L’UPCCA de l’Alcoià i el Comtat demana implicació per a prevenir el consum d’alcohol dels menors en festes


  15-03-2019 | Alcoi   |  Visitas:127
Actualitat

AlcoiDavant la proximitat de les festes de moros i cristians de Banyeres de Mariola, que suposen l'inici del calendari de festivitats de les comarques, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat posa en marxa la campanya de conscienciació sobre el consum d’alcohol en festes.

La campanya, amb el lema ‘Per unes festes amb coneixement. Jo no jugue amb tu’, té com a objectiu principal prevenir el consum d’alcohol en menors i conscienciar a la societat sobre la prohibició de la seua venda i subministrament als mateixos, ja que són especialment vulnerables als seus efectes perjudicials.

En festes, moltes persones adultes no fan un consum responsable i, de vegades, fins i tot promouen i normalitzen el consum d’alcohol per part dels menors d’edat. Malgrat que en moltes festivitats de la comarca siga una imatge comuna, el subministrament i venda d’alcohol a menors estan totalment prohibits. A més, suposen un greu risc per als menors, ja que acostumen a consumir de forma abusiva grans quantitats d’alcohol en curts períodes de temps.

L’UPCCA, a més de difondre cartells i missatges preventius, es reuneix directament amb diferents juntes i comissions de festes dels municipis de la Mancomunitat, com ja ha fet amb la Junta de Festes de Banyeres de Mariola i representants de les filaes. La intenció és traslladar-los la necessitat de prendre mesures en aquest sentit, ja que per a evitar i controlar la venda i subministrament d'alcohol a menors és crucial la implicació d’aquestos organismes i de la societat en general. L'Ajuntament de Banyeres de Mariola, per la seua part, ha dut a terme la impressió del cartell de la campanya en forma d'octavilles per a repartir-les a partir d'aquesta setmana en les entradetes prèvies a festes en totes les filaes.

Cal treballar per canviar aquesta situació, ja que, segons les dades de l'informe ESTUDES 2016-2017 (Enquesta sobre l'ús de drogues en Ensenyaments Secundaris en Espanya) del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, la mitjana d'edat d'inici en el consum d'alcohol se situa al voltant dels 14 anys i, a més, el 48,3% dels menors enquestats beu amb el consentiment dels seus pares.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Segona Diana, Processó de la Relíquia honora Sant Jordiet i Diana del Cavallet

Final de Festa amb l’humor del Contraban, Ambaixada Mora i Cristiana i l’Aparició

Entrada mora d'Alcoi amb el Capitá moro Jorge Candela i la Favorita Tina Maza

Ix a licitació el projecte digital d’immersió per a la recreació històrica del Molinar

El 3 de juny arranca la Mostra d'Alcoi: repartida en quatre dies i amb clara aposta pel teatre valencià amb 13 de companyies de la Comunitat

UGT-PV: El mes de abril finaliza con 10.825 parados registrados en la zona de la Muntanya

Hoy abre el plazo de Inscripción el “I Slalom CMC Alcoy” que tendrá lugar el 2 de Junio de 2019

El fotògraf Toni Miranda seleccionat guanyador de la VI Biennal d’Arts Plàstiques ArtNostre

L’Agència Impuls Emprenedor i Empresa Comarcal de l’Alcoià i el Comtat creix en 2019


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.