El PSOE presenta una moci perqu lesport siga considerat com una activitat dinters general


  01-04-2021 | Alcoi   |  Visitas:62
Poltica

Alcoi

Tots els partits que formen part del Ple Municipal han anunciat el seu fot favorable per aquest motiu la moci passar a ser Declaraci Institucional

El Grup Municipal Socialista presentar en el prxim Ple Municipal que tindr lloc aquest dimarts 6 dabril, una moci en la qual demana el reconeixement, de l'Activitat Fsica i Esport com a Activitat Essencial per ser i tindre un clar benefici per a la salut de les persones que el practiquen, fent mfasis en la seua essencialitat des del context de la pandmia sanitria de la COVID-19, dins del marc de la declaraci de l'activitat fsica i l'esport com una qesti d'inters general, aprovada el mes d'octubre passat en la Comissi de Cultura i Esport del Congrs dels Diputats.

Tots els partits que formen part de la corporaci han anunciat el seu suport a la mesura pel que ser una declaraci institucional.

s important indicar que el document esborrany daquesta Declaraci Institucional es va dur a terme a travs del Consell del Centre dEsports, recuperat desprs de la seua eliminaci per part del Partit Popular. Aquest era el primer rgan de participaci dAlcoi i amb la seua recuperaci compleix una de les seues funcions com s la de proposar iniciatives a l'Ajuntament i informar-lo de les qestions que, segons l'opini del Consell siguen d'inters pera la localitat en matria d'esports .

Cal assenyalar que la pandmia ha accelerat algunes de les transformacions que la nostra societat es disposava a afrontar en ple segle XXI. En l'ltim Anuari d'Estadstica Esportiva publicat pel Consell Superior d'Esports podem conixer dades que ens permeten dimensionar de manera correcta la importncia que l'esport t al nostre pas des de diferents punts de vista: laboral, econmic, comercial, per posar un exemple. 214.000 persones estan ocupades en activitats esportives. 1,1% de l'ocupaci d'Espanya. Ms de 28.000 empreses d'activitats esportives. S'exportaren ms de 1.000 milions d'euros en bns vinculats amb l'esport. 9,7 milions de turistes dugueren a terme activitats esportives a Espanya amb una despesa de ms de 12.000 milions d'euros. Hi ha al voltant de 4 milions d'esportistes federats i uns 67.000 clubs federats.

Aquestes xifres reflecteixen clarament la importncia de l'esport en l'economia del pas i, conseqentment, en la recuperaci de la crisi que ens est afectant. I s en aquest context tan difcil, i amb aquest esperit de fer de la mateixa una oportunitat, quan el passat 28 de maig de 2020, en ple estat d'alarma, el Grup Parlamentari Socialista registrava en el Congrs dels Diputats una iniciativa parlamentria (PNL), que tenia per objecte la declaraci de l'activitat fsica i l'esport com una qesti d'INTERS GENERAL. Una iniciativa debatuda el passat 14 d'octubre de 2020 i aprovada sense vots en contra en la Comissi de Cultura i esport (amb l'nica abstenci de Vox). Aquesta va ser una proposta que t per finalitat la de donar a l'esport un tractament especial per l'impacte, les conseqncies que t el mateix, sobretot des del punt de vista social, econmic i sanitari.

L'esport s un punt de suport molt til per a construir el futur del nostre pas i que pot formar part dels elements vectors de la transformaci del nostre model de creixement econmic. En definitiva, en l'actual context s'ha posat ms l'atenci de la societat als desafiaments vinculats al fenomen esportiu: el de la mateixa prctica i les seues diferents frmules, l'econmic, laboral, turstic, tecnolgic, comunicatiu, educatiu, sanitari i el social. I aquesta atenci es correspon amb la realitat del paper que objectivament representa l'esport i la prctica esportiva, per aquests motius presentem aquesta moci, ha explicat el regidor dEsports, Miguel Juan Reig.

Cal assenyalar que en la moci tamb sinst al Govern Autonmic a qu incloga en els seus plans i accions al sector esportiu i les seues empreses i activitats, com ja ha fet el govern d'Espanya en el pla de recuperaci Econmica Social per a Espanya. Igualment sinsta al Govern Autonmic perqu estudie un pla d'ajudes complementari al Pla Resistir per als centres esportius afectats pel tancament d'aquestes installacions, aix com per la reducci d'ingressos provocada per la disminuci de socis, tenint en compte la inversi realitzada en protocols i mesures de seguretat. A aquest efecte, demana la constituci amb urgncia duna taula de treball en l'mbit de la comunitat autnoma, amb representants del sector esportiu regional, i poder articular i dissenyar accions i mesures en aquests plans autonmics de recuperaci que incloguen al sector esportiu.

La moci tamb insta el Govern d'Espanya a l'aprovaci d'un Nou Avantprojecte de Llei de l'Esport que eleva a norma amb rang de llei a l'esport com una activitat d'inters general i finalment parla dadoptar les mesures necessries per a garantir la protecci i continutat dels serveis professionals prestats en l'mbit de la prctica de l'activitat fsica i esportiva i dirigits al conjunt de la societat.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Les nostres serres, un tresor natural, cuidem-lo!

Alcoi amplia la connexi Wifi gratuta amb 11 nous punts

La dona i el xiquets, que ahir van ser agredits amb arma blanca a Alcoi, es recuperen als hospitals

Alcoi torna a estar nominada en 2021 com a Millor Destinaci Turstica SICTED dEspanya

Avancen les obres a l'alberg can proposades als Pressupostos Participatius

L'ajuntament organitza reunions amb el venat per tractar el tema dels abocaments incontrolats de residus cap al riu

Pont d'Igualtat estrena punt d'informaci i assessorament a Alcoi

Portalemp compta ja amb prop de 7.000 persones inscrites

'Escola Respira', un programa d'eixides perqu l'alumnat conega l'entorn i alguns espais naturals


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.