El suprem confirma la sentencia: El Bulevar no costarà diners als alcoians14-02-2018   |  Visitas:92

LA LLUITA ALS TRIBUNALS ENTRE L'AJUNTAMENT I ORTIZ ES RESOL FINALMENT AMB UN TOTAL D'1.588.779,20 EUROS QUE EL CONSTRUCTOR HA DE TORNAR A LES ARQUES MUNICIPALS
El litigi entre l'Ajuntament d'Alcoi i el constructor Enrique Ortiz ja té sentència ferma i aquesta és a favor del Consistori alcoià. El tribunal Suprem confirma que el contracte es va rescindir per causes imputables a l'empresa constructora que va presentar un projecte amb nombroses deficiències, i per tant no es podia executar així que Enrique Ortiz haurà de tornar a l'Ajuntament més d'un milió i mig d'euros més interessos.
El govern municipal ha aconseguit finalment que els alcoians i alcoianes no paguen ni un euro a Ortiz pel projecte del Bulevard. Recordem que, amb el canvi de govern l'any 2011, el Govern Municipal encapçalat per Toni Francés va iniciar un procés per anul•lar el contracte per a la construcció del Bulevard per part d'Enrique Ortiz, que tenia un import total de 27 milions d'euros.
El projecte havia sigut aprovat poc abans de les eleccions del 2011 amb l'únic vot favorable del Partit Popular i amb informes tècnics en contra. El projecte, a més a més, havia sigut molt contestat per la ciutadania, tenia greus deficiències tècniques i suposava un negoci ruïnós per a l'Ajuntament en plena crisi econòmica.
Aquesta decisió de rescindir el contracte, Ortiz la va recórrer i el Tribunal li va donar la raó en primera instància l'any 2015 condemnant a l'Ajuntament d'Alcoi a pagar-li 4,2 milions d'euros en concepte de compensacions per les despeses que incloïen l'aval que l'ajuntament havia encautat, el lucre cessant i els interessos.
Aquesta sentència va ser anul•lada pel TSJ en 2017 donant la raó a l'Ajuntament quan les arques municipals ja havien abonat a Ortiz més d'un milió d'euros més l'aval de 500.000 euros.
Davant aquesta sentència, Ortiz va presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, tribunal que no ha admés a tràmit aquest recurs, per la qual cosa la sentencia ja és ferma i Ortiz haurà d'abonar a l'Ajuntament d'Alcoi, un milió i mig d'euros més interessos. Finalment, la justícia ha donat la raó al govern alcoià argumentat, tal com va fer aquest en el moment de rescindir el projecte, que el contracte es va rescindir per causes imputables a l'empresa constructora, ja que va presentar un projecte amb nombroses deficiències que no es podia executar.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Fiesta del Pasodoble y "Nit de l'Olla"

La Generalitat ajuda a finaçar dos importants projectes per a la ciutat

El Campus d'Alcoi de la UA obrirà amb 60 places de Mestre d'Infantil a la Cambra de Comerç el pròxim curs

A partir d'agost no es pagarà per aparcar als carrers d'Alcoi

Actos del Día del Alardo de las fiestas de Alcoi - Día 24 d´abril

Cumbre rotaria en Alcoy para el inicio oficial del Rotary Club Alcoy Font Roja

L’auditori Armando Blanquer acollirà el 16 de juny un show freestyle de rap

El diumenge 10 de juny tindrà lloc la tradicional cursa '10K Alcoi Via Verda'

XIII edició del Festival Intercomunitari de Música en l’ESO (FIMESO)


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en