Ix a licitació el projecte digital d’immersió per a la recreació històrica del Molinar


  03-05-2019 | Alcoi   |  Visitas:169
Actualitat

AlcoiD’altra banda, cal recordar que també estan licitant-se les obres de rehabilitació dels «Solers» i consolidació de les restes de les fàbriques de primeres aigües que estan en fase d’avaluació

El projecte de recuperació patrimonial i turística de la zona del Molinar, bressol de la indústria valenciana, avança i ja s’ha obert el termini per a la presentació d’ofertes d’aquelles empreses interessades en la realització del projecte digital que permetrà als visitants viure una experiència immersiva de 360 graus. La licitació d’aquest projecte ascendeix a 129.579,72 euros, iva inclòs.

La recreació històrica digital està basada en l'elaboració i producció d'una experiència immersiva en 360 graus a través de les noves tecnologies segons el paradigma de realitat augmentada, mitjançant vídeo-recreacions digitals 3D. La licitació també Inclou el subministrament de l'equipament d'un servidor per a l'emmagatzematge i distribució del material; i de l’equipament per a visualització d'aquest material mitjançant ulleres de realitat augmentada. El termini de presentació d’ofertes està obert fins al dia 15 de maig.

Cal incidir que el centre d'interpretació que està previst implantar en l'espai consolidat de la fàbrica dels «Solers», divulgarà el passat històric del context socioeconòmic industrial alcoià, mitjançant l'ús de les noves tecnologies immersives en 360 graus, mitjançant les tecnologies de realitat augmentada i aplicacions mòbils. Aquest projecte suposa una manera nova i atractiva de difusió del patrimoni industrial alcoià, incidint en com vivia i treballava la societat alcoiana d'antany, factor clau, entre altres, per a comprendre la progressió de la ciutat fins ara.
El digital immersiu serà de 5 escenaris diferents, dos corresponents a l'àmbit exterior de la zona de “Fàbriques de Primeres Aigües”. Un d’aquests dos escenaris exteriors incidirà i mostrarà clarament el circuit que realitzava l'aigua fins a arribar a les fàbriques. El segon recrearà l'exterior de les fàbriques, incloent-hi la sénia d'aigua i el seu funcionament, juntament amb la recreació de l'ambient de treball, amb la carrega i descàrrega de matèries primeres. I en l'àmbit interior, la recreació serà de tres punts que correspondran a tres escenes diferents situades en la primera planta de la fàbrica dels “Solers”.

Cal recordar, d’altra banda que la licitació per les obres de rehabilitació tant de la fàbrica dels Solers com d’altres restes de fàbriques de primeres aigües també es troba en procés d’adjudicació. Un projecte que està cofinançat en un 50% per la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat Valenciana i que té un termini d’execució de 6 mesos. La licitació de les obres va eixir amb un preu inicial de 870,419’55 euros, iva inclòs. Cal recordar que el projecte ha sigut redactat per l’arquitecte alcoià, Ciro Manuel Vidal Climent, enfocat a dotar d’ús la fàbrica dels Solers com a Centre d’interpretació del conjunt industrial del Molinar, origen de la indústria valenciana.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El Campus d'Alcoi de la UPV col·laborarà amb la Setmana Modernista

La Setmana Modernista d'Alcoi també al Cementeri

Lorena Zamorano: "Una vegada més, els alcoians hem de pagar la nefasta gestió del PP"

Homenatge del poble d´Alcoi a la seua patrona, la Mare de Déu dels Lliris

Alcoi publica les bases per a premiar al millor cartell anunciador de la CXXXV Cavalcada dels Reis d'Orient d'Alcoi per a l'any 2020.

La "Asociación Provincial de Turismo Alicante Interior" ha preparat una activitat de promoció per al cap de setmana de la Fira Modernista.

Vora un miler de persones gaudeixen de la setena edició del Rural FilmFest en la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

Més de 25.000 persones fan ús de les piscines municipals durant el mes de juliol Durant aquesta temporada han fet ús de les instal•lacions un total de 35.291 usuaris

L'ajuntament finalitza una nova instal•lació fotovoltaica en un edifici municipal


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.