El 3 de juny arranca la Mostra d'Alcoi: repartida en quatre dies i amb clara aposta pel teatre valencià amb 13 de companyies de la Comunitat


  15-05-2019 | Alcoi   |  Visitas:103
Cultura

Alcoi

Alcoi tornarà a ser la capital valenciana del teatre entre el dilluns 3 i el dijous 6 de juny amb la celebració de la XXIX edició de la Mostra, que aposta més que mai pels espectacles de la Comunitat amb la participació de 13 companyies valencianes. Espectacles de tots els formats i totes les disciplines: Teatre a l'aire lliure, Dansa, comèdia, circ, titelles, titelles itinerants o teatre d'objectes.
La Mostra se celebra de dilluns a dijous, el que permetrà els programadors aprofitar les jornades laborals visionant espectacles i contactant amb les companyies, però també suposa una gran oportunitat perquè el públic d'Alcoi i les Comarques Centrals puguen gaudir d'estrenes i de funcions de primer orde nacional i internacional.
El centre neuràlgic de la Mostra se situa enguany al CADA, on a banda de trobar-se l'oficina d'acreditacions, tindran lloc activitats professionals i també actuacions teatrals com per exemple la de la companyia 'Paraules d'aire', que farà dimecres 5 de juny 4 passes de Natura, una obra de microteatre de Titelles escrita per Diana Bernal.
Els altres espais teatrals són el Teatre Calderón, el Teatre Principal, el Centre Cultural , Teatre Salesians (centrat en espectacles juvenils), i la Plaça de Dins i el Passeig de Cervantes com zones a l'aire lliure.
20 companyies de les quals 13 són de la Comunitat Valenciana, 3 catalanes, 2 andaluses, 1 gallega, abanda d'una co-producció catalana-madrilenya. En total es representaran 27 funcions, perquè algunes d'elles s'ofereixen en diferents passes per atendre als programadors i també al públic en general.
Sòl Picó i Animal de Séquia
Sense dubte, una de les actuacions més esperades és Animal de Séquia, produïda per l'Institut Valencià de Cultura amb coreografia de l'alcoiana Sòl Picó. Un espectacle de dansa de 70 minuts de durada que compta amb 8 ballarins i una banda de música. Una funció que ressalta molts dels signes d'identitat de la Comunitat i que per a la Mostra, presentarà una versió molt especial amb la presència de Sòl Picó, ballant, i de Carles Dénia, cantant. Un fet que només s'ha produit en València i que pròximament es repetirà en Barcelona. Serà el dilluns 3 a les 20 hores al Teatre Calderón.
També al Calderón tindrà lloc una estrena absoluta dimarts 4 d'abril a les 22 hores de la mà de Wichita CO, amb dramatúrgia i direcció del prestigiós Víctor Sánchez Rodríguez. L'espectacle es diu What is love? Baby don't hurt me. És una reflexió sobre l'amor, la neurosi i el seu buit.
La Villarroel presenta La dansa de la venjança en el Teatre Calderón dimecres 5 de juny a les 22 hores. Teatre de gran format amb dos pesos pesants com ara Pablo Derqui i Laia Marull. Una obra de Jordi Casanovas dirigida per Pere Riera i que l'han definida com ara un thriller emocional on l’amor s’acaba i comença la Guerra.
Maduixa Teatre
Els espectacles al Calderón els tanca la companya més internacional –hui per hui- de la Comunitat. Maduixa Teatre estrena a Alcoi dijous 6 de juny en dues sessions (12:50 i 18:30) lobra Lú, de Joan Santacreu i Paua Lloréns. Dansa innovadora per a tots els públics en format molt xicotet i funcions per a un centenar de persones que es representaran en l'escenari del teatre, públic inclòs.
Amb LÙ ens endinsem en la dansa i les arts plàstiques, per gaudir en família d'un espectacle màgic, creatiu i poètic. Entre altres.

Bases del premi:
https://www.alcoi.org/export/sites/default/es/areas/cultura/cca/descargas/Bases-Premi-Teatre-valencia.pdf

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Alcoi traslada al Xicotet en el Dia de Sant Jordi

Segona Diana, Processó de la Relíquia honora Sant Jordiet i Diana del Cavallet

Final de Festa amb l’humor del Contraban, Ambaixada Mora i Cristiana i l’Aparició

Entrada mora d'Alcoi amb el Capitá moro Jorge Candela i la Favorita Tina Maza

Ix a licitació el projecte digital d’immersió per a la recreació històrica del Molinar

El 3 de juny arranca la Mostra d'Alcoi: repartida en quatre dies i amb clara aposta pel teatre valencià amb 13 de companyies de la Comunitat

Des de la seua primera edició, el Trail Solidari ha recaptat al voltant de 90.000 euros que han sigut destinats a la lluita contra el càncer

UGT-PV: El mes de abril finaliza con 10.825 parados registrados en la zona de la Muntanya

Hoy abre el plazo de Inscripción el “I Slalom CMC Alcoy” que tendrá lugar el 2 de Junio de 2019


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.