L'gora acull la jornada Creant futur amb lFP motor de canvi dAlcoi


  15-09-2020 | Alcoi   |  Visitas:95
Actualitat

Alcoi


Es tracta d'una iniciativa aprovada pel Consell de la FP d'Alcoi, desenvolupada per ACTAIO amb la certificaci del CEFIRE. s la primera vegada que es fa una activitat aix en l'gora

Durant tot el mat de hui, dimarts 15 de setembre, es duu a terme en l'gora, la jornada Creant futur amb lFP motor de canvi dAlcoi. s una activitat impartida pels tcnics d'ACTAIO (Acord Territorial per a l'Ocupaci i el Desenvolupament Local Alcoi - Ibi Ontinyent), es troba alineada amb els objectius del Pacte Territorial i la seua realitzaci va ser acordada pels membres del Consell de l'FP d'Alcoi en la sessi celebrada al gener del present any.

La jornada, organitzada al principi per al mes de mar, no va poder dur-se a terme a causa de la crisi generada per la Covid 19 i finalment, s'ha realitzat hui tenint en consideraci les mesures de seguretat i recomanacions imposades per les autoritats sanitries.

Una vintena de professionals entre els quals es troben membres d'equips directius, personal orientador i professorat d'ESO, Batxillerat i cicles formatius de 9 centres de formaci d'Alcoi, estan assistint a aquesta formaci que t una duraci de 8 hores i est acreditada pel CEFIRE Alcoi (Centre de Formaci, Innovaci i Recursos per al Professorat).

Els objectius d'aquesta jornada sn aportar als assistents estratgies, tcniques i recursos per a facilitar l'activitat orientadora cap als cicles d'FP, conixer les necessitats del mercat laboral en el territori i l'oferta de la Formaci Professional relacionada. Aix mateix, adquirir habilitats d'orientaci a travs de la prctica amb exemples reals i finalment, compartir les necessitats cap a una orientaci fonamentada en la realitat laboral actual i futura. En definitiva que en les tasques d'Orientaci, els professionals coneguen les necessitats actuals del mercat de treball i la seua correspondncia en cicles formatius existents i que s'imparteixen en el nostre territori.

Amb aquestes jornades valorem l'FP, ja que no s l'alternativa educativa ms demandada pels joves i per les famlies. No obstant aix, aquest nivell d'estudis concentra la necessitat ms gran de qualificaci que t actualment la ciutat. En aquest sentit s'ha de continuar realitzant una labor informativa per a difondre les alternatives i eixides professionals dels egressats d'aquests estudis. Cal destacar que la jornada suposa una oportunitat per a intercanviar coneixements, experincies, punts de vista entre professionals de diversos centres de formaci de la ciutat explica el regidor d'Educaci, Ocupaci i Empresa, Alberto Belda, qui recorda que el comproms del nostre govern amb l'FP s molt forta, ja fa uns anys ens adherim a Xarxa FP, a ms de la m del Consell de l'FP i la Conselleria d'Educaci treballem per a aconseguir l'oferta formativa coherent amb la realitat industrial del nostre territori, mostra d'aix s que aquest curs l'IES Cotes Baixes comenar a impartir el Cicle Formatiu de Grau Superior de Fabricaci i Ennobliment de Productes Txtils, ja que fins ara noms oferia el de grau mitj.

Entre els quals continguts que han tractat podem destacar:
● Procediment, estratgies i tcniques per a una orientaci cap a l'FP.
● Guia de recursos: itineraris acadmics, reconeixement de crdits i homologacions, matriculacions i accessos, FP Dual, Erasmus +, formaci en centres de treball, sistema nacional de qualificacions, certificats de professionalitat, programa de garantia juvenil.
● Ocupabilitat dels cicles formatius.
● Activitats per a treballar en el centre: amb l'alumnat, amb les famlies i docents.
● Resoluci de casos prctics d'orientaci cap a l'FP.
● Bones prctiques dels serveis d'orientaci.

Les activitats realitzades per ACTAIO (Acord Territorial per a l'ocupaci el desenvolupament local Alcoi - Ibi Ontinyent), es realitzen en collaboraci de la Conselleria dEconomia Sostenible, Sectors Productius, Comer i Treball amb les corporacions locals i sn finanades per Labora i el Ministeri de Treball i Economia Social.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Hablamos con Susana Prraga, directora de AFA Alcoy y comarca

Lajuntament dAlcoi dur a terme el pla de manteniment del Pont de Sant Jordi

El Snior Femenino del Nou Bsquet Alcoi asciende a Primera Divisin Nacional

Alcoi cierra con xito las I Jornadas de Inteligencia Artificial en su apuesta por acercar las tecnologas de vanguardia a la ciudadana y empresas

Ms d11.000 estudiants comencen el curs el dilluns, el ms difcil

LAjuntament dAlcoi porta a terme diferents actuacions dins del pla de desamiantat

Com est vivint la crisi de la Covid-19?

'Viu l'Estiu' tanca el mes d'agost amb la msica com a protagonista

Recta final a les obres en Sant Francesc, Ramn y Cajal i placeta de la Creu Roja


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.