El projecte de transformaci digital d'Alcoi obt el suport de la Comissi Europea


  29-06-2020 | Alcoi
Actualitat

Alcoi


El projecte compta amb 16 lnies d'actuaci, entre les quals es troben la creaci d'un centre d'innovaci digital a Rodes

El Projecte de transformaci digital d'Alcoi, presentat a la convocatria del Desafio de las Ciudades Inteligentes (Intelligent Cities Challenge ICC) ha obtingut el suport d'Europa. El projecte compte amb 16 lnies d'actuaci, entra les que est la Creaci d'un Centre d'Innovaci Digital que se situar al Parc Tecnolgic de Rodes. Aquest suport per part de la Comissi Europea no sols suposa un reconeixement a l'estratgia de transformaci digital d'Alcoi, tamb permetr a la ciutat continuar obtenint el suport d'Europa en la implantaci de l'estratgia quant a l'assessorament i suport tcnic. Igualment, aquesta selecci situa a la ciutat en les millors condicions per a poder accedir a fons en el nou programa de finanament europeu 2021-2027 en el qual un dels pilars s "Una Europa ms intelligent, mitjanant la innovaci, la digitalitzaci, la transformaci econmica i el suport a les petites i mitjanes empreses".

Alcoi ha sigut seleccionada com una de les 100 ciutats europees que participaran en el Desafio de las Ciudades Inteligentes (Intelligent Cities Challenge ICC). Aquest projecte representa una oportunitat nica perqu les ciutats de la UE s'unisquen a una comunitat que aprofita les tecnologies avanades per a fer front a la crisi de la pandmia i reconstruir les seues economies, al mateix temps que les orienta cap a un creixement sostenible intelligent i ecolgic. El objectiu s ajudar les ciutats a millorar la qualitat de vida i a crear noves oportunitats per a les seues comunitats empresarials.
L'alcalde, Toni Francs, ha afirmat que L'aposta per la digitalitzaci s un dels reptes ms importants que tenim les ciutats, i Alcoi s pionera en aquest procs que millora la competitivitat i les oportunitats. Que Alcoi siga una de les 100 ciutats europees seleccionades refora el lideratge d'Alcoi com una ciutat innovadora, amb una estratgia clara en el procs de transformaci digital de la nostra economia, que juntament amb el Districte Digital i el projecte de Rodes, fa que el nostre territori siga cada vegada ms competitiu i atractiu per a la inversi
.
El Desafiament de les Ciutats Intelligents (ICC) s una iniciativa que tindr una duraci de 2 anys i mig. Est secundada per la Comissi Europea i unir a les ciutats de la UE per a aprofitar l'oportunitat d'un creixement sostenible, intelligent i ecolgic, millorant la qualitat de vida i fomentant noves oportunitats per a les empreses i els ciutadans. Se centra en l'aplicaci d'estratgies, en una plataforma comuna per a dades obertes, un mercat per a solucions de ciutats intelligents, inversions conjuntes, nous mecanismes de suport i una nova dimensi internacional.

El ICC es basa en el Desafio de les Ciudades DigItales de 2017/2019, en el qual Alcoi i altres 40 ciutats van crear una visi, una estratgia i un full de ruta per a la seua transformaci digital. Ara, el ICC forma part d'un projecte ms ampli de la UE que contribueix al Pacte Verd Europeu, apostant per una economia que pensada per al ciutad i una Europa adequada a l'era digital. El ICC tamb est alineat amb un altre projecte europeu, anomenat "Join, Boost and Sustain", en el qual tamb participa la ciutat d'Alcoi.


Amb aquesta iniciativa, les ciutat aprendran a dissenyar estratgies ambicioses i un full de ruta juntament amb totes les parts interessades i els experts internacionals, basades en les fortaleses i necessitats de la ciutat real i el context poltic existent. Tamb maximitzaran l'impacte: comenaran amb projectes emblemtics d'impacte rpid, seguit de projectes ms grans que comporten una millora quantificable en els ciutadans. I construiran una comunitat d'aprenentatge i innovaci: formaran part d'una xarxa internacional autosuficient d'innovaci i collaboraci per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible.

Les ciutats aconseguiran un desenvolupament a llarg termini autosuficient a travs de: Accions d'impacte rpid, per exemple, una plataforma comuna per a dades obertes. Un nou mercat de la UE, dissenyat per a les ciutats, les pimes i una mplia gamma de negocis urbans. Inversions conjuntes per a buscar finanament, fins i tot dels instruments financers de la UE.
Noves perspectives sobre les necessitats, el progrs i les fortaleses de la ciutat. Tamb per aprendre i desenvolupar collaboracions a llarg termini amb mentors internacionals i impactes quantificable que importen als ciutadans en un termini de 2 anys.

Aquesta nova comunitat d'aprenentatge i innovaci de la Uni Europea rebr suport en persona, online, i com a comunitat a travs de: Assessorament expert adaptat a la seua ciutat i a les seues prioritats locals; Conferncies, tallers i formaci especfica; Accs a eines i recursos digitals; Mentors de nivell europeu i internacional i lnies de finanament.

Ms informaci en la pgina del projecte: https://www.intelligentcitieschallenge.eu

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Alcoi consolida la seua capitalitat en el primer any de legislatura

Naix a Alcoi la plataforma cultural INDUSTRI.ART

Les piscines municipals obriran el 29 de juny

El dilluns 29 de juny obriran les piscines municipals

El muBOma reabre maana mircoles sus puertas con amplias medidas de seguridad e higiene

Ms de 3.200 escolars han participat enguany en la campanya deducaci viria de la policia local

Millorar el present, garantir el futur. Article d'opini de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francs

Presentaci d'AMICA i actualitat festera d'Alcoi

El PP propone reclamar al Gobierno central ms recursos para superar la crisis


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.