Finalitza amb xit el primer any del servei de mediaci per a la millora de la convivncia en zones vulnerables d'Alcoi


  13-01-2021 | Alcoi   |  Visitas:61
Actualitat

Alcoi

Desprs del primer any de posada en marxa del servei de mediaci i intervenci socioeducativa, per a la millora de la convivncia en zones vulnerables d'Alcoi, s'han dut a terme sondejos venals i comunitaris que han sigut satisfactoris i rebuts amb una actitud afable en el seu conjunt. Actualment, podem remarcar que s'han redut considerablement els conflictes comunitaris inicials en algunes de les comunitats que presentaven ms problemes.

Aquest servei t com a objectiu fonamental promoure la convivncia i la resoluci de conflictes entre els vens residents en les zones vulnerables d'Alcoi, reduint els indicadors de risc i desestructuraci comunitria, mitjanant l'atenci dels conflictes de carcter venal i comunitari.

Durant aquest primer any, s'ha realitzat intervenci comunitria per a millorar la convivncia venal principalment en la zona del Castellar del Barri de Batoi i la zona del Cam 40, on est situat habitatge social, principalment de lEVHA. Est treballant en aquest servei un equip tcnic formador per: una sociloga encarregada de la direcci, una Treballadora Social que es dedica a la coordinaci, una Educadora Social i un Integrador Social. Actualment s'estan estudiant les actuacions per a 2021.

En cadascuna de les zones han dut a terme una anlisi preliminar, realitzant un DAFO que els ha perms conixer les Febleses, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats existents en la zona per a poder detectar la realitat en la qual es troben d'una manera global i establir objectius concrets amb els quals treballar a travs d'actuacions i activitats concretes per a millorar l'autoorganitzaci de les comunitats diverses i enfortir les relacions de la comunitat.

Respecte a les intervencions realitzades podem destacar una part informativa i d'assessorament on s'han realitzat entrevistes, 24 en El Cam i 46 al Castellar, donant a conixer els objectius, funcions i serveis de l'equip de mediaci , conixer el perfil dels vens, els seus problemes i necessitats, aix com informar-los dels recursos existents.

Igualment han efectuat atencions venals i acompanyaments, 8 en El Cam i 17 al Castellar, establint un punt de trobada per a oferir informaci, orientaci i assessorament de les demandes plantejades de manera individualitzada i comunitria.
Tamb han fet visites domiciliries en concret 18 en El Cam i 35 al Castellar, per a conixer d'una forma directa les relacions venals i procedir al seguiment dels casos. Aquestes vistes individualitzades han estat dirigides a la resoluci de problemes (impagaments, problemes de convivncies, desperfectesetc.)

Un dels treballs ms importants ha sigut la de mediaci en la resoluci de conflictes, 6 en El Cam i 6 al Castellar.

Una altra de les tasques executades ha sigut la coordinaci amb altres organismes i entitats competents collaborant i derivant diferents casos per a la soluci del problema.

Aix mateix han organitzat reunions amb un total de 10 entitats diferents i els han ajudat en les gestions amb la comunitat.

Finalment cal assenyalar que han actuat en diferents tipus de conflictes com pel mal s d'espais comuns, falta de neteja i brutcia, molsties i sorolls, festes i msica en horari de descans, desperfectes en habitatges, fets motivats per aspectes relacionats amb la diversitat cultural i intergeneracional, ocupacions illegals i impagaments que generen problemes de convivncia en la comunitat.

La regidora d'Habitatge, Mara Baca afirma que Des de l'equip d'habitatge valorem de manera molt positiva els resultats que s'estan aconseguint en les diferents comunitats de vens amb aquest programa de mediaci. Una iniciativa que a pensar de ser complexa, ja que en alguns casos els conflictes estaven molt cronificats, s'han pogut treballar i millorar i per aix pensem que l'administraci ha de continuar apostant per a fomentar la inclusi i cohesi social mitjanant la convivncia positiva i treball comunitari, implicant i acompanyant a entitats i venat en la resoluci de conflictes.

LEVHA (Entitat Valenciana d'Habitatge i Sl) tamb est treballant en la posada en marxa d'un servei de mediaci comunitria i administraci per a l'atenci i millora dels seus habitatges, un projecte molt necessari i que reforar l'actuaci que s'est desenvolupant pel nostre equip de professionals amb la creaci d'una comissi conjunta que permeta fer seguiment dels diferents casos, ha concls, l'edil.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Alberto Belda: Las actividades extraescolares propuestas son fruto del consenso con el rgano ms representativo del tejido educativo en la ciudad, el Consejo Escolar Municipal

El Nadal Alcoi es consolida com un referent

L'Ajuntament determina mesures per a frenar l'avan de la Covid 19 a Alcoi

Un total de 25 empreses es distingeixen amb el segell Sicted

Donada la situaci de la Covid19 a la nostra ciutat shan acordat les segents mesures per part de lAjuntament dAlcoi

El Betlem de Tirisiti de les Esclaves compleix 25 anys

Actualitat Covid-19

Alcoi ser tancat perimetralment

Es donen a conixer els actes de la Trilogia dels Reis d'Orient


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.