Article d'Opinió de la regidora de Transparència. Tere Sanjuán: Transparència i treball


  11-07-2019 | Alcoi   |  Visitas:240
Política

Alcoi

Transparència i treball

Tere Sanjuán
Regidora de Transparència

Aquesta setmana la portaveu del grup Guanyar a l’Ajuntament d’Alcoi ha decidit continuar la llarga llista d'imprecisions i mitges veritats que els seus companys de la legislatura passada van anar deixant en quatre anys amb els resultats conseqüents obtinguts a les eleccions municipals.

En aquesta ocasió, bé per inexperiència o bé per mala intenció, comença la portaveu a donar-nos una nova lliçó -a la que tant ens va acostumar durant la campanya-- de què és la transparència o que no ho és. Com sempre, la veritat absoluta en possessió de la senyora Obiol. La seua visió de la transparència és la certa. Infal·libilitat. Com el Papa de Roma.

Considera la portaveu que ser transparent és tenir a disposició dels grups de l’oposició la informació de tots els expedients de la gestió municipal. I així és. Tota la informació dels expedients està a disposició de l’oposició i dels ciutadans. Clar que ha de ser complint la llei. Un expedient està a disposició dels grups de l’oposició abans de passar per la seua aprovació, i es pot consultar i demanar còpia d’acord amb el que especifica la Llei de Bases de Règim Local. És a dir, mitjançant la corresponent autorització de la Secretaria de l’Ajuntament (i no de cap responsable polític), que és qui vetla per la seguretat jurídica dels expedients administratius. Tan simple com complir el que la legislació diu. Una altra cosa són les ganes de fer feina que es tinga. És més fàcil dir que no som transparents que dedicar-se a fer el que els ciutadans t’han dit. Treballar per controlar al govern. Però treballant. Anant als departaments, buscant -com hem fet tots a l’oposició- la informació als expedients demanats. Inclús quan al govern estava Esquerra Unida. En eixe temps també s’havia de demanar autorització a Secretaria per accedir als expedients i tindre còpies.

I per fer tota eixa feina de control (13 regidors de l’oposició que fiscalitzen a 12 del govern) s’ha concedit una dedicació exclusiva a la portaveu de Guanyar per fer la seua feina. I una altra dedicació al 75% del temps al seu company. Però la persona que es va comprometre a treballar pels seus votants ha preferit només vindre en assistències i no dedicar-se a temps complet al que es va comprometre a fer amb els seus votants. Després li donem les culpes al govern per no ser transparents i es quedem tan amples. Així és més fàcil: dir que el govern no és transparent perquè jo preferisc cobrar el meu jornal i les assistències que faig (casualment totes les possibles), que dedicar-me a fiscalitzar al govern. Qüestió de diners.

Un altre tema al qual fa referència la portaveu de Guanyar són les preguntes que fa l’oposició. Hi ha sis comissions per aclarir totes les preguntes que faça l’oposició. Una més que la legislatura passada. Sis. I es contesten totes les preguntes presentades. Una cosa és que a l’oposició no els agrade la resposta (al govern el to i l’exposició de motius de vegades tampoc ens agrada) però es contesten totes les que arriben a la comissió. Únicament, i per no donar informació equivocada, alguna pregunta de fora del llistat que presenten els partits i que pot sorgir en els distints debats es diu que es contestarà més tard, sobretot per donar una resposta correcta amb la major informació possible. Però de les presentades en comissió totes les preguntes tindran resposta.

Així que menys petició de transparència que la mateixa Llei ja la garanteix, i més compromís amb les alcoianes i alcoians per estar a l’oposició.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Camilo Sesto i «el seu cor» descasaran en Alcoi

El Nou Bàsquet Alcoi inicia la seua Pretemporada

La policia local identifica els autors d’actes vandàlics al Mas de Gormaget

La gimnàstica artística estrena noves instal•lacions a partir del dilluns

El Grup de Danses Sant Jordi crea una guia d'indumentària de l'època modernista

Nou taller d’Autodefensa Personal Femenina en l’Eduardo Latorre

Acord del Govern Municipal amb els representants empresarials per impulsar les energies netes a les nostres indústries

L'Ajuntament registra quasi 1.200 tràmits electrònics en la primera meitat de l'any

L’Ajuntament identifica els responsables d’un abocament il•legal d’enderrocs en Barxell


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.