El proper dimecres 7 de març a les 19.30 h tindrà lloc a la Capella de l’antic Asil, una conferència de Joel García Pérez05-03-2018   |  Visitas:72

La conferència està plantejada com una activitat complementària a l’exposició d’aquest autor titulada Les Paraules del lleó que va ser inaugurada el passat 25 de gener i que pot ser contemplada a l’espai expositiu de Capella de l’Antic Asil, depenent de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, fins al 18 de març.
«Amb aquesta la mirada explicativa a la interessant proposta creativa d’Orfeo Soler es pretén establir i oferir al públic unes claus d’interpretació històrico-artística, de valoració i d’aproximació al plantejament estètic d’aquest creador així com a les seues fonts d’inspiració i al seus referents creatius», destaca Joel García.
Segons destaca el professor del Departament d’Història i Teoria de l’Art i del Disseny de l’EASD Alcoi que oferirà la conferència: «Orfeo en Les paraules del Lleó desenvolupa una proposta creativa de forta intensitat expressiva on la bellesa de referent clàssic, el dolor provocat per la malaltia del Crohn i la deformació expressiva de la figuració conviuen per generar un plantejament plàstic marcadament autobiogràfic. Una proposta personal que cal vincular històricament al plantejament del dolor i la temàtica macabra com a categoria estètica desenvolupat inicialment pel barroc i el romanticisme i a la tendència més emocional i expressiva de l’art encetada al postimpressionisme per Van Gogh o Munch i continuada, en les primeres avantguardes, per l’expressionisme alemany i en les segons per l’informalisme europeu que acaben maltractant expressivament la forma i on, especialment, Giacometti sembla actuar de referent per a Orfeo».
«L’experiència vital d’Orfeo, les seues emocions, la seua angoixa i lluita vital queda reflectida en unes obres que fan de l’art expressió de sentiments i emocions tant intensos que acaben deformant i maltractant la forma i la matèria artística. Orfeo Soler fa de l’expressió intensa art. La gestualitat, l’esborronament, el garabateig, el degoteig maltracten la forma pictòrica i la matèria escultòrica d’una manera impulsiva, airada i enfurida. Aquestes són les paraules del lleó que fan de l’art expressivitat desgarrada i impactant, les paraules estètiques amb les quals s’expressa de manera patètica Orfeo Soler», conclou García.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

I Milla Solidaria Col·legi Esclaves.

Esport en 3D a Alcoi

La 28a edició de la Mostra de Teatre comença amb un divertit muntatge protagonitzat per Javier Gurruchaga

Presentació del recull musical "Huellas y memorias"

200 Joves es troben a l'àgora en les IV Jornades Erasmus +

La Mostra d’Alcoi tanca una edició que encerta amb la seua aposta per la dansa contemporània

10 Projecte empresarials ja són una realitat a través del programa municipal "Activa Àgora"

Aparcament de bicicletes per a turistes

La violència masclista incrementa la seua incidència entre la població jove


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en