Finalitzen les obres d’accessibilitat al voltant de les pintures rupestres de la Sarga


  30-06-2020 | Alcoi   |  Visitas:67
Actualitat

Alcoi

El pròxim dia 5 de juliol començaran les visites guiades.

Ja està en procés de Redacció el Pla Director

Ja han finalitzat les actuacions en l'àrea de les pintures rupestres de la Sarga que van començar a mitjan mes de maig. Les obres han consistit en la reparació del sender que dóna accés als abrics, així mateix han realitzat una plataforma d'observació en l'Abric I, s’ha prolongat la senda existent en l'Abric II, amb una bifurcació. A més s’ha repintat la tanca existent i instal·lat dos panells informatius.

L'obra va ser adjudicada a AFEMA OBRAS Y SERVICIOS, SL per 35.892,53 euros i el termini d'execució de sis setmanes s’han complit.

Les millores que afavoriran l'accessibilitat dels visitants s'ha centrat en la reparació del sender existent en els seus 304 metres. Pel que respecta a l'execució de la plataforma d'observació en l'Abric I, afavorirà la comoditat dels visitants durant les exposicions didàctiques i la prolongació de l'accessibilitat i aproximació a les pintures per a la seua contemplació. Finalment cal ressaltar la col·locació de dos panells, tipus faristol, que a més de contenir informació, compliran la funció de barana o protecció per a major seguretat dels usuaris. Els panells informatius inclouen textos en tres idiomes: espanyol, valencià i anglés, a més d'il·lustracions i fotografies, incorporen codis QR per a adreçar informació de les pintures de la Sarga a través de la web del Museu Arqueològic d'Alcoi [www.alcoi.org/museu ].

El pròxim diumenge 5 de juliol tornaran les visites guiades a aquest espai, són gratuïtes i es faran en grups de 15 persones en quatre horaris diferents: a les 10 h, 11 h, 12 h i 13 h. Cal fer reserva prèvia en el següent web: http://www.lasargareservas.com/ es pot realitzar fins a les 23 hores del dia anterior o fins que s’òmpliguen les reserves. El punt de trobada amb el guia i lloc d'inici de la visita a les pintures és en l'Abric III (a l'interior de la tanca metàl·lica), al qual s'accedeix pel sender. Des de l'aparcament del Mes de la Cova al punt de trobada amb el guia hi ha una distància de 600 metres (10 minuts). Es prega acudir amb l'antelació suficient per a poder realitzar la visita de manera adequada.

“El model de la Sarga s'està imitant en altres llocs barrant tot l'espai sense que afecte l'entorn de les pintures i realitzant visites guiades, evitant que la massificació puga desbaratar aquest lloc. Des de la regidoria de Turisme i Patrimoni Històric apostem per l'accessibilitat, ja hem portat avant moltes iniciatives i ací tenim una més que facilitarà les visites a un lloc que és patrimoni de la humanitat i del qual hem d'estar molt orgullós”, ha indicat la regidora de Turisme i Patrimoni Històric, Lorena Zamorano.

PLA DIRECTOR
També cal remarcar que s’ha contractat la redacció del Pla Director d’aquest espai i el termini d’execució finalitza en novembre. També s’ha demanat una subvenció per aquest Pla i s’està pendent de la resolució. Aquest és el document que explica els usos, accessibilitat o nivell de protecció entre d’altres i els projectes que s’han de dur a terme per a complir-lo, per exemple, rehabilitar el Mas de la Cova com a Centre d’Interpretació.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Alcoi consolida la seua capitalitat en el primer any de legislatura

Naix a Alcoi la plataforma cultural INDUSTRI.ART

Les piscines municipals obriran el 29 de juny

El dilluns 29 de juny obriran les piscines municipals

El muBOma reabre mañana miércoles sus puertas con amplias medidas de seguridad e higiene

Més de 3.200 escolars han participat enguany en la campanya d’educació viària de la policia local

Millorar el present, garantir el futur. Article d'opinió de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés

Presentació d'AMICA i actualitat festera d'Alcoi

El PP propone reclamar al Gobierno central más recursos para superar la crisis


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.