El Govern asegura que les obres al Carrer Calderón, 12 tenen el seguiment tècnic adequat hi ha informe tant del director del museo arqueològic, encarregat també de la supervisió, com de l'arquitecte municipal30-01-2018   |  Visitas:104

El govern ha volgut aclarir la denúncia de Compromís al voltant de l’enderroc d’unes obres realitzades al Carrer Calderón, 12, assegurant a les xarxes socials que era «un altre cas de destrucció del patrimoni». El permís d’obres es va atorgar el dia 23 de desembre per la Junta de Govern Local, amb informe tant del Director del Museu Arqueològic com de l’arquitecte municipal. Des de l’informe tècnic es destacava que en la paret existia un gravat sobre la construcció del pont de Cocentaina al 1780 que està considerat en el PGE 2015 com a «Bé de rellevància local», nivell de protecció integral, i, per tant, cal conservar-lo, indicant que al llarg de l’obra s’ha de protegir amb un taulell de fusta.
A l’informe de cultura s’indica exactament: «La conservació «in situ» de dita placa commemorativa i dels element de pedra que pertanyen a l’antiga font així com d’una part del mur que emmarca aquests elements, amb l’objecte d’assegurar l’estabilitat adequada i la permanència futura dels mateixos». Així mateix s’indica com procedir al llarg de l’obra i es determina al tècnic que signa l’informe com l’encarregat de la supervisió de les obres.
«El tècnic responsable no ha detectat cap anormalitat i, de moment, les obres estan realitzant-se acomplint-se amb tot el que s’ha demanat des de l’Ajuntament» explica, el regidor de cultura, Raül Llopis. Igualment, el regidor delegat de cultura afegeix: «en el cas d’obres que afecten al patrimoni, ja li vam dir a Compromís que abans de fer acusacions greus que poden afectar als propietaris, com va ocórrer al carrer Sant Llorenç, s’assabentaren bé del que havien fet els tècnics perquè sinó exposàvem públicament a propietaris privats considerant-los destructors del patrimoni quan, tot al contrari, acomplien amb els requeriments exigits».
Llopis també recorda que des de l’Ajuntament existeixen una sèrie de tècnics encarregats de la conservació del patrimoni així com catàlegs que recullen els elements que cal i no cal protegir, pel que és més sensat preguntar abans de llançar alarmes i acusacions infundades.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Fiesta del Pasodoble y "Nit de l'Olla"

La Generalitat ajuda a finaçar dos importants projectes per a la ciutat

El Campus d'Alcoi de la UA obrirà amb 60 places de Mestre d'Infantil a la Cambra de Comerç el pròxim curs

A partir d'agost no es pagarà per aparcar als carrers d'Alcoi

Actos del Día del Alardo de las fiestas de Alcoi - Día 24 d´abril

Cumbre rotaria en Alcoy para el inicio oficial del Rotary Club Alcoy Font Roja

L’auditori Armando Blanquer acollirà el 16 de juny un show freestyle de rap

El diumenge 10 de juny tindrà lloc la tradicional cursa '10K Alcoi Via Verda'

Más de un millar de personas participaron en la conclusión del Deporte Adaptado de los Juegos Deportivos de la CV


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en