El Govern Local busca un pressupost amb el major consens possible per a 2021


  21-11-2020 | Alcoi   |  Visitas:311
Actualitat

Alcoi


S’ha elaborat un document que s’ha facilitat a tota l'oposició.

El Govern d’Alcoi treballa des de fa temps en el Pressupost 2021, ha mantingut reunions amb els diferents grups municipals i els ha facilitat un document amb els principals pilars per al consens.

És important assenyalar que aquest any 2020 estem vivint una gran crisi sanitària a causa de la pandèmia per la Covid-19. Aquesta crisi sanitària a escala mundial ha provocat també un gran impacte a nivell social i econòmic.

Des de les diferents administracions s’han dut a terme mesures per tractar de pal•liar en la mesura del possible la crisi econòmica i social, que sempre provoca un increment en les desigualtats amb pèrdua de teixit productiu i llocs de treball. Cal destacar els ERTO’s, préstecs ICO, ajudes directes o l´ingrés mínim vital.

Des de l’Ajuntament d’Alcoi també s’han dut a terme diferents ajudes a través del pla ReactivAlcoi amb 800.000 euros en diferents ajudes per la contractació, també per als professionals i artesans de la Festa, el comerç, pimes i autònoms, artistes locals o per a fer front al pagament del lloguer mensual del local del negoci, entre d’altres. A més d'aquestes ajudes, també s'han realitzat bonificacions fiscals per a ajudar a empreses i ciutadans i s'han ampliat les ajudes socials a les famílies més vulnerables, ampliant les ajudes socials fins als 800.000 euros.

«Per fer front a aquesta situació cal que totes les administracions elaboren un pressupost amb al major consens possible encaminat a superar la situació provocada per la pandèmia. Volem plantejar un pressupost sobre la base de l’acord institucional impulsat pel Govern Valencià amb les forces polítiques, el conjunt de les institucions i el teixit econòmic i social», afirma l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés. «Volem aconseguir un pressupost amb el major consens a la nostra ciutat», ha afirmat l’alcalde.

Des del Govern local s’ha plantejat un document amb 6 pilars fonamentals: reactivació econòmica, escut social, impuls industrial, millora d’infraestructures i manteniment de la ciutat, descarbonització i execució dels fons europeus i accés als nous programes.

Pel que respecta a la Reactivació Econòmica es durà a terme amb les Ajudes Reactiva Alcoi: Comerç, autònoms, pimes i micropimes, els Plans locals d’ocupació, amb la col•laboració de l'Ajuntament i la Generalitat en els plans autonòmics d’ocupació, amb un increment de la inversió pública, campanyes de suport al comerç local, creació de l’empresa pública local i avanç del projecte Smart City.

Quan a l’escut social bàsic és primordial per a pal•liar l’augment de les desigualtats que provoca la crisi, hi haurà un reforç de les polítiques d’inclusió social, increment de les ajudes d’emergència social, rehabilitació d’edificis i pisos buits per a destinar-los a col•lectius vulnerables, mesures reforç educatiu, cultural i esportiu, programa solitud no desitjada, foment de les cooperatives d’habitatge, increment del parc públic d’habitatges i reforç del personal del departament de serveis socials.

També es vol dur a terme l’impuls industrial a través de l’Impuls del talent humà i industrial, la modernització de les àrees industrials, la innovació i Digitalització industrial, així com la millora del posicionament.

Un altre punt important són la millora d’infraestructures i el manteniment de la ciutat, amb un increment de les partides de manteniment de la ciutat, la reurbanització d’espais públics, reforma de la Rosaleda, millora de la mobilitat i millora i ampliació d’espais culturals i esportius.

Igualment és important ressaltar la descarbonització que es vol aconseguir a través del foment de la mobilitat sostenible, l’electrificació transport públic i del parc de vehicles, la millora de l’eficiència energètica edificis públics, l’impuls de la producció de les energies renovables i la implantació de la ‘peatonalització’.

Així mateix s’implementarà l’execució dels fons europeus i accés als nous programes amb el disseny de l’Agenda Urbana 2030, l’execució EDUSI Alcoi Demà i la preparació de projectes amb el Fons europeu de reconstrucció.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El curt "Zomvid-19" dels alcoians Paula Bou i Jorge Hinojosa aconsegueix el segon premi del concurs de Micro-Cine de Cultura Inquieta

El Govern Local busca un pressupost amb el major consens possible per a 2021

Alcoi celebra el seu primer ple completament inclusiu per a les persones sordes

Turismo Alicante Interior defiende la necesidad del CdT de interior en Alcoy

Alcoy participa en la primera asamblea de la FEMP para trabajar en la agenda 2030

Un visitant excepcional al Projecte Canyet, un voltor negre

Publicades les subvencions municipals per a ajudar als artesans de la Festa

L'IES Cotes Baixes rep la distinció d'escola Changemaker de Ashoka pel seu singular model d'aprenentatge

L'Associació de Sant Jordi d'alcoi renova el conveni de col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.