LArxiu Municipal dAlcoi restaura dos dels seus documents ms antics


  14-02-2020 | Alcoi   |  Visitas:132
Actualitat

Alcoi


Documents medievals del segle XIII

LArxiu Municipal dAlcoi ha restaurat dos dels seus documents medievals del segle XIII: un llibre de la cort del justcia Barcel Renau (1321) i un notal de lescriv Pere Mir (1321-1329). El treball ha estat realitzat pel taller de restauraci Snchez&Prebe, de Valncia, amb un pressupost de 4.700 incloent-hi les despeses de transport i assegurana.
Segons linforme elaborat pels restauradors, els dos documents es trobaven en mal estat de conservaci, la qual cosa inhibia la seua consulta. Els principals danys havien estat originats per microorganismes i per lacci dinsectes, amb deterioraci en els marges dels volums i prdues del suport descriptura. Les enquadernacions tamb presentaven deteriorament per deformacions i prdues del suport documental.

Els principals objectius de la restauraci han consistit a frenar el procs de desintegraci i deteriorament i el restabliment de la integritat dels documents per a permetre la seua consulta i garantir una conservaci ptima a partir dara.

Els documents requerien per les caracterstiques dels danys un tractament en humetat per a consolidar i estabilitzar el suport de paper. Desta manera sha realitzat un laboris i artesanal procs de restauraci consistent, entre altres treballs, en el desmuntatge dels volums, neteja mecnica i manual dels fulls, reintegraci de les prdues de paper i pergam, rentat en aigua enriquida amb carbonat clcic, desacidificaci, assecat i allisat en premsa, formaci de bifolis i quaderns, i cosit final.

Per assegurar la seua conservaci shan elaborat a ms unes carpetes per a cada llibre i caixes de conservaci seguint la normativa internacional.Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Alcoi consolida la seua capitalitat en el primer any de legislatura

Naix a Alcoi la plataforma cultural INDUSTRI.ART

Les piscines municipals obriran el 29 de juny

Ms de 3.200 escolars han participat enguany en la campanya deducaci viria de la policia local

El dilluns 29 de juny obriran les piscines municipals

El muBOma reabre maana mircoles sus puertas con amplias medidas de seguridad e higiene

Millorar el present, garantir el futur. Article d'opini de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francs

Presentaci d'AMICA i actualitat festera d'Alcoi

El PP propone reclamar al Gobierno central ms recursos para superar la crisis


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.