El Mueso Arqueològic acull l'exposició "Cuidar, guarir, morir. La Malaltia llegida en els ossos"

18-12-2017   |  Visitas:89

S’INAUGURA AQUESTA VESPRADA A LES 19,30 H
Una nova exposició temporal es presenta el dilluns 18 de desembre en el Museu Arqueològic d'Alcoi. La mostra reuneix una selecció de restes òssies humanes que presenten lesions, patologies i evidències de rituals, com les marques atribuïdes a pràctiques de canibalisme que mostren algunes restes òssies del jaciment mesolític de les Coves de Santa Maira (Castell de Castells). La selecció s'ha realitzat íntegrament amb restes de les col•leccions del Museu Arqueològic d'Alcoi, que compta amb cranis trepanats i tumors cranials, així com artrosis, anèmies i altres patologies. Es mostren també inhumacions que evidencien la mort prematura de perinatals relacionats amb possibles complicacions de l'embaràs i el part.
Aquesta exposició ha sigut realitzada per investigadors de l'Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH) i de l'Àrea de Prehistòria de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant. Es va inaugurar el novembre passat en el Museu de la Universitat d'Alacant, amb motiu de la celebració del XIV Congrés Nacional i Internacional de Paleopatologia. L'exposició s'inaugura el dilluns 18 de desembre, a les 19,30 h. i podrà visitar-se fins al 25 de febrer de 2018.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

IV Concurs de tapes festeres i la quinta edició dels Premis Samarita de la festa

Activitat de ball de cara a la segona edició de la Fira Modernista de Alcoi

34 Concurso Escolar del Grupo Social ONCE. “Reinventemos juntos una escuela para tod@s”

Tot a punt per a les festes de moros i cristians

COMPROMÍS ALCOI: "Ivorra: «Defensem les pensions públiques davant la proposa privatitzadora de la Comissió Europea, el PEPP»"

El famós musical 'El fantasma de l'Òpera' arriba a Alcoi

Limitado el tránsito de vehículos a la Font Roja durante Semana Santa

La 7a edició de l'Esport en 3D busca disseny per al seu cartell anunciador

La Regidoria de Polítiques Socials de l'ajuntament d'Alcoi ha dut endavant una nova activitat intergeneracional

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en