LArxiu Municipal dAlcoi restaura dos dels seus documents ms antics


  14-02-2020 | Alcoi   |  Visitas:107
Actualitat

Alcoi


Documents medievals del segle XIII

LArxiu Municipal dAlcoi ha restaurat dos dels seus documents medievals del segle XIII: un llibre de la cort del justcia Barcel Renau (1321) i un notal de lescriv Pere Mir (1321-1329). El treball ha estat realitzat pel taller de restauraci Snchez&Prebe, de Valncia, amb un pressupost de 4.700 incloent-hi les despeses de transport i assegurana.
Segons linforme elaborat pels restauradors, els dos documents es trobaven en mal estat de conservaci, la qual cosa inhibia la seua consulta. Els principals danys havien estat originats per microorganismes i per lacci dinsectes, amb deterioraci en els marges dels volums i prdues del suport descriptura. Les enquadernacions tamb presentaven deteriorament per deformacions i prdues del suport documental.

Els principals objectius de la restauraci han consistit a frenar el procs de desintegraci i deteriorament i el restabliment de la integritat dels documents per a permetre la seua consulta i garantir una conservaci ptima a partir dara.

Els documents requerien per les caracterstiques dels danys un tractament en humetat per a consolidar i estabilitzar el suport de paper. Desta manera sha realitzat un laboris i artesanal procs de restauraci consistent, entre altres treballs, en el desmuntatge dels volums, neteja mecnica i manual dels fulls, reintegraci de les prdues de paper i pergam, rentat en aigua enriquida amb carbonat clcic, desacidificaci, assecat i allisat en premsa, formaci de bifolis i quaderns, i cosit final.

Per assegurar la seua conservaci shan elaborat a ms unes carpetes per a cada llibre i caixes de conservaci seguint la normativa internacional.Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Les restes d'Isabel-Clara Sim ja descansen al Cenotafi del Cementiri d'Alcoi

La Asociacin de San Jorge celebra su primera Asamblea de 2020, y culmina la modificacin de su Estatuto

El nebot de Camilo Sesto, scar Blanes Francs, ha donat tres retrats que li va fer el seu oncle

Alcoi acoge el sbado la Quedada de Running Femenino de la 10KFem

Dia Escolar de la No Violncia i la Pau

Concentraci de protesta del venat del Centre Histric a Alcoi

L'art disruptiu de Paloma Orts en 'XIII'

El Consell de la Formaci Professional acorda les seues actuacions per a 2020

Un ensorrament al carrer Sant Agust produeix una vctima mortal


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.