El TSJ dna la ra a l'Ajuntament d'Alcoi i es podran adjudicar les obres del Pont de Serelles


  07-04-2021 | Alcoi   |  Visitas:86
Poltica

Alcoi

Tal com ja es va informar en el seu moment, un licitador va presentar un recurs a l'adjudicaci de la redacci del projecte del Pont de Serelles en considerar que l'adjudicatari es trobava en baixa temerria i d'altra banda, la no admissi de la seua oferta respecte de part de l'equip tcnic que va presentar. Va considerar el licitador recurrent que aquest perfil professional s compatible amb el requerit en el plec de licitaci, reclamant, en definitiva, 25 punts ms en la valoraci.
En Primera Instncia el Jutjat va estimar la demanda en considerar factible l'equivalncia respecte de l'equip tcnic presentat pel licitador i va pronunciar la sentncia adjudicant-li directament el contracte de redacci de projecte.

El Consistori va presentar recurs contra la citada resoluci per considerar que havia existit un error per part del jutjador en la valoraci dels informes tcnics municipals obrants en l'expedient i que acreditaven que la millor ofereix qualitat-preu era la proposta guanyadora i no la del licitador recurrent.

La sentncia del Tribunal Superior de Justcia de la Comunitat Valenciana ha donat finalment la ra a l'Ajuntament fil per randa i detalla que en la primera sentncia el jutge no ha valorat adequadament la solvncia i dades en els quals es recolzen els informes tcnics emesos que donen fiabilitat a l'oferta adjudicatria. s a dir, considera el TSJCA que la baixa temerria est justificada tal com recullen els informes municipals i per tant no s motiu d'exclusi del licitador adjudicatari, tal com pretenia el recurrent.

Pel que respecta a la compatibilitat del perfil tcnic qestionat, la sentncia tamb dna la ra al Consistori i literalment assegura que el plec es refereix a titulacions i des d'aquest punt de vista no es pot equiparar la d'enginyer tcnic industrial a la de delineant o similar.

Amb tot, el TSJCA acaba reconeixent la postura municipal en concloure que, fins i tot concedint-li els punts que reclama el licitador recurrent, la seua empresa no s'hauria classificat en primer lloc perqu quedaria a 28 punts de la primera.
Cal ressaltar que el TSJ amb la seua sentncia revoca i anulla la primera i a ms imposa a l'empresa el pagament de les costes processals. L'Ajuntament ara podr seguir amb el procs d'adjudicaci de les obres que estava a punt de dur-se a terme quan es va haver de paralitzar, desprs d'estimar-se la mesura cautelar de suspensi sollicitada pel licitador.
s responsabilitat d'aquest govern no dilatar ms la situaci, complir amb la legalitat i tamb fer una urbanitzaci digna per als vens que no tenen culpa d'aquest projecte runs propiciat pel Partit Popular. Si b cap recurs davant el Tribunal Suprem, continuarem amb el procediment d'adjudicaci de les obres, perqu els vens no poden esperar ms a tindre aquesta infraestructura tan necessria i perqu el desenvolupament de projectes d'aquesta ciutat no pot quedar supeditat a la voluntat de dilaci d'un licitador, el contrari seria a hores d'ara una irresponsabilitat. Aquest govern sempre hem valorat la resoluci dels problemes amb maduresa i responsabilitat. Analitzant costos i repercussions per a evitar mals majors i aix s'ha fet tamb en aquest cas. Cal recordar que aquest s un projecte que l'Ajuntament est obligat a fer per a restablir la legalitat d'un projecte heretat del Partit Popular. L'obra no suposar cost a les arques municipals, ja que es realitzar amb l'aval confiscat a Luxender que no es pot utilitzar per a res ms que no siga la urbanitzaci. Per tant no sols per necessitat dels vens, sin complint una obligaci legal estem obligats a executar sense dilaci el pont de Serelles conclou la regidora d'Urbanisme Lorena Zamorano.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Les nostres serres, un tresor natural, cuidem-lo!

La dona i el xiquets, que ahir van ser agredits amb arma blanca a Alcoi, es recuperen als hospitals

Poderoses, de la veu silenciada de les dones a la reconstrucci del present

L'ajuntament organitza reunions amb el venat per tractar el tema dels abocaments incontrolats de residus cap al riu

Pont d'Igualtat estrena punt d'informaci i assessorament a Alcoi

Portalemp compta ja amb prop de 7.000 persones inscrites

La Guardia Civil investiga a un camionero que multiplicaba por 5 la tasa de alcohol permitida

El Colegio de Enfermera de Alicante condena el apualamiento de una mujer y sus hijos en Alcoy

El Pla de Joventut 2021-2025 entra en la recta final


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.