L´Àgora renovarà tots els seus espais


  09-02-2019 | Alcoi   |  Visitas:118
Actualitat

AlcoiES REALITZARAN OBRES I UN NOU PROJECTE D’INTERIORISME PER ADAPTAR-SE A LES NECESSITATS ACTUALS D’UN PROJECTE QUE NO HA DEIXAT DE CRÉIXER

A punt de complir 7 anys des de la seua creació, i amb l’experiència acumulada de tot aquest temps, Àgora es renova, adaptant el seu espai sense perdre l’essència. Els recents pressupostos municipals aprovats dediquen un total de 80.000 euros per a portar a terme un projecte ambiciós que afectarà la pràctica totalitat dels seus espais, i que aposta per l’accessibilitat i la flexibilitat per millorar el dia a dia dels seus usuaris.

Alcoi inaugurava en 2012 un nou espai al centre de la ciutat, situat a la part
superior del Mercat del Sant Mateu, dedicat a la promoció econòmica, als emprenedors i a la innovació. Naixia un projecte que volia aglutinar diversitat d’iniciatives i entitats que apostaven per la creació d’empreses o la formació així com a altres institucions com la Mancomunitat i les regidories implicades de l’Ajuntament en la promoció econòmica, la innovació i la «Smart City». També oferia espai als nous emprenedors amb el concepte del «Co-working», es creava un espai per la robòtica i la innovació i s’impulsava una sala multiús oberta i adaptable a diferents tipus d’esdeveniments. Des d’aleshores, el projecte no ha deixat de créixer convertint-se en eixa «plaça oberta» imprescindible per a la ciutat.

El regidor de Promoció Econòmica, Manolo Gomicia, destaca la reforma: «Durant tot aquest temps, Àgora no ha deixat de créixer i aprendre. Crec que hem aconseguit l’objectiu amb el qual vam néixer però també necessitem seguir innovant i adaptant-nos per a no perdre la nostra essència. Tot el que hem aprés en el camí ho aprofitem ara per reinventar l’espai sense deixar de ser nosaltres. És el moment i demostra la maduresa i consolidació d’un projecte del qual ja no pot prescindir la ciutat. Per ací han passat molta gent que ha creat el seu projecte empresarial; hem creat sinergies amb la UPV, el CEEI o la Cámara de Comercio; hem realitzat formació de la Universitat d’Alacant abans de tenir Campus, o de centres com Fundeun o Fundesem; i hem posat en peu un departament específic d’Orientació que està donant molt bons resultats. També hem apostat per la robòtica i el 3D i hem acollit multitud d’activitats i propostes que han dinamitzat la ciutat».

El projecte constarà de tres fases que no seran consecutives sinó que podran
coincidir en el temps i que millorarà les tres àrees principals. La primera actuació serà a «Àgora Oberta», l’espai per a realitzar xerrades i activitats, millorant la seua accessibilitat i aconseguint que siga un espai independent que compte amb els serveis que un espai d’aquesta mena necessita. Es col·locarà un elevador per a fer l’entrada accessible a persones amb diversitat funcional, es dotarà de llum natural l’entrada, es crearan uns nous lavabos per al públic de les activitats, i es canviaran els separadors per a fer l’espai realment modular, i també per a millorar la sonoritat d’aquest. També es crearan dues noves sales de reunions i un espai amb un petit escenari en escala, per a realitzar activitats de format més reduït. Per últim, l’escenari actual d’ «Àgora Oberta» també es modernitza fent-lo més atractiu.
La segona fase del projecte afecta l’espai, «Àgora Emprenedors» que millora el seu interiorisme, copiant els models nòrdics que s’han visitat a Suècia, amb un estil modern i molta vegetació. Es millora l’espai d’«Àgora Lab» dedicat a la robòtica i impressió 3D que tant èxit ha tingut, i es creen dues «boxes» per facilitar la privacitat de les reunions dels emprenedors amb clients o proveïdors. Per últim, l’espai «Àgora Promoció» veurà també millorada la seua distribució amb la creació d’un magatzem de documentació, la creació de dues «boxes» i l’ampliació de la planta de dalt, augmentant l’espai que avui ocupa la Mancomunitat. Aquesta última part serà la més complicada, ja que necessita un projecte estructural.

Gomicia explica que «volem començar quan abans però sempre adaptant-nos a les necessitats dels habitants de l’Àgora així que alguns canvis esperaran fins a l’estiu per a portar-se a terme. El més important és que crec que hem aconseguit un projecte adequat a les necessitats actuals, que destaca per l’accessibilitat i la flexibilitat, però també, que està pensat per donar resposta al mig termini i que ens permetrà seguir sent referent d’innovació i promoció econòmica».

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El Campus d'Alcoi de la UPV col·laborarà amb la Setmana Modernista

La Setmana Modernista d'Alcoi també al Cementeri

Lorena Zamorano: "Una vegada més, els alcoians hem de pagar la nefasta gestió del PP"

Homenatge del poble d´Alcoi a la seua patrona, la Mare de Déu dels Lliris

Vora un miler de persones gaudeixen de la setena edició del Rural FilmFest en la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

Més de 25.000 persones fan ús de les piscines municipals durant el mes de juliol Durant aquesta temporada han fet ús de les instal•lacions un total de 35.291 usuaris

L'ajuntament finalitza una nova instal•lació fotovoltaica en un edifici municipal

El senior femenino del NB Alcoi empieza a tomar forma

L'Associació Cultural 'Amigos del Modernismo' participarà en la Fira del Modernisme


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.