Des de la seua primera edici, el Trail Solidari ha recaptat al voltant de 90.000 euros que han sigut destinats a la lluita contra el cncer


  26-04-2019 | Alcoi   |  Visitas:191
Actualitat

Alcoi


BARCEL REAFIRMA EL SUPORT DE LA CONSELLERIA DE SANITAT A LA INVESTIGACI CONTRA EL CNCER

Des daquest mat est celebrant-se a lIVAM-CADA la IV Trobada dinvestigadors i investigadores en cncer Ciutat dAlcoi, un frum dintercanvi de coneixement entre professionals del camp de loncologia que enguany amplia la seua durada a dues jornades per tal de donar-li major projecci, desprs dhaver-se consolidat com una cita ineludible per als sanitaris de la Comunitat Valenciana implicats en la lluita contra el cncer. Finalment, sha arribat a la xifra de 75 inscrits en el congrs, destacant la gerent de lrea de salut dAlcoi, Roser Falip, que en quatre edicions sha duplicat la quantitat de participants.

La Trobada, que es duu a terme a iniciativa del CEM +QUEUNTRAIL, organitzador del Trail Solidari Alcoi, de la m de la Fundaci per al Foment de la Investigaci Sanitria i Biomdica (FISABIO), dependent de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana; i la collaboraci de l'Ajuntament d'Alcoi, el Campus dAlcoi de la UPV (Universitat Politcnica de Valncia), Nirvel Cosmetics i Unin Alcoyana Seguros, ha comptat en la seua inauguraci, aquest mat de dijous, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pblica, Ana Barcel, qui ha volgut felicitar a lorganitzaci per la celebraci duna nova edici del congrs, destacant la importancia de que la investigaci mdica trascendisca lmbit de la cincia, que s precisament un dels objectius de la Trobada: donar a conixer el treball que realitzen els investigadors en un context proper a la societat.

A ms, Barcel ha reafirmat el comproms del seu departament amb la investigaci en cncer, reivindicant, de pas, la necessitat dun pacte dEstat per la cincia que estiga a laltura de mires que reclama la ciutadania. Respecte a la incidncia del cncer en la Comunitat, ha ressaltat que en els ltims anys ha disminut la taxa de mortalitat de lenfermetat en un 1% en homes i un 0,4%, en dones.

Mentre, Jos Antonio Manrique, director gerent de la Fundaci FISABIO, apunta nous reptes per a aquestes jornades una volta ja shan consolidat i constitueixen, en la seua opini, un referent daproximaci de la ciencia a la societat. Manrique assenyala la necessitat futura dintroduir en la investigaci mdica la perspectiva de gnere, es a dir, donar visibilitat a les dones investigadores.

Per la seua banda, el president de +QUEUNTRAIL, Paco Fuster, ha reiterat el suport del Trail Solidari envers la lluita contra el cncer i ha augurat un prometedor futur a aquestes jornades professionals, que per segon any consecutiu es celebren sota lauspici de lAsociacin Espaola de Investigacin sobre el Cncer (ASEICA). Quant a la vessant solidria del Trail, Fuster ha informat que des dels seus inicis (en 2019 arriba a la seua setena edici) la cursa ha aconseguit recaptar al voltant de 90.000 euros que han anat destinats a la lluita contra la malaltia. La pasada edici, la quantitat de diners va ser de 23.000 euros, 5.000 dels quals aniran a parar a un projecte dassistncia psico-social que duu a terme lAssociaci comarcal dajuda en el tractament del cncer-Solc; mentre que la resta sinvertir en investigaci a travs dASEICA.
Informar que aquesta vesprada, en acabar el tercer simposi de la jornada, entorn de les 1830 hores, es procedir a fer entrega a Solc de laportaci que el Trail Solidari realitza enguany per a lentitat.

PARTICIPACI DEXPERTS INTERNACIONALS
La VI Trobada dinvestigadors compta, com a novetat, amb la participaci dexperts dalt nivel procedents dun dels centres oncolgics amb ms prestigi arreu del mn, com s la Fondazione IRCCS Istituto Nazionale dei Tumori (INT). Delia Mazzanzanica, responsable de la Unitat de Terpia Molecular de lINT, oferir dem, a les 1030 hores, una ponncia moderada per Jos Antonio Lpez-Guerrero, cap del laboratori de Biologia Molecular de lInstitut Valenci dOncologia (IVO) i director de la Trobada.

El mateix Lpez-Guerrero clausurar dem el congrs, cap a migdia, aportant les conclusions que han anat sorgint al llarg dels cinc simposis que composen les jornades i que aborden la investigaci del cncer des de diferents punts de vista: tant a nivell de salut pblica i prevenci com en el camp de la investigaci aplicada i traslacional.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Los Moros y Cristianos de Alcoy siguen sin fecha, pendientes de la pandemia y la autorizacin de Sanidad

Conocemos la actual situacin industrial de Alcoi

En marxa les obres del CEIP Romeral i CEIP Sant Vicent dins del Pla Edificant

Conocemos la opinin de la ciudadana sobre la situacin del COVID-19 en la Fase 0

Alcoi obri de nou els horts socials municipals

Article d'opini de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francs: El paper essencial de les treballadores i treballadors

Actualidad con la informacin del peridico El Nostre

Se recogen ms de 3.6 millones de kilogramos de vidrio de forma separada en 2019 en el mbito del Consorcio TERRA

Ple Ordinari. Lajuntament dAlcoi repartir pantalles de protecci individual i desinfectant per als comeros de la ciutat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.