Article d'Opini de la regidora de Transparncia. Tere Sanjun: Transparncia i treball


  11-07-2019 | Alcoi   |  Visitas:406
Poltica

Alcoi

Transparncia i treball

Tere Sanjun
Regidora de Transparncia

Aquesta setmana la portaveu del grup Guanyar a lAjuntament dAlcoi ha decidit continuar la llarga llista d'imprecisions i mitges veritats que els seus companys de la legislatura passada van anar deixant en quatre anys amb els resultats conseqents obtinguts a les eleccions municipals.

En aquesta ocasi, b per inexperincia o b per mala intenci, comena la portaveu a donar-nos una nova lli -a la que tant ens va acostumar durant la campanya-- de qu s la transparncia o que no ho s. Com sempre, la veritat absoluta en possessi de la senyora Obiol. La seua visi de la transparncia s la certa. Infallibilitat. Com el Papa de Roma.

Considera la portaveu que ser transparent s tenir a disposici dels grups de loposici la informaci de tots els expedients de la gesti municipal. I aix s. Tota la informaci dels expedients est a disposici de loposici i dels ciutadans. Clar que ha de ser complint la llei. Un expedient est a disposici dels grups de loposici abans de passar per la seua aprovaci, i es pot consultar i demanar cpia dacord amb el que especifica la Llei de Bases de Rgim Local. s a dir, mitjanant la corresponent autoritzaci de la Secretaria de lAjuntament (i no de cap responsable poltic), que s qui vetla per la seguretat jurdica dels expedients administratius. Tan simple com complir el que la legislaci diu. Una altra cosa sn les ganes de fer feina que es tinga. s ms fcil dir que no som transparents que dedicar-se a fer el que els ciutadans than dit. Treballar per controlar al govern. Per treballant. Anant als departaments, buscant -com hem fet tots a loposici- la informaci als expedients demanats. Incls quan al govern estava Esquerra Unida. En eixe temps tamb shavia de demanar autoritzaci a Secretaria per accedir als expedients i tindre cpies.

I per fer tota eixa feina de control (13 regidors de loposici que fiscalitzen a 12 del govern) sha concedit una dedicaci exclusiva a la portaveu de Guanyar per fer la seua feina. I una altra dedicaci al 75% del temps al seu company. Per la persona que es va comprometre a treballar pels seus votants ha preferit noms vindre en assistncies i no dedicar-se a temps complet al que es va comprometre a fer amb els seus votants. Desprs li donem les culpes al govern per no ser transparents i es quedem tan amples. Aix s ms fcil: dir que el govern no s transparent perqu jo preferisc cobrar el meu jornal i les assistncies que faig (casualment totes les possibles), que dedicar-me a fiscalitzar al govern. Qesti de diners.

Un altre tema al qual fa referncia la portaveu de Guanyar sn les preguntes que fa loposici. Hi ha sis comissions per aclarir totes les preguntes que faa loposici. Una ms que la legislatura passada. Sis. I es contesten totes les preguntes presentades. Una cosa s que a loposici no els agrade la resposta (al govern el to i lexposici de motius de vegades tampoc ens agrada) per es contesten totes les que arriben a la comissi. nicament, i per no donar informaci equivocada, alguna pregunta de fora del llistat que presenten els partits i que pot sorgir en els distints debats es diu que es contestar ms tard, sobretot per donar una resposta correcta amb la major informaci possible. Per de les presentades en comissi totes les preguntes tindran resposta.

Aix que menys petici de transparncia que la mateixa Llei ja la garanteix, i ms comproms amb les alcoianes i alcoians per estar a loposici.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Los Moros y Cristianos de Alcoy siguen sin fecha, pendientes de la pandemia y la autorizacin de Sanidad

Conocemos la actual situacin industrial de Alcoi

Conocemos la opinin de la ciudadana sobre la situacin del COVID-19 en la Fase 0

Se recogen ms de 3.6 millones de kilogramos de vidrio de forma separada en 2019 en el mbito del Consorcio TERRA

Ple Ordinari. Lajuntament dAlcoi repartir pantalles de protecci individual i desinfectant per als comeros de la ciutat

La ciutat ser capital cultural valenciana durant tot lany 2021 desprs dels canvis que dur endavant la Conselleria de Cultura

Article d'opini de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francs: "Al costat dels nostres majors"

Conocemos las noticias ms importantes del peridico 'El Nostre Ciutat' sobre el coronavirus

Se presenta la revista de Fiestas en el patio del Museo de la Fiesta (MAF)


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.