LAjuntament dAlcoi porta a terme una reforestaci en diversos punts


  08-01-2021 | Alcoi   |  Visitas:97
Actualitat

Alcoi

Es recupera una zona degradada amb la creaci duna massa arbrada junt al nucli urb.

Alcoi aposta per la lluita contra el Canvi Climtic per lAgenda 2030 i el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible. Aix junt amb les diferents apostes per les energies netes, com les installacions fotovoltaiques, mesures destalvi energtic, promoci de vehicles hbrids i elctrics de mobilitat personal, entre daltres, una altra via de treball ha estat en la repoblaci de zones periurbanes per augmentar el nombre darbres, les zones verdes i aix poder contribuir a la reducci del CO2 i millorar la qualitat de l'aire del nostre entorn.

Alcoi s una ciutat privilegiada per la superfcie verda que tenim al nostre voltant, no obstant aix, les zones barrancades de riu que travessen la nostra ciutat, poden servir-nos de corredor verd que alleuja la part construda. Amb aquestes repoblacions amb espcies autctones, tamb estem contribuint a millorar i augmentar la massa forestal i diversitat vegetal per tal de proporcionar recursos i aliment a la fauna de la zona i aix preservem i augmentem la biodiversitat animal, afirma el regidor de Transici Ecolgica, Jordi Silvestre.

Aquesta repoblaci-restauraci vegetal t com a objectiu principal recuperar una zona degradada amb la creaci duna massa arbrada seminatural tocant al nucli urb, a linici del nou itinerari condicionat per lAjuntament, entre Cervantes i la Font del Quinzet. Concretament sha actuat en la zona de baix del CCJ i als voltants del Collegi Santa Ana en la ruta que sinicia cap a la Font del Quinzet.

Els treballs han consistit en:
Preparaci del terreny amb desbrossament, neteja i retirada de residus i deixalles de diferents tipologies.
Aclotament amb retroexcavadora en les zones accessibles.
Aclotament manual en aquelles zones no accessibles.
Plantaci manual, formaci de microconca de recepci i collocaci de protector.

Les especies emprades han estat escollides entre les disponibles del Viver de Planta Forestal de la Font Roja pertanyent a la xarxa de vivers de la Generalitat Valenciana.

Cal esmentar que tots els planons emprats presenten genotips de procedncia local, s a dir, totes les plantes que shan utilitzat en la repoblaci shan obtingut de llavors de progenitors autctons amb la gentica de la zona. Els planons emprats tenen entre 2 i 3 sabes (2 i 3 temporades de creixement). Aquesta mida s lptima perqu els arbres i arbustos emprats arrelen correctament, ja que presenten un sistema radicular en equilibri en la part aria, que una vegada finalitza lhivern arrela rpidament en el terreny.

Shan emprat uns 750 planons, en una superfcie aproximada de 8500 m. El marc de plantaci ha sigut al tresbolillo, amb una separaci de 2-3 metres entre plantes.
Les espcies i el nombre, utilitzades han sigut les segents: Celtis australis, Juglans regia, Pistacea lentiscus, Prunus spinosa, Quercus faginea, Quercus ilex, Sorbus torminalis i Taxus baccata.

La formaci de la massa arbrada est prevista a mitj- llarg termini, que s el temps que els planons necessiten per crixer i establir-se com a vegetaci dominant.
Lelecci de planons en lloc de planta de majors dimensions ha estat per diversos motius, en primer lloc sabarateixen els costos de plantaci, a banda dels majors costos que suposaria, no hi ha possibilitat de trobar planta de majors dimensions amb els fenotips locals. Tamb selimina la necessitat de sistema de reg., reduint la necessitat de regs posteriors. A ms hi ha una major probabilitat d'xit en larrelament i un millor desenvolupament del sistema radicular, cosa que comporta plantes ms resistents a lentorn i amb millor desenvolupament.

Tamb sha actuat a la zona de la Fbrica lEscal, on a ms a ms de restaurar i condicionar la zona, shan plantat uns 40 planons, amb tutors, per poder millorar i reforestar aquesta zona propera al riu.

Recordem que amb aquestes accions de reforestaci lAjuntament est treballant els ODS (els Objectius de Nacions Unides de Desenvolupament Sostenible de lAgenda 2030), concretament l'ODS 11 Ciutats i Comunitats Sostenibles, l'ODS 13 Acci pel Clima i l'ODS 15 Vida decosistemes terrestres.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

L'Ajuntament determina mesures per a frenar l'avan de la Covid 19 a Alcoi

Un total de 25 empreses es distingeixen amb el segell Sicted

Donada la situaci de la Covid19 a la nostra ciutat shan acordat les segents mesures per part de lAjuntament dAlcoi

El CD Alcoyano se impone al Real Madrid CF

Actualitat Covid-19

Alcoi ser tancat perimetralment

Es donen a conixer els actes de la Trilogia dels Reis d'Orient

Suspeses les activitats per Sant Antoni

L'alcalde d'Alcoi realitza el balan poltic d'aquest 2020 per a les cmeres dIntercomarcal Televisi


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.