliol

Nova rea de descans amb tecnologia smart en la via per a ciclistes i vianants d'Alcoi


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.