El suprem confirma la sentencia: El Bulevar no costarà diners als alcoians

14-02-2018

LA LLUITA ALS TRIBUNALS ENTRE L'AJUNTAMENT I ORTIZ ES RESOL FINALMENT AMB UN TOTAL D'1.588.779,20 EUROS QUE EL CONSTRUCTOR HA DE TORNAR A LES ARQUES MUNICIPALS
El litigi entre l'Ajuntament d'Alcoi i el constructor Enrique Ortiz ja té sentència ferma i aquesta és a favor del Consistori alcoià. El tribunal Suprem confirma que el contracte es va rescindir per causes imputables a l'empresa constructora que va presentar un projecte amb nombroses deficiències, i per tant no es podia executar així que Enrique Ortiz haurà de tornar a l'Ajuntament més d'un milió i mig d'euros més interessos.
El govern municipal ha aconseguit finalment que els alcoians i alcoianes no paguen ni un euro a Ortiz pel projecte del Bulevard. Recordem que, amb el canvi de govern l'any 2011, el Govern Municipal encapçalat per Toni Francés va iniciar un procés per anul•lar el contracte per a la construcció del Bulevard per part d'Enrique Ortiz, que tenia un import total de 27 milions d'euros.
El projecte havia sigut aprovat poc abans de les eleccions del 2011 amb l'únic vot favorable del Partit Popular i amb informes tècnics en contra. El projecte, a més a més, havia sigut molt contestat per la ciutadania, tenia greus deficiències tècniques i suposava un negoci ruïnós per a l'Ajuntament en plena crisi econòmica.
Aquesta decisió de rescindir el contracte, Ortiz la va recórrer i el Tribunal li va donar la raó en primera instància l'any 2015 condemnant a l'Ajuntament d'Alcoi a pagar-li 4,2 milions d'euros en concepte de compensacions per les despeses que incloïen l'aval que l'ajuntament havia encautat, el lucre cessant i els interessos.
Aquesta sentència va ser anul•lada pel TSJ en 2017 donant la raó a l'Ajuntament quan les arques municipals ja havien abonat a Ortiz més d'un milió d'euros més l'aval de 500.000 euros.
Davant aquesta sentència, Ortiz va presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, tribunal que no ha admés a tràmit aquest recurs, per la qual cosa la sentencia ja és ferma i Ortiz haurà d'abonar a l'Ajuntament d'Alcoi, un milió i mig d'euros més interessos. Finalment, la justícia ha donat la raó al govern alcoià argumentat, tal com va fer aquest en el moment de rescindir el projecte, que el contracte es va rescindir per causes imputables a l'empresa constructora, ja que va presentar un projecte amb nombroses deficiències que no es podia executar.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El Dia de la Pau, una festa per als escolars d’Alcoi

La Brúixola viatja hui al Museu Arqueològic

Millores en els vestidors del camp Manuel Moreno Cabanes

El Winter Black Swing Festival Alcoy tanca la seua 4ª edició amb 467 participants, procedents alguns d'ells de diferents països

La Pujada a la Font Roja d'Alcoi celebra 40 edicions

L´Ajuntament posa en marxa el dispositiu davant una possible nevada

La regidoria d’Habitatge s'ha presentat una convocatòria d'adjudicació de quatre habitatges municipals

Actualitat amb Pàgina 66 del 24 de gener

El cupó de l'ONCE del 31 de gener tindrà com a imatge al Jesuset del Miracle.

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en