Final de Festa amb l’humor del Contraban, Ambaixada Mora i Cristiana i l’Aparició


  08-05-2019 | Alcoi   |  Visitas:125
Festes : Moros i Cristians

Alcoi

Contrabadistes i Maseros són els encarregats d’iniciar cada any el Dia de l’Alardo, el de les batalles, amb una negociació que es fa des de fa 103 anys i que alegra el dia als valents matiners d’últim dia de festa.

La filà Andalussos arriba a cavall front a les portes del Castell i demanen permís per a entrar a comerciar amb els seus productes. La sàtira, la ironia i les referències a l’actualitat es creuen en un diàleg que finalitza amb l’acord de lluitar en contra de l’enemic comú, les tropes de la mitja lluna. Han tocat pràcticament tots els temes d’actualitat: el carrer Entença, de les llums del pont de Sant Jordi, del Mercadona de l’Alameda Camilo Sesto, de la passarel·la peatonal a Cocentaina, de Rodes i també de la “rotonda de xixinabo” de l’eixida a Alacant.

Una bona manera d’obrir boca en el dia dels trons, el de les lluites i la gran representació teatral de les Ambaixades.


Álvaro Santacreu ha complert la gran il·lusió des que va saber que anava a representar al Patró: l’aparició tirant fletxes des del punt més alt del Castell. A les 21.30 h s’han apagat els llums de l’enramada, el que ha produït l’exclamació comuna dels milers de persones concentrades en la plaça d’Espanya. A continuació, l’Himne de Gonzalo Barrachina ha acompanyat al Sant Jordiet 2019 en el llançament del final de la Festa.


Després, els qui no han aconseguit el record caigut han tingut doble oportunitat durant les voltetes que el xiquet Sant Jordiet ha fet a la plaça entretant tots recorden com ha estat la Festa i pensant ja com seran els Moros i Cristians d’Alcoi de 2020.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Se suspenden los actos de la Gloria Oficial, manteniendo los actos internos de las Filaes, así como la Gloria del Hospital

Juan Enrique Miralles, capità Tomasina, pren Alcoi de la mà de l’Ordre Trinitària. Entrada de Cristians

Alcoi presenta un programa pioner per a la prevenció de drogodependències en les festes

Alcoi traslada al Xicotet en el Dia de Sant Jordi

Segona Diana, Processó de la Relíquia honora Sant Jordiet i Diana del Cavallet

Final de Festa amb l’humor del Contraban, Ambaixada Mora i Cristiana i l’Aparició

Entrada mora d'Alcoi amb el Capitá moro Jorge Candela i la Favorita Tina Maza

Ix a licitació el projecte digital d’immersió per a la recreació històrica del Molinar

Dijous arriba una nova edició ampliada i amb caràcter internacional de la Trobada d´investigadors en càncer "Ciutat d´Alcoi"


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.