L’Oficina del Centre d’Alcoi ja ha atés presencialment a més de 120 persones


  10-07-2019 | Alcoi   |  Visitas:81
Actualitat

Alcoi


En les seues instal•lacions, s’assessora i es tramita, de manera transversal, tots aquells temes relacionats amb el centre de la ciutat

Al carrer Sant Francesc número 38, al mateix local on està l’Oficina de Comerç, està situada l’Oficina del Centre, un punt d’atenció presencial que serveix per a atendre i tramitar totes les inquietuds de les veïnes i veïns relacionades amb el centre de la ciutat. Aquesta iniciativa també serveix per a coordinar i, sobretot, impulsar accions transversals per a millorar el centre històric d’Alcoi. Des del 2018 que es va posar en marxa, aquesta espècie de «finestreta única» especialitzada en el centre, ha atés ja a més de 120 persones de manera presencial.

Cal recordar que l’Oficina del Centre és una de les mesures que plantejava «L’estratègia de reactivació socioeconòmica en el centre històric d’Alcoi», un estudi encarregat per la Mesa del Centre, l'òrgan de participació creat per l’Ajuntament d’Alcoi per impulsar la dinamització del barri, on estan tots els grups polítics així com associacions comercials, l’associació de veïns, el Campus de la UPV i la Cámara de Comercio de Alcoy.

Entre les diferents accions realitzades per aquesta oficina cal destacar en 2018 la campanya «Ací en el Centre» que va comptar amb diferents accions amb l’objectiu de crear una imatge de marca per a posicionar el barri. En el tema de l’urbanisme comercial, en 2018 es va redactar el projecte per a la reurbanització tant del carrer Sant Francesc com de la Placeta Ramón i Cajal, que estava a l’espera de generació de crèdit, ja que el projecte està subvencionat en una part per Fons Feder de la Unió Europea. S’espera que en les pròximes setmanes es genere el crèdit i, per tant, es puga licitar.

També en 2018 es va assessorar personalment a totes aquelles veïnes i veïns interessats en les ajudes per obrir negocis al centre de la ciutat. En aquest sentit, es van atendre 34 persones presencialment en 2018, d’elles finalment 18 es van presentar a les ajudes i 17 van ser beneficiàries d’aquestes. També es van enviar 60 cartes a tots els propietaris de local tancats en el centre informant-los de les ajudes específiques per a «adequar locals» i poder obrir negocis. D’altra banda, es van atendre un total de 49 emprenedors.

En el primer semestre del 2019, l’Oficina del Centre també ha desenvolupat una important tasca. D’una banda, s’han atés presencialment 21 interessants en la nova convocatòria d’ajudes per obrir negocis al centre i, d’altra, s’ha assessorat 23 emprenedors. Per tant, des de la seua creació, a les seues instal•lacions han passat 127 persones a les quals s’ha atés de manera presencial.

L’oficina també ha tingut un paper important en la creació dels aparcaments intel•ligents en les zones de Verge Maria, Sant Miquel i Torre de les Maçanes, que permetes a aquells ciutadans que arriben al centre, conéixer els pàrquings públics on hi ha places disponibles, i també s’ha millorat la seguretat amb la incorporació de noves càmeres de vigilància del trànsit.

Per últim, l’oficina també gestiona l’anomenada «Red Comercios Amigos», un canal directe de comunicació amb els comerciants per a resoldre queixes i incidències de manera ràpida. Des del 2018 i principis de 2019 s’han comunicat i resol un total de 69 incidències.

Vanessa Moltó, edil delegada de la regidoria de Comerç que és l’àrea que gestiona l’Oficina del Centre es mostra satisfeta de la posada en funcionament d’aquest punt d’atenció: «Podem dir que en tot aquest temps hem complit els objectius amb els quals es va crear l’oficina, fent pràcticament totes les accions que l’estratègia plantejava: suport en la tramitació d’ajudes, atenció personalitzada a empresaris, gestionar la incorporació de nous operadors en el centre, gestionar les accions de dinamització comercial, coordinar accions conjuntament amb altres entitats implicades al barri, ser punt d’informació i trobada de les diferents accions que es desenvolupen propiciant la participació activa i canalitzant suggerències i idees...»
Cal recordar que l’obertura de l’Oficina de Comerç al carrer Sant Francesc, que després també ha assumit aquesta «finestreta única» del Centre i les ajudes a l’obertura de negocis com acció més destacada, junt amb el nou Campus de la Universitat d’Alacant situat a la seu de la Cámara de Comerç; la nova oficina de la Policia Nacional a la Placeta de les Xiques; la posada en marxa de l’iVAM CADA ALCOI, les ajudes a la rehabilitació d’habitatges privats del Pla ARRU, la reurbanització del carrer Sant Jaume o la rehabilitació de les fonts, sortidors i de parcs com la Glorieta i el Parterre han sigut accions impulsades des de l’Ajuntament, als últims anys, que han suposat una revitalització urbana i econòmica important d’aquest barri, punt neuràlgic de la ciutat.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Coneixem a l'Associació Betlemista Santa Rosa d'Alcoi

Comencen els treballs d'asfaltat de carrers en el polígon de Batoi

Visitem el Mercat De Nadal d' Alcoi que s'ha inaugurat aquest matí i estarà fins el diumenge

Els majors d'Alcoi celebren les seues XXXII Jornades de Convivència

Premis de l´Esport 2019: Néstor Abad, Jorge Molina, Maia Llácer, Mónica Castillo y Antonio Jordá

Consumir en els comerços del barri és una bona fórmula per a contribuir a la recuperació local

En "El Mes de la Música", visitem a la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi

Visitem La Capella de l'Antic Asil d'Alcoi, situada en El Camí, amb motiu de l'exposició "Scripta Manent"

El Papa cree que los adultos pueden aprender de los jóvenes a cuidar el medioambiente gracias a proyectos como el impulsado por los alumnos de las Esclavas de Alcoy


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.