El govern municipal recuperarà els blocs en mal estat del cementeri


  10-10-2019 | Alcoi   |  Visitas:225
Actualitat

Alcoi

La regidoria d'Obres i Serveis està realitzant una campanya de renovació i recuperació dels nínxols del cementeri municipal des de 2017. Aquesta renovació va començar pels blocs de l'1 al 14. Aquests blocs són els que es troben en pitjor estat en tindre una edat de mes de 50 anys i dels quals a més, s'havia rebut queixes de familiars per les diferents afeccions que patien. Una vegada comprovada el seu estat, es va decidir renovar tota la zona -uns 2200 nínxols- per a reutilitzar els mateixos d'una manera més segura.

El procés es va iniciar amb un primer bloc, localitzant als familiars o titulars dels nínxols, indicant-los la situació i posant a la seua disposició diverses opcions. La primera és el trasllat de les restes a un altre nínxol amb les mateixes condicions de l'ocupat i pel temps restant de concessió del nínxol actual. La segona és la de la incineració de les restes i el seu depòsit en un nínxol per a cendres o columbari o amb el lliurament de les cendres als familiars i la compra del nínxol per l'Ajuntament. Totes les actuacions realitzades seran a compte de l'Ajuntament i els titulars no hauran de pagar ni la incineració ni el trasllat realitzat.

En aquesta primera actuació sobre els 160 primers nínxols, 113 titulars han triat el trasllat a un altre nínxol, 25 han preferit la incineració i amb els propietaris restants s'està localitzant als mateixos i negociant la millor opció. És a dir, s'han recuperat per al parc de nínxols municipal al voltant d'un trenta per cent del total de nínxols. Si traslladem aquesta projecció amb els catorze blocs, es calcula que s'aconseguiran recuperar uns 700 nínxols en els pròxims anys.

El regidor d'Obres i Serveis, Jordi Martínez, explica que “La nostra pretensió és aconseguir una vegada buidat aquest bloc refer sobre el mateix espai uns nous nínxols que permeten racionalitzar l'espai del Cementeri Municipal”.

Martínez vol “destacar el minuciós treball del personal del Departament d'Obres i serveis i especialment els treballadors del Cementeri Municipal per l'extraordinària labor realitza en aquest temps en un tema molt delicat i en el qual és necessari atendre les diferents sensibilitats dels familiars dels nostres morts”.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Los Moros y Cristianos de Alcoy siguen sin fecha, pendientes de la pandemia y la autorización de Sanidad

Conocemos la actual situación industrial de Alcoi

En marxa les obres del CEIP Romeral i CEIP Sant Vicent dins del Pla Edificant

Conocemos la opinión de la ciudadanía sobre la situación del COVID-19 en la Fase 0

Article d'opinió de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés: El paper essencial de les treballadores i treballadors

Actualidad con la información del periódico El Nostre

Se recogen más de 3.6 millones de kilogramos de vidrio de forma separada en 2019 en el ámbito del Consorcio TERRA

Ple Ordinari. L’ajuntament d’Alcoi repartirà pantalles de protecció individual i desinfectant per als comerços de la ciutat

L’arxiu i les biblioteques municipals obriran progressivament a partir del dilluns 4 de maig


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.