Es presenta el llibre «Tiempo de sombras: la represión en Alcoi desde la Guerra Civil a los años 70»18-12-2017   |  Visitas:176

El divendres va tindre lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi, la presentació del llibre «Tiempo de sombras: la represión en Alcoi desde la Guerra Civil a los años 70», un treball conjunt dels historiadors Àngel Beneito Lloris, Francisco Moreno Sáez i Josep Lluís Santonja Cardona.
L’acte va comptar amb la presència dels autors i de l’alcalde, Toni Francés.

Aquest llibre és un voluminós estudi de la repressió encetada en 1936 i que es va allargar fins l’arribada de la democràcia als anys 70 del passat segle XX.

Segons expliquen els autors «Fins ara no s’havia dut a terme a Alcoi cap treball que superara el merament quantitatiu sobre les víctimes de la repressió republicana i els afusellats pels vencedors en finalitzar la Guerra Civil. Tocava conèixer ja, amb noms i cognoms, els milers de persones, naturals o veïnes d’Alcoi que, en un moment o un altre, van ser empresonades, depurades, vigilades, investigades i perseguides, o van passar per camps de treball o batallons disciplinaris repartits per mitja Espanya, o que van partir a l’exili. També calia conèixer altres formes de repressió, com l’econòmica, la cultural o sobre les dones».

L’estudi tanca amb un complet apèndix biogràfic sobre quasi 4.000 persones afectades per la repressió durant la guerra i la postguerra.

FOTONOCIA: Se presenta el libro «Tiempo de sombras: la represión en Alcoi desde la Guerra Civil a los años 70»
El viernes tuvo lugar en el Salón de Plenos del Ayuntamiento de Alcoy, la presentación del libro «Tiempo de sombras: la represión en Alcoi desde la Guerra Civil a los años 70», un trabajo conjunto de los historiadores Àngel Beneito Lloris, Francisco Moreno Sáez y Josep Lluís Santonja Cardona.
El acto contó con la presencia de los autores y del alcalde, Toni Francés.

Este libro es un voluminoso estudio de la represión comenzada en 1936 y que se alargó hasta la llegada de la democracia en 70 del pasado siglo XX.

Según explican los autores «Hasta ahora no se había llevado a cabo en Alcoy ningún trabajo que superara el meramente cuantitativo sobre las víctimas de la represión republicana y los fusilados por los vencedores al finalizar la Guerra Civil. Tocaba conocer ya, con nombres y apellidos, los miles de personas, naturales o vecinas de Alcoy que, en un momento u otro, fueron encarceladas, depuradas, vigiladas, investigadas y perseguidas, o pasaron por campos de trabajo o batallones disciplinarios repartidos por media España, o que partieron al exilio. También había que conocer otras formas de represión, como la económica, la cultural o sobre las mujeres».

El estudio cierra con un completo apéndice biográfico sobre casi 4.000 personas afectadas por la represión durante la guerra y la posguerra.

DEPARTAMENT DE COMUNICACIÓ

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Jornada informativa del Pla de Reforma Interior d'Habitatges -RENHATA-

Els Museus de la ciutat reben més de 2.600 visitants aques cap de semana

I Milla Solidaria Col·legi Esclaves.

Esport en 3D a Alcoi

Servei d'interpretació en llenguatge de signes al Museu Explora

La 28a edició de la Mostra de Teatre comença amb un divertit muntatge protagonitzat per Javier Gurruchaga

Presentació del recull musical "Huellas y memorias"

200 Joves es troben a l'àgora en les IV Jornades Erasmus +

La Generalitat dóna llum verda a l'ampliació del Poliesportiu Francisco Laporta


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en